Μέσα στον γενικό χαμό, με τα προαπαιτούμενα της τρόικας, το επαχθές χρέος, τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠαΣοΚ να συγκαλούν ο μεν ένας Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο άλλος πολιτικό συμβούλιο, μέσα στον κυκεώνα της μίζας, της διαφθοράς και των επαχθών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι βουλευτές περί άλλα τυρβάζουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κυριότερο θέμα που απασχολούσε τους γαλάζιους βουλευτές, με επικεφαλής τον κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, είναι οι… ουρές των σκύλων και γιατί να φορολογείται η κατοχή σκύλας και ο κάτοχος σκύλου να μένει αφορολόγητος.
nnn
Απίστευτα πράγματα σας λέω, για τα οποία ξοδεύτηκαν αρκετές ώρες συζήτησης στους διαδρόμους και στο καφενείο του Κοινοβουλίου με τους βουλευτές της ΝΔ να απαιτούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη να επιτραπεί στο νέο νομοσχέδιο η κοπή της ουράς μόνον για τέσσερις ράτσες σκύλων. Ητοι, των κυνηγετικών, Κούρτσχαρ, Βίζλα, Εαπανιέλ Μπρετόν και Ντράντχαρ. Οι βουλευτές ήταν αποφασισμένοι να το ζητήσουν από τον υπουργό και μάλιστα για να ασκήσουν πίεση έφεραν στη Βουλή και τους… κυνηγούς!
nnn
Σύντομα η συζήτηση επεκτάθηκε στα ορτύκια, στις μπεκάτσες, στα αγριογούρουνα, αλλά και στα ζαρκάδια. Ορισμένοι βουλευτές κυνηγοί έλεγαν ότι τα κυνηγούν κρυφίως αλλά τους έκοψε τη φόρα ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Ν. Παπαδόδημας, ο οποίος τους είπε κατάφατσα ότι παραβιάζουν τον νόμο, ότι είναι παράνομοι, επειδή το κυνήγι των ζαρκαδιών απαγορεύεται. Ο κ. Παπαδόδημας όμως αμέσως «ισοφάρισε» τις εντυπώσεις όταν δήλωσε στους έκπληκτους βουλευτές της ΝΔ ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία που είχε 180.000 μέλη δεν έχει καμία σχέση με το Κόμμα Κυνηγών, που πήρε μέρος και στις εκλογές. Τους είπε ότι οι «κυνηγοί» ανήκουν σε διάφορα κόμματα και ότι ο ετήσιος τζίρος από το κυνήγι φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο.


Πολιτικο-βουκολικές αναμετρήσεις

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις ουρές των σκύλων (σε κάποια φάση της μετείχε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκος, χωρίς όμως να πάρει θέση), άρχισαν οι… πολιτικο-βουκολικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΠαΣοΚ και ΝΔ. Αντίπαλοι ήταν εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και εκ μέρους του ΠαΣοΚ ο κ. Μ. Κασσής. Θέμα της αντιπαράθεσης ήταν πόσα αρνιά έχουν ως τώρα αρμέξει στη ζωή τους, με τον κ. Κασσή να αμφισβητεί ότι ο κ. Τζαμτζής έχει αρμέξει και τον κ. Τζαμτζή να του δείχνει τα χέρια του πόσο πρησμένα είναι από το άρμεγμα. Ελα όμως που ο κ. Κασσής είχε ένα όπλο στην αντιπαράθεση που το άφησε τελευταίο: «Με τέτοια κοιλιά πώς αρμέγεις;» είπε στον κ. Τζαμτζή.


Θηλασμός στο Κοινοβούλιο

Θέλετε κι άλλα για την κατάσταση που επικρατεί στη Βουλή; Σας πληροφορώ ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή όταν πληροφορήθηκε πως η κυρία Μαρία Ρεπούση συντάσσει Κώδικα Συμπεριφοράς για τους βουλευτές εκτός Βουλής εξεμάνη: «Ποια είναι αυτή που θα μας κάνει μαθήματα πώς να ντυνόμαστε;» ανέκραξε και είπε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής, αν εφαρμοστεί τέτοιος Κώδικας, να ισχύσουν και στη Βουλή των Ελλήνων όσα ισχύουν για τις γυναίκες βουλευτές στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια: «Τι διαφορετικό ισχύει;» ρωτήθηκε. Και η ετοιμόλογη Ραχήλ απάντησε: «Να επιτραπεί ο θηλασμός βρεφών από τις μητέρες βουλευτίνες».
Τα αμυγδαλάκια της Ραχήλ

Ισως οι περισσότεροι να μη γνωρίζετε τι συμβαίνει στα διαλείμματα των ενημερωτικών εκπομπών, όταν βουλευτές της ΝΔ συναντούν την κυρία Ραχήλ Μακρή. Ενώ στα τηλεπαράθυρα εμφανίζονται να καβγαδίζουν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, στα διαλείμματα επικρατεί μια μάλλον ερωτική διάθεση απέναντι στη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο γαλάζιος βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Κουτσογιαννακόπουλος, σε ένα τηλεοπτικό διάλειμμα πρόσφερε κάτω από το τραπέζι… αμυγδαλάκια στην κυρία Μακρή, με την υπόδειξη ότι ίσως με αυτά να παραμερισθούν οι διαφορές τους και να μονιάσουν: «Κρίμα που είσαι σε άλλο κόμμα» του απάντησε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά τα αμυγδαλάκια τα πήρε. Ο επίσης γαλάζιος βουλευτής κ. Ηλίας Κικίλιας όταν βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τη Ραχήλ της είπε: «Σε πάω, δεν ξέρεις, κάποια στιγμή οι δρόμοι μας μπορεί να συναντηθούν».


Γκάφα… αεροπορική

Γκάφα ολκής μου λένε ότι διέπραξε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθέτησε ένα εσφαλμένο άρθρο, που έλεγε ότι η Ryanair, λόγω της δημιουργίας πτητικής βάσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει 2.800 νέες θέσεις εργασίας. Η κυκλοφορία της είδησης έκανε τα τηλέφωνα του «Ελ. Βενιζέλος» και του «Μακεδονία» να σπάσουν από άνεργους πολίτες, οι οποίοι ρωτούσαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την προκήρυξη. Ετσι, δεν άργησε και η δήλωση του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος εξήρε τη δημιουργία των 2.800 νέων θέσεων εργασία ως ένα «γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των μεγάλων επενδυτών στην ελληνική οικονομία».
nnn
Τι είχε συμβεί; Η Ryanair χρησιμοποιεί ως πάγια τακτική να ανακοινώνει σε κάθε νέο προορισμό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, κάθε 1 εκατ. επιβάτες δημιουργεί έμμεσα περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Ετσι, υποσχόμενη 1,2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και 1,6 εκατ. επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, προέβλεψε 2.800 νέες δουλειές. Ο κ. Κεδίκογλου το πίστεψε και έκανε το μεσημέρι όλων των στελεχών της αεροπορικής αγοράς της Ελλάδας τουλάχιστον ευχάριστο…

HeliosPlus