Ξέρετε ποιος ήταν ο πιο δημοφιλής υπουργός ανάμεσα σε όλους τους άλλους πολιτικούς τα Χριστούγεννα; Ο κ. Ι. Στουρνάρας. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε τις περισσότερες… εκκλήσεις από γαλάζιους βουλευτές (συνήθως απ’ αυτούς που γκρινιάζουν στις τηλεοράσεις εναντίον του), αλλά και από υπουργούς να… φωτογραφηθούν μαζί του: «Γιατί τη θέλεις τη φωτογραφία, τη στιγμή που μου επιτίθεσαι συνεχώς;» ήταν το σύνηθες ερώτημα που έκανε ο κ. Στουρνάρας στους βουλευτές και υπουργούς.
nnn
Οντως ήταν ένας γρίφος για τον υπουργό Οικονομικών. Τη μια να τον βρίζουν και να ζητούν να φύγει από την κυβέρνηση και από την άλλη να θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του; Τον γρίφο έλυσε (άθελά του) ένας βουλευτής περιφέρειας: «Θέλω τη φωτογραφία μαζί σου για να τη δείξω στους ψηφοφόρους μου όταν πάω Χριστούγεννα στην εκλογική μου περιφέρεια και να τους πως ότι «εγώ τα χώνω στον Στουρνάρα, αλλά δεν με ακούει». Και έτσι θα περάσω ήρεμα Χριστούγεννα. Γιατί, υπουργέ μου, είναι αγριεμένοι μαζί μου». Αφήστε που ένας άλλος γαλάζιος βουλευτής που έβγαλε με το κινητό του μία φωτογραφία με τον υπουργό και δεν πέτυχε ξαναγύρισε στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά με… ψηφιακή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για να βγάλει μαζί του «καθαρή» φωτογραφία.


Ομιλεί μη ακουόμενος

Οι πιο παλαιοί, διαβάζοντας τη σπουδή των βουλευτών να φωτογραφηθούν με τον κ. Στουρνάρα, ίσως να ενθυμούνται ότι στη Βουλή τα πιο περιζήτητα πρακτικά ήταν (επί σειρά ετών) αυτά που έγραφαν σε βουλευτές… «ομιλεί μη ακουόμενος». Οταν οι πρακτικογράφοι άκουαν πολλούς βουλευτές να ομιλούν ταυτόχρονα και δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς έλεγαν, έγραφαν απλώς το περίφημο ότι ο τάδε «ομιλεί μη ακουόμενος» και ξεμπέρδευαν. Αυτά τα πρακτικά ήταν χρυσάφι για τους βουλευτές της επαρχίας, που όταν πήγαιναν στην εκλογική τους περιφέρεια τα έδειχναν υπερηφάνως στους ψηφοφόρους τους λέγοντάς τους: «Εγώ τους τα έλεγα στη Βουλή, αλλά αυτοί δεν με άκουγαν…».


Ο κ. Πολύδωρας «αρχίζει τη μάχη»

Ο κ. Β. Πολύδωρας έχει «απασφαλίσει» μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Πρώτα απ’ όλα λέει με καμάρι ότι αμέσως μετά τη διαγραφή έλαβε τηλεφώνημα πολιτικού αρχηγού, ο οποίος και του έδωσε συγχαρητήρια για τη στάση του και του ευχήθηκε «καλό κουράγιο». Δεν αποκαλύπτει όμως το όνομα του αρχηγού, λέγοντας απλώς ότι δεν είναι ο κ. Αλ. Τσίπρας. Δεύτερον, σταματά τη συγγραφή βιβλίων (έγραφε περίπου δυο-τρία τον χρόνο) γιατί όπως επισημαίνει «τώρα αρχίζω τη μάχη». Και τρίτον, εμφανίζεται πρόθυμος να… απολύσει πάραυτα την κόρη του (την «πανάκριβη θυγατέρα μου», όπως την ονομάζει). Ενθυμείσθε βεβαίως ότι την τοποθέτησε ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του. Την απολύει με την προϋπόθεση ότι θα απολύσουν και οι υπόλοιποι βουλευτές και υπουργοί δέκα ή ακόμη περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους που έχουν διορίσει.
nnn
Προς το παρόν ο κ. Πολύδωρας, προτού εισέλθει στην πραγματική μάχη, στρέφει τα όπλα του προς τους κκ. Ι. Στουρνάρα και… Μιχ. Λιάπη. Για τον πρώτο είναι γνωστές οι κατηγορίες που εξακολουθεί να εκτοξεύει εναντίον του, αλλά για τον κ. Λιάπη άρχισε να υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του (τότε που ήταν υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ) που έλεγε «Κάτω η οικογενειοκρατία, κάτω τα τζάκια». Οταν ωστόσο τον ρώτησα εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος και με ποιο κόμμα στις προσεχείς εκλογές η απάντηση που έδωσε ήταν: «Εχει ο Θεός έως τις εκλογές».
Οι βαρκούλες του κ. Βρούτση

Ισως για τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση να ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Και τούτο γιατί ο υπουργός επέλεξε για χριστουγεννιάτικες ευχές μία κάρτα με πολλές… βαρκούλες να αρμενίζουν στα ταραγμένα νερά της ανεργίας. Βαρκούλες παντού, που τους έδωσε μάλιστα και… όνομα. Τι όνομα; Ολους αυτούς τους κωδικούς των σχεδίων που έχει ετοιμάζει για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως «Εργάνη», «Αριάδνη», «Αρτεμις», «Ατλας», «Ηλιος», «Εστία» και άλλα. Τη στιγμή που οι άνεργοι έχουν φτάσει τα 1,3 εκατ.
Μισή ώρα με την Πάολα

«Να με αφήσεις ήσυχη θέλω» ήταν το σουξέ που τραγουδούσε η λαϊκή αοιδός Πάολα, όταν εισήλθε παραμονή Χριστουγέννων σε νυκτερινό κέντρο στην Παραλιακή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από αιθέρια ύπαρξη. Τον πρώτο που συνάντησε ο υπουργός και τον χαιρέτησε διά χειραψίας, και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά», ήταν ένας της προσωπικής ασφαλείας υψηλού προσώπου (πιο υψηλού δεν γίνεται), ο οποίος διασκέδαζε με την Πάολα. Ο υπουργός παρήγγειλε ένα… scotch on the rocks (η συνοδός του μία βότκα με πορτοκάλι), έμεινε μόνο μισή ώρα και, όπως έμαθα, δεν πήρε, ούτε πέταξε, όπως ορκίζεται, ούτε ένα λουλούδι. Απλώς ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκεδάσεως έφερε δώρο στο τραπέζι του λουλούδια, τα οποία και προσέφερε στη συνοδό του υπουργού. Υπάρχει όμως και συνέχεια στην ιστορία. Του έδωσαν άραγε απόδειξη; Εμαθα ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν πλήρωσε αυτός τα ποτά, αλλά του τα κέρασε άλλο ζευγάρι που διασκέδαζε μαζί του.

HeliosPlus