Ίσως οι περισσότεροι (κυρίως γαλάζια στελέχη) που έχουν αποστείλει καλάθια με ποτά στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για τα Χριστούγεννα να μην γνώριζαν ότι πάνε χαμένα. Και τούτο γιατί ο πρωθυπουργός δεν πίνει. Άντε κανένα ποτηράκι κρασί, όταν βρίσκεται με φίλους και τίποτα παραπάνω. Εκείνο που έμαθα είναι εφέτος τα γαλάζια καλάθια στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι, όπως και οι ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Καλάθια και κάρτες έχουν τοποθετηθεί σ΄ένα δωμάτιο, στολισμένο και αυτό χριστουγεννιάτικα.
***
Παραμονές Χριστουγέννων και ο κ. Σαμαράς δεχόταν φίλους στο Μέγαρο Μαξίμου από πολύ νωρίς. Αλλά πραγματοποίησε και δύο συσκέψεις. Έτσι πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου για να ευχηθούν στον κ. Αντ. Σαμαρά, ο προσωπικός του φίλος δικηγόρος κ. Π. Μαχάς, ο επίσης φίλος του από τα παλιά κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, αλλά πραγματοποίησε και συσκέψεις για τις κατασχέσεις με τους κκ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, Κ. Μπούρα και Σ. Κεδίκογλου. Και ο κ. Μάκης Βορίδης θα πείτε που μετέχει σ΄όλες τις συσκέψεις του λεγόμενου πρωινού καφέ; Πέρασε το βράδυ της Δευτέρας και είχε πολύωρη συνομιλία στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Κεδίκογλου.

Απίστευτη επίθεση ΣΥΡΙζαίου προς κυρίες
Τελικά τι σου είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ. Έστησαν ξαφνικά, χριστουγεννιάτικο καβγά (και τι καβγά ) στον… διάδρομο ενός τηλεοπτικού καναλιού. Πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην εκφωνητής της (πάλαι ποτέ) ΥΕΝΕΔ, βουλευτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά (προσέξτε) εναντίον δύο… γυναικών στελεχών του ΠαΣοΚ αλλά και της ΝΔ. Ο κ. Αθανασίου συμμετείχε, παραμονές χριστουγέννων, σε τηλεοπτικό πάνελ με τις κυρίες Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (ΠαΣοΚ) και Κατερίνα Παπακώστα (ΝΔ).
***
Όταν η κ. Αλ Σάλεχ άρχισε να αναλύει τον όρο «εκτσογλανισμός», λέγοντας ότι έχει ως πρόταγμα να ωθεί τον κόσμο στην μπαχαλοποίηση, ο κ. Αθανασίου εξοργίστηκε και επιτέθηκε στον… κ. Ευ. Βενιζέλο λέγοντας ότι προωθεί την…«εκπαχυδερμοποίηση» της πολιτικής ζωής. Όλα αυτά συνέβαιναν στο στούντιο σε ζωντανή μετάδοση. Όταν τελείωσε η εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στο διάδρομο (έξω από την αίθουσα του μακιγιάζ) την κυρία Αλ Σάλεχ. Το τι ακολούθησε και τι ακούστηκε, πραγματικά, ντρέπομαι να σας περιγράψω. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω ορισμένα: «Μωρή γελοία δεν ξέρειες τι λες, είσαι ηλίθια, δεν πάτε όλοι στο διάολο» και πολλά άλλα γαλλικά. Στο σημείο αυτό η κυρία Παπακώστα ακούγοντας όλα αυτά επενέβη λέγοντας στον κ. Αθανασίου ότι είναι «ντροπή να λες τέτοιες κουβέντες σε μία κυρία». Ο κ. Αθανασίου την κοίταξε με θυμό και της είπε: «Δεν βγάζεις και εσύ τον σκασμό μωρή. Αντε βούλωστο μωρή». Και όλα αυτά παραμονές χριστουγέννων. Ημέρες αγάπης.

Βασιλικός πολτός για τον Μπουτάρη
Πήγε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ι. Μπουτάρης πρωί- πρωί στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για να του πει τα κάλαντα και συζήτησαν για αρκετή ώρα για όλα τα θέματα σαν καλοί φίλοι: «Γίναμε φιλαράκια με τον δεσπότη, μας ενώνει η αγωνία για το καλό της πόλης» έλεγε. Όταν επέστρεψε στο δημαρχείο για να δεχθεί τις ευχές, τον κ. Μπουτάρη τον περίμενε μία έκπληξη. Μία κυρία του πρόσφερε ένα βαζάκι με βασιλικό πολτό: «Να παίρνεις κάθε πρωί, για να γίνεις εσύ ο αρχηγός» του έλεγε.
***
Ο κ. Μπουτάρης ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές. ήδη έχει εξασφαλίσει (χωρίς να το ζητήσει) τη στήριξη και του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Μου είπε μάλιστα ότι υπάρχουν και πολλοί ΣΥΡΙζαίοι στην πόλη «που φλερτάρουν με την ιδέα να τον στηρίξουν». Αλλά ούτε αυτό φαίνεται να τον απασχολεί. Γιατί, όπως έλεγε ότι εάν περάσει στον δεύτερο γύρο με νεοδημοκράτη αντίπαλο, τότε αναγκαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στηρίξει: «Τι θα κάνει; Αποκλείεται να στηρίξει τον νεοδημοκράτη». Και πάλι εάν βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο με ΣΥΡΙζαίο, τότε θα τον στηρίξουν αναγκαστικά οι νεοδημοκράτες, γιατί και αυτοί, κατά τον κ. Μπουτάρη, αποκλείεται να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ξεχωριστά κελιά Άκης- Κάντας
Υπήρξε πολύς προβληματισμός σε ποια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού θα μεταφερόταν ο κατηγορούμενος για μίζες πολλών εκατ. δολαρίων κ. Αντ. Κάντας. Στην αρχή ειπώθηκε να τον μεταφέρουν στην λεγόμενη VIP πτέρυγα, εκεί όπου κρατείται και ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά θεωρήθηκε μη πρέπον να τους έχουν μαζί, τη στιγμή που ο κ. Κάντας έδωσε κανονικά στους ανακριτές τον κ. Τσοχατζόπουλο. Στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι χρυσαυγίτες που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση δεν ήθελαν. Έτσι αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν στη Ζ΄πτέρυγα. Τι το ιδιαίτερο έχει η Ζ΄πτέρυγα θα πείτε και έγινε ολόκληρη σύσκεψη για να μεταφερθεί εκεί ο κ. Κάντας; Εκεί κρατούνται κάποιοι αστυνομικοί προστατευόμενοι μάρτυρες και έχει ξεχωριστό προαύλιο. Και το σημαντικότερο βρίσκεται σε απόσταση από εκεί που κρατείται ο Άκης.
Η αρχιεπισκοπική λειτουργία στις φυλακές
Και μια και ο λόγος για τις φυλακές Κορυδαλλού και τους «επίσημους» φιλοξενούμενους εκεί, έμαθα ότι ανήμερα Χριστούγεννα εξέφρασε την επιθυμία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να λειτουργήσει στην εκκλησία που βρίσκεται εντός των αντρικών φυλακών. Γιατί σας το λέω αυτό; Πρώτον εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί και ο Άκης (πιθανότατα και ο κ. Κάντας) και δεύτερον δεν υπάρχει καμία περίπτωση (ακόμα κι αν το θελήσουν) να παραστούν οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες. Δεν πρόκειται καν να γίνει δεκτό το αίτημά τους να μεταφερθούν δηλαδή έστω και για λίγο από τις γυναικείες φυλακές στις αντρικές. Κρίμα γιατί θα χάσουν την ευκαιρία να ακούσουν δυο λόγια σταράτα από τον Αρχιεπίσκοπο.
Η Βίκη αρνείται τα φάρμακα
Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, έχουν, μου λένε άλλα προβλήματα. Το πρόβλημα ονομάζεται Βίκη Σταμάτη, για την οποία, όπως ενθυμήστε έχει αποφασιστεί η μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Θήβας, αλλά έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και καθυστερεί η μεταφορά της. Τώρα, μου λένε, αρνείται να πάρει τα φάρμακα που της έχουν συστήσει οι γιατροί, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μονίμως (ψυχολογικά) ασθενής και να παρατείνει την παραμονή της στον Κορυδαλλό.

Για τους παλιννοστούντες
Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εστιάζει την κοινωνική του πολιτική στους παλιννοστούντες. Και ιδού τι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του δημάρχου κ. Ι. Μπουτάρη, κ. Αντ. Καμάρας γι΄αυτούς: Αδιαμφισβήτητα η πιο ευπαθής ομάδας Ελλήνων πολιτών είναι οι παλιννοστούντες: Με πολύ μικρή σωρευμένη αποταμίευση άρα χωρίς λίπος να κάψουν. Μη δυνάμενοι να βασιστούν σε ενδο-οικογενειακές μεταβιβάσεις μια που οι συγγενείς τους βρίσκονταν σε ανάλογα εύθραυστη οικονομική κατάσταση και πολύ λίγοι εργάζονται στο δημόσιο και χαίρουν εργασιακής μονιμότητας άρα και σταθερού, εάν και μειωμένου, εισοδήματος. Αναγκασμένοι να υποστηρίξουν συγγενικά μέλη που και προ της κρίσης ήταν άνεργα.
Το τελειωτικό χτύπημα όμως είναι η ρύθμιση του Νόμου 4093-2012 (το τρίτο μνημόνιο) βάση της οποίας οι συντάξεις ΟΓΑ των ηλικιωμένων παλιννοστούντων που δεν διέμεναν μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα μηδενίστηκαν.

Ο εισαγγελέας και οι πλειστηριασμοί
Τελικά φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι απανωτές παρεμβάσεις του Εισαγγελέα κ. Βασίλη Φλωρίδη για το θέμα των πλειστηριασμών. Να θυμίσουμε ότι ο γνωστός εισαγγελικός λειτουργός είχε επισημάνει στους κυβερνητικούς ότι αν η πολιτεία προχωρήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς αυτό θα ισοδυναμεί με μία δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή. » Ήρθε η ώρα, είπε, να αποδείξουν οι οικονομικοί υπουργοί αν είναι με τον λαό ή αν συμπεριφέρονται απλά ως τραπεζουπάλληλοι». Τελικά το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προβλέπει καθολική σχεδόν προστασία στους αδύναμους. Να που παρεμβάσεις μή πολιτικών προσώπων έχουν πολλές φορές α από αυτές των πολιτικών.