Ισως οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν, αλλά η φιέστα της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο για την επέτειο των Ιμίων εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του κ. Ηλ. Κασιδιάρη. Αυτός έκανε την ανακοίνωση για την ίδρυση της Εθνικής Αυγής, αυτός ήταν ο κύριος ομιλητής και αυτός ήταν ο υπεύθυνος των ομιλητών. Ετσι δεν μίλησαν σε αυτή τη συγκέντρωση ούτε η κυρία Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του «αρχηγού», ούτε η κόρη της κυρία Ουρανία Μιχαλολιάκου ούτε καν κάποιος άνθρωπος του κ. Χρ. Παππά. Μίλησαν μόνο οι δικοί του άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και η σύζυγος του «υπαρχηγού» του κ. Ηλιόπουλου. Υπήρξε βεβαίως ηχογραφημένο μήνυμα του κ. Μιχαλολιάκου, αλλά ο «αρχηγός» δεν έκανε κουβέντα ούτε για νέο κόμμα ούτε για τη λεγόμενη Εθνική Αυγή. Τι ακριβώς συμβαίνει;
nnn
Οι σχέσεις του κ. Μιχαλολιάκου με τον κ. Κασιδιάρη βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Η κυρία Ζαρούλια αποφεύγει να μιλάει μαζί του και ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» του εθνικιστικού αυτού μορφώματος και υπόδικος για εγκληματικές πράξεις αναζητεί νέες εθνικιστικές περιπέτειες. Βρήκε έναν απόστρατο πυροσβέστη, τον κ. Γ. Κρίκο, φίλο του, περιθωριακό ως τώρα μέλος, που κανείς στη Χρυσή Αυγή δεν του έδινε σημασία, και τον εμφάνισε ως τον άνθρωπο που κατέθεσε αίτηση στον Αρειο Πάγο για τη δημιουργία της Εθνικής Αυγής. Το Καταστατικό της αποτελεί πρόκληση και οι εμπνευστές του έκρυψαν επιμελώς πολλά σημεία ώστε να μη χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.
nnn
Ο κ. Κασιδιάρης, όπως μαθαίνω, προωθεί επίσης δικούς του υποψήφιους περιφερειάρχες (όπως τον κ. Κουκούτση στην Πελοπόννησο αντί του καθηγητή κ. Γούδη που θέλει ο κ. Μιχαλολιάκος) και αναζητεί και… εφημερίδα. Η εφημερίδα του κόμματος «Χρυσή Αυγή» έχει εκδότη τον κ. Μιχαλολιάκο, κάτι που δεν ικανοποιεί τον υπόδικο Κασιδιάρη εν όψει και των δημοτικών εκλογών. Ετσι άνθρωποί του προσέγγισαν την περασμένη Τρίτη (στη Γλυφάδα) τον εκδότη της χουντικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» και ζήτησαν συνεργασία, παρότι εδώ και χρόνια βρίσκονται στα μαχαίρια. Το ερώτημα παραμένει: Ολα αυτά που κάνει ο κ. Κασιδιάρης είναι σε γνώση του «αρχηγού»; Τα εγκρίνει;
Οι έγκλειστοι διαμαρτύρονται

Την ίδια ώρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο έγκλειστος «αρχηγός» διαμαρτύρεται συνεχώς γιατί δεν τον αφήνουν να δώσει… συνεντεύξεις. Ή ακόμη επειδή κάθε λίγο και λιγάκι διενεργείται έλεγχος στο κελί του. Και κάτι ακόμη. Οι υπεύθυνοι της φυλακής τον ρώτησαν: «Σε πειράζει που έχουμε τον Κάντα στο διπλανό κελί, για λόγους ασφαλείας;». Η απάντησή του ήταν: «Οχι, φτάνει να μην προαυλιζόμαστε μαζί».


Τα τυχερά της κυρίας Δούρου

Ηταν η πρώτη εμφάνιση στο Στρασβούργο της κυρίας Ρένας Δούρου ως μέλους της Επιτροπής για το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα της μείνει αξέχαστη. Οχι επειδή ήταν και η… τελευταία της, επειδή πήρε το χρίσμα της υποψήφιας περιφερειάρχου, και έτσι φεύγει από την Επιτροπή, αλλά από τα πολλά τυχερά που της συνέβησαν. Πρώτα απ’ όλα απόλαυσε ένα γεύμα (με κότσι και σαλατικά) κερασμένο από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κερνούσε λόγω της νέας θέσης της στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εν συνεχεία απόλαυσε κόκκινο κρασί, κερασμένο από τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Κ. Τριαντάφυλλο, ο οποίος κερνούσε επειδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Χίου. Και, τέλος, απόλαυσε σεφταλιές και εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες από την κυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία κερνούσε επειδή εγκαταστάθηκε σε νέο (παραδοσιακό) κτίριο στο κέντρο του Στρασβούργου. Μαζί της ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα που έξω είναι όλοι φίλοι και συνεργάζονται πλήρως.
Οι ποντικοί της Βουλής

Είναι αθέατοι, κυρίως κυκλοφορούν όταν η Βουλή κλείνει και βρίσκονται παντού: στην Αίθουσα Ολομέλειας, στο εστιατόριο, στον υπόγειο σταθμό οχημάτων, στο Εντευκτήριο, ακόμη και στον… βρεφονηπιακό σταθμό. Πρόκειται για ποντίκια τα οποία η Βουλή των Ελλήνων… επικήρυξε. Προσέφερε 4.280,40 ευρώ (αριθμός απόφασης 818) για να τα εξοντώσει. Η εκτέλεση εργασιών απεντόμωσης – απολύμανσης και μυοκτονίας στα κτίρια της Βουλής των Ελλήνων γίνεται από συγκεκριμένη εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό.
nnn
Την ίδια ώρα ο κ. Δ. Κρεμαστινός (καθηγητής Καρδιολογίας, πρώην υπουργός Υγείας) ζητεί να αφαιρεθούν οι ηλεκτρονικές μπάρες ασφαλείας (αυτές που έχουν τοποθετηθεί για να εντοπίζουν τα πιστόλια των χρυσαυγιτών) επειδή προκαλούν σοβαρή βλάβη στην υγεία, παρουσιάζοντας και διάφορα επιστημονικά έγγραφα.


Ο χαλβάς του Κέλλα

Ενα ταψί χαλβά Φαρσάλων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλας και κερνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του επειδή, όπως έλεγε ο πρώην βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και προσχωρεί στη ΝΔ. Ελα όμως που αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλο, ο οποίος επίσης εκλέγεται στη Λάρισα.

Το εκθαμβωτικό λιοντάρι της Παπακώστα

Με μια εντυπωσιακή συνθετική (όπως έλεγε) γούνα-ζακέτα έκανε την εμφάνισή της στη Βουλή η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Και όταν ορισμένοι συνάδελφοί της τη ρώτησαν αν με αυτή τη ζακέτα κινδυνεύει να πέσει θύμα ακτιβιστών, η ίδια απαντούσε όχι επειδή, όπως έλεγε συνεχώς, είναι συνθετική. Στο πέτο της γούνας υπήρχε μια τεράστια καρφίτσα με ένα λιοντάρι-κόσμημα που αγόρασε, όπως έλεγε, από το Μουσείο Μπενάκη.

Πλάνο άμεσης αντίδρασης

Λίγοι ξέρουν ότι μία από τις πρώτες συσκέψεις που πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού αφορούσε τη δημιουργία ενός μηχανισμού αντίδρασης σε μεγάλο σεισμό. Ο υπουργός Υποδομών είχε καλέσει όλους τους φορείς που έχουν συναφείς αρμοδιότητες και ζήτησε την εκπόνηση ενός πλάνου άμεσης αντίδρασης. Αυτό περίπου εφαρμόζεται σήμερα στην Κεφαλονιά.

***

Επίσης την ίδια περίοδο είχε καλέσει σύσκεψη για θέματα ασφαλείας σιδηροδρόμων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τραβάει τα μαλλιά του με τον ΟΣΕ και πριν από λίγο καιρό επιθεώρησε προσωπικά τη γραμμή του προαστιακού στην οποία δεν δουλεύουν τα φωτοσήματα. Αυτές τις ημέρες μάλιστα «έτρεξε» το επιτελείο του ΟΣΕ προκειμένου να ανοίξουν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Λυκότρυπα, Πύργο Βασιλίσσης και Αγίους Αναργύρους οι οποίοι είναι έτοιμοι εδώ και έναν χρόνο αλλά ο ΟΣΕ δεν έκανε παραλαβή.

Ο κ. Τσίπρας στο κόπτικ

«Ενεργειοβόρα και θορυβώδη» είχε αποκαλέσει ένας πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας C-130. Ίσως αυτό σκέφτηκε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης και προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους (όπου η φασαρία είναι λιγότερη) για να πετάξουν μαζί στη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά. Έτσι ο κ. Τσίπρας είχε από πρώτη θέση μία πανοραμική θέα της διαδρομής έως την Κεφαλονιά.

HeliosPlus