Δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία: πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με τους Γερμανούς και με τον πρωτοφανή ηγεμονισμό τους που έχει ήδη καταστρέψει αυτό τον τόπο πολύ περισσότερο από την ίδια την κρίση χρέους.

Επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πια να αντιδράσει! Δεν είναι δυνατόν μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό τον τόπο να κάθεται απαθής και να ακούει για μία ακόμα φορά τις νέες, τώρα, αθλιότητες που εκτοξεύει το Βερολίνο εις βάρος της Ελλάδας, όπως αυτά που είπε χθες ο γερμανός αντικαγκλάριος Γκάμπριελ: Οτι η Ελλάδα δεν αξίζει να βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ και ότι μπήκε παράνομα σε αυτή, ότι δεν έχει καθόλου κρατικές δομές και ότι πρέπει να καταφύγει στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Γκάμπριελ, ο οποίος δεν είναι καν χριστιανοδημοκράτης αλλά σοσιαλδημοκράτης (κάποιοι «εγκέφαλοι» στην Αθήνα τους περίμεναν πώς και πώς να πάρουν εξουσία…) ξεπέρασε ακόμα και τον προκάτοχό του Ρέσλερ.

Ουσιαστικά, το Βερολίνο ξεκινά έτσι μία νέα περίοδο πίεσης εις βάρος της Ελλάδας, που, όπως κάθε άλλη φορά, θα γίνει σε πλήρη συντονισμό της κυβέρνησης και μεγάλων μέσως ενημέρωσης της χώρας που ήδη εδώ και λίγες ημέρες φτιάχουν εκ νέου κλίμα.

Λίγο νωρίτερα, προλαμβάνοντας τον Γκάμπριελ, ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος, γερμανός στην εθνικότητα, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στη γερμανικη πολιτιική αλλά και ιδιαίτερα στους σοσιαλδημοκράτες που φυσικά έκαναν στροφή 180 μοιρών σε σχέση με εκείνα που έλεγαν πριν, όπως λ.χ. στο ζήτημα των ευρωομολόγων και όχι μόνον.

Ο Χάμπερμας κατηγόρησε το Βερολίνο ότι χτίζει τον κίνδυνο, όπως είπε, μίας γερμανικής Ευρώπης απαξιώνοντας ολόκληρα έθνη και διαλύοντας περιοχές και γενεές ανθρώπων…

Φυσικά, ουδείς ακούει τον Χάμπερμας που κυριολεκτικά μαστιγώνει το γερμανικό ηγεμονισμό ο οποίος διαλύει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ούτε το Βερολίνο που γνωρίζει ότι αυτό ακριβώς κάνει και το κάνει απολύτως συνειδητά, αλλά ούτε και η Αθήνα που έχει υποδουλωθεί πλήρως σε αυτή την πολιτική, από την οποία πρέπει η Ελλάδα να απαλλαγεί το ταχύτερο δυνατό – όσο ακόμα υπάρχει Ελλάδα…