Κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν λένε να βάλουν μυαλό και συνεχίζουν με την ίδια απερισκεψία τους κομματικούς διορισμούς σε κρίσιμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης. Μόλις είδα το νέο διορισμό σε επαρχιακό νοσοκομείο μελαγχόλησα, διότι άκουσα τον Πρωθυπουργό στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του να αναφέρεται στην αξιοκρατία και στους νέους. Μόλις έμαθα όμως ποιον τοποθετήσανε νέο διοικητή στο νοσοκομείο Άργους, απογοητεύτηκα…
***
Ο νέος διοικητής, του νοσοκομείου ονόματι Λάμπρος Δημητρογιάννης, είναι μόλις 30 ετών (!), είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ποιες οι περγαμηνές του; Από ότι διάβασα είχε κεντρικές θέσεις στην ΔΑΠ όταν σπούδαζε και μετά διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, της ιδιαίτερης πατρίδας του. Αυτή είναι η μια περίπτωση, γιατί υπάρχουν και άλλες πολλές, για τις οποίες σκέφτομαι να ασχοληθώ και να τις αναδείξω τις επόμενες ημέρες.
***
«Κλείδωσε», όπως πρώτο έγραψε το Βήμα της Κυριακής, η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Μπακογιάννη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο δήμαρχος Καρπενησίου θα αφήσει το δήμο για να διεκδικήσει την περιφέρεια, καθώς ο Πρωθυπουργός ενέκρινε, όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου για ένα μεγάλο κατάλογο υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες. Ειδικά για τις περιφέρειες, η ΝΔ θα στηρίξει και πάλι σίγουρα τους κκ. Κ. Αγοραστό (Θεσσαλία) , Αλ. Καχριμάνη (Ήπειρο), Γ. Δακή (Δυτ. Μακεδονία).
Κοντοσούβλι και κάλαντα
Με αέρα…Τζουμέρκων επέστρεψε, εμφανώς ανανεωμένος και ξεκούραστος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις περιπλανήσεις στα βουνά της Άρτας, απ’ όπου κατάγεται, τις βόλτες στο χωριό του, το Αθαμάνιο και στην γύρω περιοχή, τα τσίπουρα και τα…κοντοσούβλια (σ.σ. κυκλοφορεί και φωτογραφία στο διαδίκτυο να είναι δίπλα από μια ψησταριά), ήρθε στην Αθήνα για να ακούσει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν οι μικροί φιλοξενούμενοι του ιδρύματος Χατζηκώνστα…

Τι ξέχασε ο Πούτιν
Μας ξέχασε ο… Βλαδίμηρος, απ’ ότι φαίνεται ίσως μας έσβησε από την ατζέντα του…Ο Ρώσος Πρόεδρος απέστειλε πρωτοχρονιάτικες ευχές σε 32 ηγέτες χωρών και οργανισμών, αλλά στον κατάλογο του Κρεμλίνου δεν υπήρχε η Ελλάδα. Λέτε να επηρεαστεί η ελληνορωσική φιλία και συμμαχία; Ή θα έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις;

Παπούλιας: Η εποχή της τρόικας τελειώνει
Αισιόδοξος ότι η αλλαγή του χρόνου θα σηματοδοτήσει και μία αλλαγή εποχής για τη χώρα, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Παπούλιας ο οποίος επέστρεψε το πρωί της Τρίτης από τη Γερμανία όπου πέρασε μαζί με την οικογένειά του τις εορτές των χριστουγέννων σημείωσε ότι «τελειώνει η εποχή της τρόικας, όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μία κατάσταση αυστηρών ελέγχων, που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών, αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».

***
Η μυστική ατζέντα του Χρύσανθου

Τις γιορτινές τούτες ημέρες ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν έφυγε από το Μαξίμου ετοιμάζοντας την ατζέντα της… ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα ο κ. Λαζαρίδης θέλει να υπάρξει συνέχεια στις δράσεις της ελληνικής προεδρίας μ΄αυτή της ιταλικής, όπως συμφώνησαν προ εβδομάδων οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Στόχος του είναι να ολοκληρωθούν από την Ιταλία, όσα θα έχει αρχίσει η Ελλάδα. Έτσι ετοίμασε δράσεις για το τραπεζικό σύστημα, για την πολιτική λαθρομετανάστευσης, για την πολιτική της ΑΟΖ και βεβαίως μέτρα κατά της ανεργίας των νέων.

Η πρέφα του Άδωνι

«Εγώ πάντοτε κερδίζω στην πρέφα. Κανένας δεν βρέθηκε να με νικήσει». Αυτά είναι τα λόγια του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μπορεί να μην πήγε πουθενά τα Χριστούγεννα, αλλά τα πέρασε παίζοντας, όπως ο ίδιος μου είπε…πρέφα. Λάτρης της πρέφας δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις εορτές των Χριστουγέννων. Συνδύασε εκθέσεις για τους γιατρούς και την Υγεία και μεταμεσονύκτια πρέφα με τους φίλους του.

Συμβαίνουν στον Πειραιά

Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν σχετικά την επίσημη υποδοχή στο λιμάνι του Πειραιά του πρώτου – για το 2014 – πλοίου της ακτοπλοΐας. Με sms το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας ενημέρωνε την Δευτέρα πως ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης θα έκανε την υποδοχή αμέσως μετά την αλλαγή του νέου χρόνου στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.
***
Ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ( ΟΛΠ ) το πρωί της Τρίτης ωστόσο έλεγε πως η εκδήλωση για την υποδοχή από τον ΟΛΠ θα γίνει στις 13.00 της Τετάρτης. Συνεργάτες του υπουργού επέμεναν πως το πρόγραμμα του δεν αλλάζει και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως ενδεχομένως παρά τις διαφαινόμενες καλές σχέσεις μεταξύ των δυο αντρών εν τούτοις τα διαφορετικά προγράμματα που επέλεξαν για την 1η ημέρα του νέου χρόνου να είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.
Η Πάολα και το πλοίο με τις σφαίρες
Και μια και έγινε λόγος για τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη έμαθα ότι ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικώς για όσους έγραψαν ότι έπαιξε λουλουδοπόλεμο παραμονές Χριστουγέννων στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η τραγουδίστρια Πάολα. Ο άνθρωπος κάθησε μόνον μισή ώρα και έφυγε (μετά ποτά μάλιστα κερασμένα) και κάποιοι έκαναν μοντάζ στη φωτογραφία του και τον εμφάνισαν με άλλη εικόνα. Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο υπουργός δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει πως πήγε μόνον για μισή ώρα και τον εντόπισαν αμέσως στο νυχτερινό κέντρο. Μου λένε ότι αυτό που λέει συνεχώς είναι ότι του την είχαν… στημένη. Ποιοί όμως είχαν βάλει στο μάτι τον υπουργό Ναυτιλίας; Εκείνο που με πληροφόρησαν είναι ότι το περιστατικό με την Πάολα (και τον λουλοδοπόλεμο) έχει, σύμφωνα με ένα σενάριο, να κάνει με το πλοίο που συνέλαβαν οι λιμενικοί στη Ρόδο και ήταν γεμάτο από σφαίρες καλάσνικοφ. Λέτε; Το πλοίο να σημειώσω εν συνεχεία βούλιαξε στο λιμάνι της Ρόδου, αλλά όπως λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβαν οι λιμενικοί και έβγαλαν τις σφαίρες έξω.

Ποιοί κλέβουν τα κινητά του Φωτόπουλου;

Τρεις φορές έκλεψαν το κινητό του αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ, πρώην πασόκου και νυν ΣΥΡΙΖαίου κ. Ν. Φωτόπουλου. Το καταγγέλλει ο ίδιος, ο οποίος λέει ότι οι κλοπές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει πολλά τηλέφωνα συναδέλφων του συνδικαλιστών. Το περίεργο είναι ότι ο κ. Φωτόπουλος καταγγέλλει συντρόφους στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι του έκλεψαν ένα κινητό: «Το είχα στο γραφείο μου στη ΓΕΝΟΠ, κάπου πήγα και όταν επέστρεψα εξαφανίστηκε. Κάποιος από τους συντρόφους μου φαίνεται ότι του άρεσε και το πήρε». Κλέβουν λοιπόν και στη ΓΕΝΟΠ κινητά; Ναι κλέβουν. Τη δεύτερη φορά του έκλεψαν το κινητό ενώ ήταν μέλος του ΠαΣοΚ. Πήγε σε μία κομματική συγκέντρωση στο Κάραβελ και κάποιος από τους «συντρόφους» του πήρε το κινητό από την τσέπη. Την τρίτη φορά του έκλεψαν το κινητό μέσα σ΄ένα λεωφορείο ενώ πήγαινε στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!