Φαντασθείτε τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργόν! Πώς σας φαίνεται;

Τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα των τελευταίων πολιτικών δημοσκοπήσεων πολλαπλασιάζουν τα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις.
Πολλοί βλέπουν αμετακίνητο στη θέση του τον κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν τον κ. Τσίπρα νέο ένοικο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα σενάρια των εξελίξεων είναι πολλά και καλύπτουν όλα όσα ενδεχομένως μπορούν να συμβούν. Είναι χαρακτηριστικό λ.χ. ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να συνεργασθεί ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση κυβερνήσεως σε περίπτωση που οι εκλογές δεν θα έχουν δώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.
Φαντάζει απίθανο αλλά είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί ηγέτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συζητούν μετεκλογικές συνεργασίες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν διασπάσεις. Ομάδες βουλευτών μπορεί να κινηθούν δεξιότερα ή αριστερότερα. Και να προκύψει ακόμη και «μεγάλος συνασπισμός».
Αν ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, όπως προϋποθέσαμε, ποια πολιτική θα ακολουθήσει;
Εχει να αντιμετωπίσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση, η οποία αμφισβητεί τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και προεξοφλεί κατάργηση του ευρώ και στροφή σε άλλους, ομιχλώδεις διεθνείς προσανατολισμούς. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα ελέγξει πλήρως το κόμμα του. Ομως η αντιευρωπαϊκή τάση του ΣΥΡΙΖΑ, λένε κορυφαία στελέχη του, μπορεί να απομονωθεί.
Δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες τις οποίες δεν θα μπορούσε να πάρει ο κ. Τσίπρας που θα είναι καλός πρωθυπουργός, λένε συνεργάτες του.
Τις εκλογές θα τις κερδίσει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, λέει ο κ. Σαμαράς. Τι εννοεί;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ