από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Ο Μπουτάρης και η νέα σύντροφός του

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στην Αυστρία βρήκε η Πρωτοχρονιά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη. Θα πείτε γιατί στην Αυστρία; Επειδή, όπως ο ίδιος μου εξήγησε, έχει αναμνήσεις, ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε το 1954, όταν ήταν 12 ετών: «Θυμάμαι ακόμη σαν να ήταν χθες τις περιπολίες του Σοβιετικού Στρατού στη Βιέννη» έλεγε. Αλλά ο κ. Μπουτάρης πήγε στην Αυστρία και για έναν άλλο (προσωπικό) λόγο.

***

Αυστριακή είναι η νέα σύντροφος της ζωής τού δημάρχου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια 52χρονη από τη Βιέννη, με μουσικές σπουδές, η οποία ήρθε στη Θεσσαλονίκη πριν από 12 χρόνια σε μία από τις εκδηλώσεις για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και γνώρισε τον σημερινό δήμαρχο: «Μιλάει τα ελληνικά καλύτερα από εμένα και από εσένα, είναι γλυκύτατη, έχει βοηθήσει μη κυβερνητικές οργανώσεις, βοήθησε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου και σήμερα μετέχει στην ελληνογερμανική συνεργασία», δηλαδή είναι υπό τον... κ. Φούχτελ.

«Δεν αναζήτησα σύζυγο, αλλά σύντροφο»
Οπως μου είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα τελευταία χρόνια, μετά την απώλεια της συζύγου του, αποφάσισε να αναζητήσει νέα σύντροφο: «Μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού ήμουν γέρος, αλλά δεν είχα παραιτηθεί από την ερωτική διάθεση. Αναζητούσα μια θαλπωρή, τον έρωτα, την οικειότητα και όχι αντικατάσταση της συζύγου μου». Την οποία, όπως μου είπε, υπεραγαπούσε και η απώλειά της του στοίχισε πολύ. Και τότε ήρθε στη ζωή του η Αυστριακή με τις μουσικές σπουδές.

«Να λέει την αλήθεια»
Τι λέει ο κ. Ι. Στουρνάρας για τον κ. Αλ. Τσίπρα στις συζητήσεις που έχει με τους συνεργάτες του, αλλά και με τους υπουργούς; Νομίζετε τα καλύτερα; Οχι βεβαίως, απλώς λέει αυτό που πιστεύει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί βεβαίως να τα πει από το βήμα της Βουλής στις συχνές αντιπαραθέσεις που τελευταίως έχουν: «Στενοχωριέμαι πολύ με την τακτική που επιμένει να έχει ο κ. Τσίπρας. Και στενοχωριέμαι γιατί είναι νέο παιδί, νέος πολιτικός, αλλά για να προχωρήσει θα πρέπει από τώρα να μάθει να λέει την αλήθεια».

***

Αλλά ο κ. Στουρνάρας δεν σταμάτησε εδώ και αποπειράθηκε να συγκρίνει τον κ. Τσίπρα με τον... Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τον Αντρέα. Αυτά που κάνει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε, δεν τα έκανε ούτε ο Αντρέας. Τάζει, υπόσχεται συνεχώς τα πάντα, υιοθέτησε ως τώρα 70 κλαδικά αιτήματα. Του το λένε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμά του (του το λέει ακόμα και ο κ. Γλέζος) και όμως εξακολουθεί να υπόσχεται.

***

Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής ειδική εκδήλωση επί τη αναλήψει της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Εκεί θα βρίσκεται σύσσωμη η Επιτροπή και οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Ενωσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Ρώτησα αν θα βρίσκεται εκεί ο κ. Αλ. Τσίπρας, με τη θεσμική του ιδιότητα (αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Δεν μου έδωσαν απάντηση οι συνεργάτες του. Διαισθάνομαι όμως έναν προβληματισμό για το αν εν τέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει την έκπληξη» να παραστεί. Δεν αποκλείεται βέβαια να βαρύνει στην τελική απόφασή του η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Επιτροπής...

Τασούλας κατά Θεοχάρη
Τι ήθελε ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης να πει ότι το Μέτσοβο έχει φορολογική ασυλία και ότι έσπασαν τα χέρια των ελεγκτών που πήγαν να ελέγξουν νυχτερινό κέντρο; Εξεμάνη ο (Μετσοβίτης) κ. Κ. Τασούλας ο οποίος πρωτοχρονιάτικα επιτέθηκε στον γενικό γραμματέα: «Διαψεύδω τον κ. Θεοχάρη που είπε ότι το Μέτσοβο διαθέτει ασυλία» λέει ο κ. Τασούλας και έσπευσε να τον χαρακτηρίσει και... «ανιστόριτο και παραπληροφορημένο». Εξηγεί μάλιστα ότι οι ασυλίες και τα προνόμια του Μετσόβου έχουν καταργηθεί από το 1795 από τον... Αλή Πασά «ο οποίος προφανώς και πρόλαβε τον Χάρη».

***

Η οργή (γιατί περί οργής πρόκειται) του κ. Τασούλα προς τον κ. Θεοχάρη δεν σταματά όμως εδώ. Αναφέρεται στο σπάσιμο των χεριών των δύο ελεγκτών, λέγοντας ότι κανένας δεν έσπασε τα χέρια κανενός. Αλλά πρόκειται για ένα φραστικό επεισόδιο σε ένα μικρό γυράδικο «που δεν είχε καμία συνέχεια». Και στο μόνο που συμφωνεί με τον κ. Θεοχάρη είναι ότι «πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε την ασυλία και ας ξεκινήσουμε από την ασυλία των λασπολόγων στους οποίους δεν πρέπει να υποκύπτουμε». Βαριές, πρωτοχρονιάτικες κουβέντες.

***

Και όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Θεοχάρης απάντησε στις κατηγορίες Τασούλα: «Μία ώρα έκανα εγώ ο ίδιος ψυχολογικό μασάζ στους ελεγκτές που γύρισαν από το Μέτσοβο φοβισμένοι για τη ζωή τους» μου είπε. Και αφού ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για Αλή Πασά, ο κ. Θεοχάρης θέλει να μάθει ποιος είναι... ο Ομέρ Βρυώνης του Μετσόβου. Καβγάς σας λέω κανονικός. Και κάτι ακόμη, ο κ. Θεοχάρης (και δεν ξέρω γιατί το λέω αυτό) υποστηρίζει ότι δεν έχει πάει ποτέ στη ζωή του στα μπουζούκια. Θέλει να πάει, αλλά δεν έχει χρήματα: «Ο μόνος τρόπος για να πάω εγώ στα μπουζούκια είναι να με βαφτίσουν εφοριακό και να πάω για έλεγχο εκεί όπου τραγουδά ο Βέρτης ή ο Διονύσης Σχοινάς και οι άλλοι τραγουδιστές».

***

Με την ευκαιρία, θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο (σταθερός αβερωφικός) κ. Κ. Τασούλας ανέλαβε τις γιορτές χρέη ξεναγού στο Μέτσοβο στον επίσης αβερωφικό βουλευτή της ΝΔ κ. Α. Ψυχάρη. Του έκανε μια περιήγηση στην εξαιρετική πινακοθήκη Αβέρωφ, αλλά και στις εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζεται το φημισμένο κρασί «Κατώγι Αβέρωφ».

Ολα πληρωμένα...
Την ιστορία που θα σας πω μου τη διηγήθηκε ένας απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συμμετείχε στην πολυμελή αντιπροσωπεία που πήγε να παραλάβει τα πρώτα Μιράζ - 2000 από τη Γαλλία, το 1988. Ανάμεσά τους πολιτικοί, στρατιωτικοί και διπλωμάτες αλλά και ορισμένοι «οπλάδες». Τους παρέλαβε όλους από το αεροδρόμιο Ορλί ο ίδιος ο Μαρσέλ Ντασό, μεγαλομέτοχος της εταιρείας Ντασό που κατασκευάζει τα Μιράζ. Τους οδήγησε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Concorde La Fayette» και όλα ήταν πληρωμένα. Το βράδυ τούς προσκάλεσε στο πολυτελές εστιατόριο του Πύργου του Αϊφελ για ένα λουκούλλειο γεύμα. Σε κάποια στιγμή ο εν λόγω στρατιωτικός ρωτά τον Ντασό: «Ολα αυτά ποιος αλήθεια τα πληρώνει;». Και αυτός χαμογελώντας απάντησε: «Οχι βεβαίως εγώ ή η εταιρεία μου». Ηταν, βλέπετε, όλα πληρωμένα.

Απρόθυμοι υποψήφιοι
Δεν θα τους βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, αλλά σε κάποιους θα προσπαθήσει να εξηγήσει ότι «το κόμμα τούς χρειάζεται» ως υποψήφιους περιφερειάρχες. Μιλώ για τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε και θα έχει συναντήσεις με στελέχη τα οποία σκέφτεται να ρίξει στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

***

Μεταξύ αυτών: ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος δεν θέλει να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας, ο κ. Αλ. Μητρόπουλος, ο οποίος αμφιταλαντεύεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κ.ά. Μαθαίνω ότι εκτός απροόπτου έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα της κυρίας Σοφίας Σακοράφα για την Περιφέρεια Αττικής.

***

Σε περίπτωση που η άρνηση Παπαδημούλη καταστεί αμετάκλητη, το ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος θα είναι υποψήφιος για την Αθήνα. Και απ' ό,τι μαθαίνω, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αναζήτηση ενός μη κομματικού προσώπου, με προφίλ ευρύτερης αποδοχής - αλλά και αντιμνημονιακών προδιαγραφών. Δύσκολη εξίσωση...ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπουτάρης: Ναι στη ρήτρα ανάπτυξης της χώρας 
 
 
σχόλια (51)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  ΔΙΑΠΛΟΚΗ | 07/01/2014 12:42
  Πόσοι άνθρωποι άραγε γνωρίζουν ότι ο ηγέτης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αδελφό που λέγεται Τάκης Μιχαλόλιας ; Ελάχιστοι. Ο Τάκης Μιχαλόλιας (που έχει αλλάξει το πραγματικό του επώνυμο) είναι γνωστός δικηγόρος (ποινικολόγος), ομοϊδεάτης του Ν. Μιχαλολιάκου και νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε διάφορες πολύκροτες υποθέσεις. Ήταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη (σκάνδαλο Κοσκωτά). Επίσης, έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ (που κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου), τον ακροδεξιό εκδότη (της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα») Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (που καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εκβιασμού και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση), τον γνωστό ακροδεξιό «Περίανδρο» (πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής) που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προφυλακισμένου (βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ) Άκη Τσοχατζόπουλου.
  πατατηρητης
  απάντηση156
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χ.Α.ΖΟΒΛΑΞ | 07/01/2014 11:41
  Eιμαι καμενος,ψηφιζω τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μαφιόζων, γνωστό και ως Ξενοδοχείο, γνωστό και ως Χρυσή Αυγή.
  Μαφιοζος
  απάντηση135
   
   
   
  Θεσσαλονικεις και οχι Σαλονικιοι | 07/01/2014 00:34
  Φρονω πως καποιος Ελλην της διασπορας, που διατηρει στα ξενα που ειναι ασβεστη την αγαπη-λατρεια του για τον Ελληνισμο και την Ορθοδοξη Χριστιανικη πιστη μας θα πρεπει να κανει ενα ταχυρρυθμο σεμιναριο στον αγαπητο -σχημα λογου-κ.Μπουταρη για το πως θα εκφραζεται και εντος αλλα κυριως εκτος Ελλαδος για τους συνελληνες θεσσαλονικεις και οχι Σαλονικιους , ειπειδη Θεσσαλονικη ειναι αρχαιοθεν το ονομα της.Πολυπολιτισμικη ηταν ,αλλα δεν θα καθιερωσουμε επισημως και γραπτως την Σαλονικη η την Σολουν και δεν συμμαζευεται και ολα αυτα να τα θεωρουμε και υπεροχα και να τα θαυμαζουμε και να προβαλουμε για επανεκλογη τον κ. Μπουταρη.Εξ ονυχος τον λεοντα ,οπως θαλεγαν και οι αρχαιοι.Καλη χρονια .
  Σ Α Ν
  απάντηση1411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  'Οποιος δεν είναι αφελής ή φανατικός... | 06/01/2014 21:14
  έχει πλέον αντιληφθεί ότι η επέλαση της Χρυσής Αυγής προς την εξουσία είναι αδύνατον να ανακοπεί, από οποιονδήποτε και από οτιδήποτε. Νομοτελειακά θα κυριαρχήσει στην πατρίδα μας, είτε στις επόμενες εκλογές, είτε στις μεθεπόμενες εκλογές.
  Παρατηρητής
  απάντηση1239
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Είναι χοντρό, είναι χοντρό... | 06/01/2014 12:19
  το χρυσαυγίτικο το ποσοστό, (στις δημοτικές περιφερειακές και ευρωεπαϊκές εκλογές).
  Νίκος
  απάντηση1646
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εμένα δεν μου λέει η καρδιά | 06/01/2014 10:35
  να πάρω το μέρος του Χάρη Θεοχάρη στη διένεξή του με τον «τοπάρχη» του Μετσόβου Κ. Τασούλα για τον έλεγχο του «γυράδικου», όπως και να χαρακτηρίσω λασπολόγο τον πρώτο. Για άλλα πράγματα είναι «ικανός», για λασπολόγο δεν τον βλέπω. Ωστόσο, δεν μπορεί να έχουν και οι δυο δίκιο. Αντί ο πρώτος να γίνεται «ψυχολογικός μασέρ» των ελεγκτών και ο δεύτερος επικριτής των λασπολόγων καλό θα ήταν να μας πουν αν από τους Ελεγκτές συντάχτηκε έκθεση ελέγχου του «γυράδικου» και τι αναφέρει. Η διαφορά τους λύνεται αυτομάτως; Έτσι δεν είναι;
  Αρτινός
  απάντηση320
   
   
   
  131 ημέρες απέμειναν... | 06/01/2014 10:23
  μέχρι να ξημερώσει η Κυριακή, 18 Μαϊου 2014, (Α΄ γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών). Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι "δημοκράτες" θα έχουν νοιώσει το μήκος και τη διατομή του ποσοστού της Χρυσής Αυγής και έμπλεοι χαράς θα αναμένουν την επόμενη Κυριακή, 28 Μαίου 2014, (Β' γύρος δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογές), για να νοιώσουν ακόμα καλύτερα...
  Χλευάζων 'δημοκράτες'
  απάντηση1749
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ο Λαζόπουλος αντίπαλος του Κασιδιάρη... | 06/01/2014 09:02
  Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής διασκεδάζουν ανακοινώνοντας ότι ο αντίπαλος του Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας θα είναι ο Λαζόπουλος!!! Κατακαημένοι δημοκράτες, εκεί θα καταντήσετε;;;
  Ειρωνευόμενος
  απάντηση2518
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ευτυχώς δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ | 05/01/2014 23:14
  και με τον μόναδικό πολιτικό που λέει ψέματα. Στις επόμενες εκλογές θα έχω να ψηφίσω ένα κάρο επιλογές από πολιτικούς που λένε μόνο αλήθειες!
  Ο Κανένας
  απάντηση911
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πρέπει να αναχαιτισθούν οι πεμπτοφαλαγγίτες | 05/01/2014 20:42
  Η προσωπική ζωή του γερο-Μπουτάρη,είναι αδιάφορη για το νεοέλληνα Σαλονικιό.Οι συνέπειες όμως της πολιτικής του διαχείρησης στα κοινά της Θεσσαλονίκης μας και,οι αιρετικές του απόψεις στα Εθνικά Θέματα,καθιστούν εαυτόν παραιτηθέντα της θεσμικής του θέσης και υπόλογο,έναντι των ψηφοφόρων του,ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΩΝ και του Ελληνικού Λαού.Δεν μας απασχολεί το γεγονός ότι δεν είναι Έλληνας το γένος.Είναι αναπόφευκτο γεγονός της μοίρας και,αδήριτο δικαίωμά του να είναι αλλοεθνής και επήλυς.Δε δικαιούται όμως να χρησιμοποιεί την εξουσία που του εδόθη στα κοινά της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την τοπική αυτοδιοίκηση,από Έλληνες πολίτες,να τη χρησιμοποιεί κατά Ελλήνων,της πατρίδας και καθὐπόδειξη ξένων κέντρων.
  ΕΠΗΛΥΣ
  απάντηση2797
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  αρκετά | 05/01/2014 16:44
  πολύ δεν ασχολείστε με τον γερο-ξούρα, τα σκουλαρίκια, τα τατουάζ του και τις γκόμενές του; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
  Αλφαβηταγαμαδελτας
  απάντηση43117
   
   
   
  Γκαμπριελλα | 05/01/2014 14:58
  Αγαπητε Κε Βηματοδοτα Μια φορα κι'εναν καιρο, οι "μεγαλοι" εφτιαξαν το Stability Pact για ΝΑ Ευρωπη. Μεταξυ αλλων αποφασισθηκε η πολυ-πολυκοσμικοτητα, με προτεραιοτητα σε συνοριακες περιοχες, καθως και η δημιουργια ΜΚΟ. Στο σχεδιο η Πρεσπα και τα περιξ. Προσπαθησαν και προσπαθουν να φερουν μαζι αυτους που υπεφεραν εκει πανω, με αυτους οι οποιοι τους βασανισαν. Η Γκαμπριελλα, κουβαληθηκε απο την Βιεννη με προτροπη του Σορος και του John Mroz στη Πρεσπα, εφτιαξαν τον Αρκτουρο, εφτιαξαν το Νυμφαιο, εφτιαξαν εντοθεν και εκειθεν εθνικα Παρκα, και βεβαια παρουσα παντου η Γκαμπριελλα. Αλλα, ο ΛΑΟΣ εκει πανω θυμαται. Α, να μη ξεχασω καποιος Μπελαματσι, ηθελε και ΒΛΑΧΙΚΟ Κρατος εκει πανω.Αυτα τα λιγα
  Γιωργος Τσαπανος--Καλιφορνια
  απάντηση3574
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων