Αυτές τις ημέρες με όλες αυτές τις συλλήψεις, τις μίζες, τους Καντάδες, τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ.λπ. μου ήρθε στο μυαλό αυτό που δήλωσε προφητικά πριν από λίγες μήνες ο εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης: «Πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα έργο. Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους. Θα είναι μια καλή αρχή!». Δηλαδή, όπως μου εξήγησε, θα πρέπει να διατεθούν κοινοτικά κονδύλια ώστε να δημιουργηθεί μια νέα φυλακή (και μάλιστα υψίστης ασφαλείας) ώστε να «κλειστούν μέσα όλα τα λαμόγια». Τώρα, θα πείτε, τα «λαμόγια» είναι τόσο πολλά, 10.000; Κάτι θα γνωρίζει ο κ. εισαγγελέας.
nnn
Ο εισαγγελέας μάλιστα προβλέπει ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν και νέες διώξεις για κάποιες παλαιές υποθέσεις που έχουν σχέση με διαφθορά εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και θα είναι πολλές, και μάλιστα περιλαμβάνουν και ηχηρά ονόματα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές.
Με συσκευή οξυγόνου

Εις εκ των κατηγορουμένων για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο επιχειρηματίας και καναλάρχης κ. Δ. Κοντομηνάς, βρισκόταν (ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) στον 8ο όροφο του Ιατρικού Κέντρου, φρουρούμενος από έναν αστυνομικό. Λίγο προτού τον επισκεφθεί ο ανακριτής για να του αναγνώσει το κατηγορητήριο ο κ. Κοντομηνάς υπέστη, σύμφωνα με τους γιατρούς του, αναπνευστική κρίση και κρίθηκε αναγκαίο να του τοποθετήσουν οξυγόνο. Μαζί του βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του και ο γαμπρός του Αρης ενώ στο Ιατρικό Κέντρο έχουν πάει για συμπαράσταση ακόμη και παρουσιάστριες του καναλιού. Σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τα δάνειά τους και με μήνυμά του προς τους εργαζομένους αναφέρει: «Παίρνω δύναμη από εσάς».
Η αντίδραση του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς πληροφορήθηκε τα περί συλλήψεων στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα βράδυ της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε δείπνο με τους κκ. Μπαρόζο και Ρομπάι και τους ευρωπαίους επιτρόπους. Ειπώθηκε ότι τον ενημέρωσαν οι κκ. Δένδιας και Αθανασίου. Ποια ήταν η αντίδρασή του δεν ανακοινώθηκε επισήμως. Ανεπισήμως όμως, από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, έμαθα ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο ειπώθηκαν τα εξής: «Ο νόμος θα εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο προς κάθε κατεύθυνση. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, πόσα έχεις και πού λες ότι ανήκεις…».
Τα ξένα ΜΜΕ και ο Ξηρός

Ξέρετε ποια ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τρεις υπουργοί προς 70 και πλέον ξένους δημοσιογράφους; Ούτε το χρέος, ούτε η ανάκαμψη, ούτε το ευρώ. Τα κυρίαρχα θέματα ήταν δύο: η Χρυσή Αυγή (αν θα βγει ή όχι εκτός νόμου) και ο Χρ. Ξηρός (αν θα συλληφθεί και πάλι). Τη συνέντευξη έδωσαν στο Ζάππειο οι υπουργοί κκ. Ν. Δένδιας, Χαρ. Αθανασίου (ο οποίος καθόταν δίπλα στον κ. Δένδια και είχαν μάλιστα και εγκάρδια συνομιλία) και ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ρωτούσαν επιμόνως τι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή, ενώ οι Αμερικανοί (και κυρίως ο συντάκτης των «NY Times») επέμεναν για τον Ξηρό και την εγχώρια τρομοκρατία. Πάντως ειδήσεις δεν βγήκαν, αφού οι υπουργοί μίλησαν προσεκτικά, λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία πράττουν το καθήκον τους.
nnn
Οι αμερικανοί δημοσιογράφοι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους και σε μια… κασέτα. Πρόκειται για το βίντεο που ετοίμασαν οι λιμενικοί που δείχνει μέρος της εκπαίδευσής τους, αλλά και πώς συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες. Ορισμένοι ρεπόρτερ ζήτησαν μάλιστα το βίντεο για να το προβάλουν από τα sites τους.


Στον ανακριτή και άλλοι χρυσαυγίτες

Και μια και ο λόγος για φυλακές και Χρυσή Αυγή, σας πληροφορώ ότι το Σάββατο θα περάσουν από τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τα θέματα της Χρυσής Αυγής άλλοι τρεις βουλευτές. Οι κκ. Γ. Γερμενής (γνωστός και ως «Καιάδας»), Π. Ηλιόπουλος (υπαρχηγός του Ηλ. Κασιδιάρη) και Κ. Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επειδή τα πράγματα σοβαρεύουν για τους χρυσαυγίτες, οι κκ. Ματθαιόπουλος (σύντροφος της κόρης του «αρχηγού» κ. Μιχαλολιάκου) οργανώνει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, ζητώντας την απελευθέρωση όλων των έγκλειστων χρυσαυγιτών.
Τσίπρας πάει Αγιο Ορος

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας αρνείται τον θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, αποφεύγει να φιλήσει τον σταυρό κάθε φορά που υπάρχει αγιασμός, ωστόσο συνεχίζει τα ανοίγματά του προς την Εκκλησία. Μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την άνοιξη και το Αγιον Ορος. Ο κ. Τσίπρας είπε στον Πατριάρχη ότι η Εκκλησία και οι κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ευρώπη, το οποίο παρουσίασε ως πρόβλημα «οικουμενικών διαστάσεων».
nnn
Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, με τις μίζες, τις συλλήψεις κτλ., πολλοί ήσαν οι βουλευτές στη Βουλή που αναρωτήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης πόσα ακόμη μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους (και αυτό πιθανόν είναι είδηση) και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι νεοδημοκράτες βουλευτές μού μετέφεραν τον «φόβο», όπως τον χαρακτήρισαν, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «μήπως και πέσει αυτή η κυβέρνηση». Το έμαθε ο του Αριστερού Ρεύματος κ. Δημ. Στρατούλης και τους κάλεσε να… μη φοβούνται να γίνουν κυβέρνηση γιατί σε λίγο θα κληθούν να κυβερνήσουν και να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα γίνουν… υπουργοί!

HeliosPlus