Είναι large τύπος ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στο Περιστέρι στην κοπή της πίτας του Συλλόγου των εν Αθήναις Αυγείων. Είπε ότι έχει ρίζες από την περιοχή. Επειδή στην εκδήλωση έγινε γνωστό ότι θα παραστεί και ο υπουργός, προσήλθαν πολλά στελέχη (και βουλευτές) της ΝΔ, καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης. Τελειώνει η κατά τα άλλα σεμνή εκδήλωση (από την οποία συνήθως οι πολιτικοί προσδοκούν ψηφαλάκια) και ο κ. Αβραμόπουλος ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Ελα όμως που στην είσοδο του Συλλόγου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΝΕ και πουλούσαν τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη». Οι της ΚΝΕ δίσταζαν να πλησιάσουν τον υπουργό. Σου λένε: Είναι δυνατόν ένας εκπρόσωπος της Δεξιάς να θέλει να αγοράσει την εφημερίδα μας; Ο κ. Αβραμόπουλος όμως δεν δίστασε: «Δώστε μου τέσσερις «Ριζοσπάστες»» είπε στους έκπληκτους κνίτες, σχηματίζοντας με τα δάκτυλά του τον αριθμό τέσσερα. Τι να κάνουν τα παιδιά από την ΚΝΕ, του έδωσαν τέσσερις «Ριζοσπάστες», πήραν τα χρήματα και ο υπουργός απομακρύνθηκε με τη συνοδεία του.
nnn
Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Γαλάζια στελέχη βλέποντας τον αντιπρόεδρο του κόμματός τους να αγοράζει «Ριζοσπάστη», αγόρασαν και αυτοί, ενώ οι κνίτες τα είχαν κυριολεκτικά χαμένα. Εβλεπαν ότι ξεπουλούσαν. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν πράγματι ο κ. Αβραμόπουλος θα διαβάσει την εφημερίδα, άλλοι υπέθεσαν ότι κάπου θα τις ξεφορτωθεί. Σας πληροφορώ όμως ότι ο κ. Αβραμόπουλος είναι από τους λίγους γαλάζιους που κάθε χρόνο αγοράζει κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


«Κομμουνιστο-συμμορίτες» στην Κορέα

Πολλές πολιτικά αταίριαστες συναντήσεις έγιναν στη Βουλή την Τετάρτη και δεν ομιλώ βεβαίως για τη συνάντηση που είχε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη για να πληροφορηθεί εάν υπέστη ζημιές το χωριό της στην Κεφαλονιά από τους σεισμούς: «Υπουργέ, δεν ξέρω και τι ζημιές έπαθε εκεί το σπίτι μου…» είπε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ. Αναφέρομαι κυρίως στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ι. Κουτσούκος με τον κ. Μ. Βορίδη κατά την οποία ο κ. Κουτσούκος παρότρυνε τον κ. Βορίδη να αρχίσει την… πόλωση ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και τη ΝΔ: «Πες κάτι κακό για τον Ανδρέα Παπανδρέου ή για τον Βενιζέλο να υπάρξει πόλωση γιατί μας έχει πάρει η κατηφόρα». Ο κ. Βορίδης του υποσχέθηκε ότι την Κυριακή θα βρίσκεται στην Ηλεία για την κοπή κάποιας πίτας, οπότε ο κ. Κουτσούκος του είπε να… προσέχει: «Πρόσεχε, Μάκη, γιατί στην Ηλεία υπάρχουν παλαιοί πολεμιστές που έχουν πολεμήσει τους… κομμουνιστοσυμμορίτες στην Κορέα», αναγκάζοντας τον κ. Βορίδη να τον διορθώσει: «Οχι κομμουνιστοσυμμορίτες, αλλά κομμουνιστές».
nnn
Ούτε βεβαίως προτίθεμαι να κάνω θέμα τη γαλάζια βουλευτή που περιφερόταν στους διαδρόμους, στο καφενείο και στο εντευκτήριο βουλευτών, κρατώντας μια πανάκριβη, δερμάτινη, μοδάτη και τεράστια τσάντα Prada. Και την έδειχνε υπερηφάνως. Δεν το κάνω θέμα επειδή διέκρινα τον φθόνο ανάμεσα σε γυναίκες βουλευτές άλλων κομμάτων. Τόσος φθόνος που κάποια στιγμή μία από αυτές δεν άντεξε και είπε: «Η αξία της τσάντας είναι τετραπλάσια του επιδόματος που έδωσαν στους σεισμοπλήκτους στην Κεφαλλονιά». Πού να βλέπατε και τα 12ποντα παπούτσια της και το Βαν Κλιφ βραχιολάκι της.


«Καλό παιδί, αλλά άπειρος»

Θα κάνω όμως θέμα τη συνάντηση που είχαν (για αρκετή ώρα) σε κάποια γωνιά του εντευκτηρίου της Βουλής ο κ. Λυκούδης (της ΔΗΜΑΡ) με τον κ. Σκανδαλίδη (ΠαΣοΚ). Συνομιλούσαν χαμηλοφώνως. Γιατί άλλο; Για την Κεντροαριστερά, έως ότου διέκοψε τη συζήτηση ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης: «Οσο και αν προσπαθείς να τον ψήσεις, δεν πρόκειται να προσχωρήσει» είπε στον κ. Σκανδαλίδη ο Πρόεδρος. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν μίλησε, μίλησε όμως ο κ. Λυκούδης που ζήτησε… ρουσφέτι από τον κ. Μεϊμαράκη: «Ξέρεις, τώρα που έφυγα από γραμματέας της ΔΗΜΑΡ έχασα και το γραφειάκι που είχα στη Βουλή. Εάν είναι δυνατόν βρες μου ένα γραφειάκι» του είπε για να εισπράξει την παρακάτω απάντηση: «Πού να το βρω; Εδώ μου είπαν ότι έχουν διασπασθεί ακόμη και οι… ανεξάρτητοι βουλευτές. Εχουν χωριστεί στα δύο και οι δύο ομάδες θέλουν ξεχωριστά γραφεία, γραμματείες κτλ. Πονοκέφαλος σου λέω».
nnn
Λίγο όμως προτού ο κ. Μεϊμαράκης διακόψει τη συζήτηση των δύο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και του ΠαΣοΚ, ακούστηκε ο κ. Λυκούδης να κάνει λόγο για τον νεαρό πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Αν. Παπαδόπουλο. Τι έλεγε; Οτι δεν είναι δυνατόν να είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος και να εμφανίζεται ως πιθανός υποψήφιος στους «58». Ενώ είναι καλό παιδί, είπε, είναι άπειρο και εξήγησε στον συνομιλητή του ότι οι «58» έχουν παρεκκλίνει. Ξεκίνησαν ως «διάλογος για την Κεντροαριστερά και μετεξελίχθηκαν σε παράταξη που θέλουν μάλιστα να κατεβάσουν υποψηφίους με ξεχωριστά ψηφοδέλτια».

nnn
Λίγα μέτρα πιο κάτω η κυρία Σοφία Σακοράφα εξηγούσε σε «συντρόφους» της ότι δεν έκλεισε ακόμη η υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια και περιμένει τις αποφάσεις του κόμματος. Την ίδια ώρα ο κ. Ν. Κακλαμάνης εξηγούσε γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε πρόθυμος ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος να διεκδικήσει (αν του το ζητήσει το κόμμα) τη δημαρχία της Αθήνας: «Ο Αρης κάθε φορά που θέλει να ακουστεί πετάει κάτι τέτοια για να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του» είπε.

Ο κ. Μπουτάρης, οι παρελάσεις και τα… μίνι

Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης εξέφρασε την αντίθεσή του στις μαθητικές παρελάσεις, αν και ακόμα έχουμε καιρό έως την επόμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου: «Εμένα με ενοχλούν οι παρελάσεις. Τις θεωρώ κατάλοιπο της μεταξικής νοοτροπίας», είπε για να προσθέσει: «το κουβέντιασα με τα εγγόνια μου και τα πιο πολλά παιδιά θέλουν τις παρελάσεις. Τις θέλουν βεβαίως γιατί χάνουν μαθήματα στο σχολείο. Εμείς τις θέλαμε στο παρελθόν για να φλερτάρουμε κορίτσια. Έτσι όπως έγινε όμως το πράγμα σήμερα, το θέαμα είναι απαράδεκτο. Μερικές φοράνε μίνι λες και πάνε ντίσκο


Ο Άδωνις, ο Βαρνάβας και ο Ηρόστρατος…

Τι σχέση έχει ο Ηρόστρατος με τον υπουργό Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη. Στην πραγματικότητα καμία, αν εξαιρέσει κάποιος την έφεση του αρχαιοελληνολάτρη Αδώνιδος στην ιστορία μας. Η σύνδεση των δυο προσώπων έγινε από τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβα, ο οποίος κατά τον καβγά που είχε με τον υπουργό Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, του είπε ότι έχει τρία ονόματα: Άδωνις, Σπυρίδων (όπως είναι το δεύτερο βαπτιστικό του όνομα) και …Ηρόστρατος!

***
«Γιατί Ηρόστρατος;», διερωτήθηκαν κάποιοι βουλευτές που προφανώς δεν έχουν εντρυφήσει στην αρχαία ελληνική ιστορία. Ο Ηρόστρατος, λοιπόν, ήταν ένας αρχαίος πρόγονός μας που είχε μια μοιραία εμμονή: να μείνει το όνομά του στην ιστορία. Και το κατάφερε τελικώς –εξ ου και η επίκλησή του εκ μέρους του κ. Βαρνάβα. Πώς; Πυρπόλησε το 356 π.Χ., το περίφημο Αρτεμίσιο, δηλαδή τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, που ήταν η πατρίδα του. Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν, τον θανάτωσαν και απαγόρευσαν τη μνεία του, η οποία όμως διατηρήθηκε εις τους αιώνας τους άπαντες στηλιτεύοντας την ανόσια πράξη του.

HeliosPlus