«Αλίμονο αν δείξεις ότι εκβιάζεσαι. Αλίμονο αν δείξεις αδύναμος κι αρχίσεις να μυρίζεις …πτώμα» έλεγε κάποτε παλαιός πολιτικός στην Βουλή, εννοώντας ότι αν μια κυβέρνηση αρχίσει να διαπραγματεύεται με απεργούς ή συντεχνίες, τότε στην πραγματικότητα έχει ήδη χάσει το παιχνίδι. Διότι παύει να διοικεί η κυβέρνηση και διοικούν εκείνοι.
Αυτό συμβαίνει αυτήν την εποχή και με αυτήν την κυβέρνηση. Προφανώς λόγω των επερχόμενων διπλών εκλογών, άρχισε να ακολουθεί ηπιότερη στάση και να υποχωρεί στις πιέσεις που δέχεται, με αποτέλεσμα να την έχουν πάρει …φαλάγγι, αγρότες, φαρμακοποιοί, γαλακτοπαραγωγοί και κάθε λογής συντεχνία.
Αφού χάρισε για τρίτη φορά προσαυξήσεις και πρόστιμα στους αγρότες και τους παραχώρησε και φορολογική ασυλία, τους άκουσε χθες να δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν και ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα!
Ξαφνικά «πάγωσε» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Εντελώς ξαφνικά «πνίγηκε» η πρόταση για πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων. Οι αποκρατικοποιήσεις «κρατούνται» ως τον Ιούνιο. Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις αδρανών δημοσίων οργανισμών ξεχάστηκαν.
Είναι προφανές πως, ότι μεταρρυθμίσεις έγιναν, έγιναν. Δεν θα γίνουν άλλες μέχρι τις ευρωεκλογές και πιθανώς έως τις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δείχνει να μην διδάσκεται τίποτα από την πορεία των προκατόχων της. Όλοι τα ίδια έκαναν, κι όλοι την ίδια τύχη είχαν.