Σας αποκαλύπτω τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, των συνεργατών του, αλλά και «γαλάζιων» βουλευτών με αποκλειστικό θέμα το Wi-Fi. Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι ο κ. Σαμαράς πήρε ζεστά το όλο ζήτημα και ζήτησε από όλους δύο πράγματα: πρώτον, ως τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, δεύτερον, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες!
nnn
Οπως έμαθα, το σχέδιο το οποίο ενέκρινε προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής του κ. Γ. Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν: «Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.
nnn
Επιπλέον, πληροφορήθηκα ότι στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για δωρεάν Wi-Fi και Internet θα συμβάλουν και οι… δορυφόροι. Οπως, για παράδειγμα, ο Hellas Sat, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν 250 συνδέσεις. Αλλά θα συνεισφέρει και ο ΟΤΕ, με τον οποίο υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την τοποθέτηση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων.
nnn
Μία τράπεζα (θα ακολουθήσουν και άλλες) θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των τραπεζών. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο κ. Μιχ. Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».


Παραμεθόριος η Καλαμάτα;

Κι όμως, κατά τον ΟΑΕΔ η Καλαμάτα είναι παραμεθόριος περιοχή. Δεν το πιστεύετε; Μία ερώτηση που τίθεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτήσεις που προσφέρονται σε επιχειρήσεις σε νομούς της παραμεθορίου συμπεριλαμβάνει μεταξύ της Λέσβου και των Σερρών και την… Καλαμάτα, αλλά και τη… Μεσσήνη του Νομού Μεσσηνίας. Ο ΟΑΕΔ, να σημειώσω, δεν ξεχνά ότι η Μεσσηνία είναι η εκλογική περιφέρεια του κ. Σαμαρά.


Κόλλια: Δεν πάω στη ΝΔ

«Δεν έχουν εκλείψει ακόμη οι λόγοι που έφυγα από τη ΝΔ. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσω στη ΝΔ και ας γράφουν ό,τι θέλουν». Τάδε έφη η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Μαρία Κόλλια. Και γιατί τα δηλώνει αυτά; Επειδή ορισμένοι μετά το «Ναι» που είπε στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Π. Καμμένου πίστεψαν ότι θέλει να φύγει από τους Ανεξάρτητους Ελληνες: «Ψήφισα «Ναι» στην άρση επειδή το θέλησε ο αρχηγός» έλεγε.


Τα «βατράχια» πάνε ΓΕΕΘΑ

Και μια και έγινε κουβέντα για τον κ. Καμμένο, έκπληκτοι οι βουλευτές της ΝΔ (αλλά και του ΠαΣοΚ) τον είδαν ξαφνικά να εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής και να στηρίζει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για τη… μετάταξη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στο ΓΕΕΘΑ. Με δυο λόγια, τα «βατράχια» του Λιμενικού θα διοικούνται πλέον από το ΓΕΕΘΑ, όπως και η Αντιτρομοκρατική του Λιμενικού, με τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.
Φσσστ… μπόινγκ

Και ξαφνικά στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής εισήλθε ο κ. Κώστας Βουτσάς. Αιτία; Μια αναφορά που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι φοβάται μη τον δείρει η Χρυσή Αυγή, μη του σπάσουν το σπίτι, μη τον κάψουν, μη δείρουν τα παιδιά του. Οι χρυσαυγίτες βρήκαν εχθρό, τον… «λόκαραν» και άρχισαν να εμφανίζουν φωτογραφίες του (νεαρό) με τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι έχει κάνει ένα σωρό ταινίες στη διάρκεια της χούντας. Βρήκαν κι αυτοί τον… άγιο να ανάψουν το καντήλι τους, όπως λέει και ο λαός.
nnn
Εκτός όμως από τον κ. Κώστα Βουτσά οι χρυσαυγίτες έγκλειστοι στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού βρήκαν και άλλον εχθρό: τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χρ. Αθανασίου, ο οποίος απάντησε αρνητικά στο αίτημα των εγκλείστων να αναρτήσουν στα κελιά τους ελληνική σημαία. Είς εξ αυτών, ο κ. Ι. Λαγός (κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής μια φωτογραφία του, πίσω από μια ελληνική σημαία, γράφοντας: «Η ελληνική σημαία βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες ψηλά κρεμασμένη στον τοίχο του κελιού μου». Και μετά απ’ αυτά μαθαίνω ότι επίκειται αιφνιδιαστικός έλεγχος στα κελιά τους για να διαπιστωθεί αν έχουν διεισδύσει κινητά τηλέφωνα, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Εκτόξευση… πυραύλων από την Καλαμάτα

«Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του θέματος. Ο λόγος για την πρόταση του «Ανεξάρτητου Έλληνα» κ. Β. Καπερνάρου περί δημιουργίας… Παγκόσμιου Κέντρου Διαστημικού Τουρισμού στην Καλαμάτα, με κατασκευή βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους. Αυτό ήταν το θέμα της ερώτησης που απηύθυνε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών, επικαλούμενος μάλιστα δηλώσεις επιστημόνων και ερευνητών σύμφωνα με τις οποίες «η Καλαμάτα, λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη, έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ, στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους».

Τα νεφελίμ και τα διαστημόπλοια

Όπως προκύπτει όμως από τις έγγραφες απαντήσεις που έλαβε, οι υπεύθυνοι του Invest in Greece, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν για λογαριασμό του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκη, επισημαίνουν ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση, που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα». Όσον αφορά το υπουργείο Υποδομών και τον κ. Μ. Χρυσοχοίδη, του απάντησε ευγενικά ότι «το ενδεχόμενο της αλλαγής της χρήσης του αεροδρομίου για τη δημιουργία «βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους», προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους – οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων, ενώ, παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και η συντήρηση τους θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών Κανονισμών». Μήπως το θέμα πρέπει να τεθεί δια της διπλωματικής οδού στους Νεφελείμ;

Δεκτή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Να λοιπόν που ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να λέει, ότι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, αλλά κάνει δεκτές ορισμένες τροπολογίες που του καταθέτουν. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας. Θέμα σημαντικό για τα κυκλαδίτικα νησιά. Είναι τόσο σημαντικό το θέμα, που πληροφορήθηκα ότι ορισμένοι (για να μην πω ένας βουλευτής της συγκυβέρνησης) θέλησε αυτός να πάρει τη δόξα και να πει ότι δική του τροπολογία έκανε δεκτή ο υπουργός. Έλα όμως που υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής.

HeliosPlus