από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Για το ΠΑΣΟΚ....για ποια Κεντροαριστερά….Πρόταση ….πρόσκληση…. έκκληση!!!

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, ξανάρχισε ένας διάλογος περί Κεντροαριστεράς….

Όσοι διακινούν αυτόν τον διάλογο, στις απόψεις τους, άλλοτε ανοικτά, άλλοτε κεκαλυμμένα, προσβλέπουν, προσδοκούν, επιθυμούν, προτείνουν, μια Κεντροαριστερά, χωρίς ΔΗΜΑΡ και κυρίως χωρίς ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς Κουβέλη και κυρίως, χωρίς Βενιζέλο, αλλά με τις εκλογικές και κοινωνικές βάσεις της ΔΗΜΑΡ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Σ αυτό το κείμενο, δεν θα μπω στις θεωρίες της δημιουργίας και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, στις κοινωνικές ιδεολογικές και πολιτικές τους αναφορές.

Αν όμως θελήσουν, οι από τους διακινητές, πολιτικοί επιστήμονες, μπορώ να ανοίξω διάλογο μαζί τους, εγώ, ένας πολιτικός μηχανικός, που προσπαθεί να είναι πολιτικοποιημένος πολίτης, με τις όποιες εμπειρίες, η και την όποια αυτομόρφωση απέκτησα στα πολλά χρόνια που βρίσκομαι στο ΠΑΣΟΚ, τα μισά των οποίων περίπου, σαν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, της Κεντρικής του Επιτροπής και που κυρίως, ασχολήθηκα με το ΠΑΣΟΚ ως οργανισμό πολιτικής και κοινωνικής οντότητας και όχι μόνο ως κυβερνητικής έκφρασής του.

Όσον αφορά την επιμόρφωσή μου, αυτή δημιουργήθηκε από την μελέτη της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, αλλά και αντίστοιχες μελέτες για την πολιτική συγκρότηση της Ευρώπης και της Αμερικής.

Προς το παρόν μια μόνο διαπίστωση.

Οι πιο ολοκληρωμένες θεσμικά και πολιτικά χώρες, είναι και οι πιο ισχυρές, είναι μάλιστα εκείνες ( πχ οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Σκανδιναβικές χώρες,  κλπ), που έχουν για μεγάλη διάρκεια και συνεχώς σταθερά σχήματα, σε κρατικούς θεσμούς, αλλά και σε κομματικές συγκροτήσεις .

Αντίθετα, οι πιο ρευστές σε θεσμικό, αλλά και πολιτικοκομματικό σύστημα , ουσιαστικά δηλαδή οι περιφερειακές χώρες, είναι τελικά οι πολιτικά αδύναμες, που συνεχώς μετασχηματίζουν τις κομματικές τους συγκροτήσεις, τα συντάγματά τους, την κρατική τους συγκρότηση, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με την πατρίδα μας.

Κατά την άποψή μου, η συνεχής ρευστότητα στους πολιτικούς σχηματισμούς, δεν είναι ένδειξη θετικής εξέλιξης, αλλά οπισθοχώρησης, με έντονα παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά, παλαιού τύπου πολιτικών σχηματισμών, χωρίς ιδεολογικές και κοινωνικές αναφορές.

Δεν επεκτείνομαι περισσότερο, διότι κινδυνεύω να εκφύγω από τον βασικό στόχο, που επιδιώκω με αυτό μου το κείμενο.

Η τοποθέτησή μου, βασίζεται στην υποχρέωση που έχουμε όλοι όσοι κατά καιρούς συγκροτήσαμε τη λεγόμενη ιστορική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να πάρουμε θέση στα τεκταινόμενα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ μας χρειάζεται όλους, οι ατομικοί αναχωρητισμοί και οι μοναχικές πορείες, δεν θα οδηγήσουν ούτε σε οσιοποίηση, ούτε σε καθαγιασμούς, οι δε δολιχοδρομήσεις αριστερά, δεξιά, επιφυλάσσουν σ αυτούς που τις ακολουθούν, την πρόσκαιρη εκμετάλλευση και τελικά το περιθώριο.

Με βάση αυτή την αντίληψη, ασχολήθηκα με το τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής της ΕΚΑΠ, στην ουσία δηλαδή, της επιτροπής διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στο συνέδριο ψήφισαν για εκλογή συνέδρων, 122.000μέλη του ΠΑΣΟΚ και για το συνέδριο της νεολαίας 22.000. 

Το ΠΑΣΟΚ, ανανέωσε τα όργανά του κατά 70-80% από νέους ανθρώπους και ηλικιακά και πολιτικά, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν εξαιρετικά προσόντα, δυνατότητες, αλλά προς το παρόν δεν είναι αναγνωρίσιμοι.

Με το θέμα αυτό, της συμμετοχής δηλαδή στις διαδικασίες του συνεδρίου,  οι διάφοροι πολιτικοί αναλυτές δεν ασχολήθηκαν, διότι πάρα πολλοί από πολλές πλευρές, έχουν από καιρό αποφασίσει, να ξεγράψουν το ΠΑΣΟΚ, άρα, έπρεπε να συντηρούν την όποια κακή παλιά του εικόνα και σε καμιά περίπτωση να ασχοληθούν με την δυναμική της ανανέωσής του.

Σε σχέση τώρα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, που από πολλές πλευρές αλλά και από διάφορους γηπεδικούς χούλιγκαν, που αποφάσισαν να το παίξουν πολιτικοί, επιχειρείται η προσωπική και πολιτική του απαξίωση, ακόμη και από κάποιους, που σχεδιάζουν την κεντροαριστερά, χωρίς τον Βενιζέλο!

Ξεκαθαρίζω, ότι οι απόψεις και οι προτάσεις μου, απορρέουν απ την εμπειρία και  την συνεργασία μου μαζί του, στο Εκτελεστικό Γραφείο της  Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ .

Σήμερα, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να αναδείξει όσο μπορεί τις ικανότητές του, την πολιτική του πληρότητα, διότι συμμετέχοντας σε ένα κυβερνητικό σχήμα και ορθώς, για τις κρίσιμες ανάγκες της χώρας, με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά αυτός έχει και τον πρώτο λόγο.

Αυτό οδηγεί σε μια εικόνα, που επικοινωνιακά το σύστημα Σαμαρά  εισπράττει τα θετικά, ο Βενιζέλος όμως προσωπικά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που στην ουσία τραβάνε τον «σταυρό του μαρτυρίου της χώρας», εισπράττουν μόνο τα αρνητικά.

Ότι προτείνω στην συνέχεια, είναι απόλυτα προσωπική μου επιλογή, χωρίς καμιά επαφή, χωρίς καμιά προσυννενόηση, δεν έχω συζητήσει το ελάχιστο με κανένα, ούτε με όσους στην συνέχεια θα αναφέρω.

Εκφράζω την θερμή μου παράκληση, να διαβάσουν, να σκεφτούν, να μην δημοσιοποιήσουν άποψη, να αφήσουν λίγο χρόνο να ωριμάσει όπου και όπως χρειάζεται η πρόταση.

Βαθύτατη πίστη μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τα ξαναβρεί, να ξαναενωθεί με τον εαυτό του, με τις διάσπαρτες δυνάμεις του, όπου κι αν βρίσκονται αυτές.

Στην πολιτική ισχύει κατά μεγάλο μέρος ότι, σημασία έχει και η διαχείριση των συμβόλων και των συμβολισμών, αλλά επίσης, ότι σε έκτακτες ανάγκες, χρειάζονται έκτακτες πράξεις και το ΠΑΣΟΚ σήμερα, οφείλει να κηρύξει σε συναγερμό όλες του τις δυνάμεις, όπου και αν βρίσκονται αυτές, οφείλει να σηματοδοτήσει με εμβληματικές, αλλά σημαντικά πολιτικές κινήσεις, την επανένωση των δυνάμεών του.

Η πρότασή μου με συγκεκριμένο, σαφή συμβολισμό και περιεχόμενο, είναι η εξής:

1.Το ΠΑΣΟΚ ανακηρύσσει τον Κώστα Σημίτη επίτιμο Πρόεδρό του

2.Το ΠΑΣΟΚ ορίζει Αντιπροέδρους του, τους Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη και Αλέκο Παπαδόπουλο.

Η απόφαση λαμβάνεται από την Κεντρική Πολιτική του Επιτροπή, μετά από πρόταση του Προέδρου του, αφού βεβαίως αναληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες επαφών και συνεννοήσεων.

Η απόφαση αυτή, θα σηματοδοτήσει μια νέα αφετηρία, θα ενδυναμώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, διότι θα τεθεί επικεφαλής μιας ισχυρής ομάδας και δεν θα μπορεί ο καθένας να παίζει «εν ου παικτοίς» όποιος και να είναι και απ όπου και αν προέρχεται .

Η κίνηση, θα σηματοδοτήσει προς όλη την δημοκρατική παράταξη, προς το όλον ΠΑΣΟΚ, μια νέα ενότητα, ποιοτική και ποσοτική.

Η κίνηση, θα ενισχύσει ψυχολογικά το ΠΑΣΟΚ, που αξιοποιώντας τα νέα και ικανά στελέχη του, με ευθύνη του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και τον αξιόλογο και ικανό Γραμματέα του Νίκο Ανδρουλάκη, θα ανοίξει μια νέα πορεία, νέες σελίδες ανανέωσης και ελπίδας.

Η πρόταση μου, που αποτελεί και πρόσκληση και έκκληση, διατυπώνεται όσον αφορά τα προτεινόμενα πρόσωπα και από την εμπειρία μου στο ΕΓ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που είχα την ευκαιρία από πολύ νωρίς, να εκτιμήσω τις ικανότητες των προτεινομένων.

Τελειώνοντας σημειώνω, ότι αυτές που μένουν, δεν είναι οι πολλές και μικρές αποφάσεις της καθημερινότητας, είναι εκείνες οι λίγες, οι υπερβατικές, που χαρακτηρίζουν τους ικανούς πολιτικούς και αυτούς χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ τώρα ακόμα πιο πολύ.

Αυτή την υπέρβαση οφείλει σήμερα να κάνει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες μας, απέναντι στην δημοκρατική παράταξη και την πατρίδα μας.

Ο κ. Γιάννης Σουλαδάκης είναι τέως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚΓνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (30)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΩΟ ΚΟΜΜΑ | 20/11/2013 23:35
  Η Ελληνική Κοινωνία χρειάζεται ένα ευρωπαϊκού τύπου σοσιαλδημοκρατικό κόμμα - κατά την άποψή μου ένα Κεντρώο Κόμμα, επειδή η "κεντροαριστερά" έχει πληγώσει πολύ κόσμο... Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φύση του είναι γέννημα θρέμμα του λενινισμού. Αυτό αποδεικνύει με τις "ζαχαριαδικές συμπεριφορές" εναντίον του Τατσόπουλου, που θυμίζουν άλλες εποχές... Δεν είναι δυνατόν σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς - και πολύ περισσότερο σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται σκληρά - να θέλεις να επιβάλλεις "φίμωτρο" στον Τύπο! Όταν ένα κόμμα δεν δέχεται την άλλη άποψη. τότε δεν είναι δημοκρατικό... Ο Τύπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κρίνει και όχι να υπακούει πιστά σε "κομματικές ντιρεκτίβες"... Τι "Αυγή" τί "Ριζοσπάστης";
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 2014
  απάντηση51
   
   
  Ντροπη! | 20/11/2013 13:15
  Δεν βρεχει, σε φτυνουν.
  α.κ.
  απάντηση96
   
   
   
  Απάντηση σε σχολιασμούς επί της πρότασής μου. | 20/11/2013 12:58
  Σε σχολιασμούς για την πρότασή μου, που περιέχεται στο άρθρο μου «Για το ΠΑΣΟΚ… για ποια Κεντροαριστερά….» αναφέρεται ότι στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπονται ούτε επίτιμοι Πρόεδροι ούτε Αντιπρόεδροι. Έτσι είναι… όμως αν προβλεπόταν, θα είχε εφαρμοστεί, θα υπήρχαν αντίστοιχα στελέχη μ αυτές τις ιδιότητες. Όμως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε έκτακτες συνθήκες και χρειάζεται έκτακτες αποφάσεις, υπερβατικές και όχι μεμψίμοιρες και μικρόψυχες. Εμείς της σχολής Ανδρέα Παπανδρέου, που περάσαμε το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Λαιστρυγόνες και κύκλωπες, είμαστε οπαδοί της υπέρβασης και της ενότητας. Ας διδαχθούν κάποιοι από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ με τις ατέλειωτες κρίσεις και συγκρούσεις, αλλά τελικά, με νέες συνθέσεις και ενότητα. Όλοι οι προτεινόμενοι, είναι «παιδιά του ΠΑΣΟΚ», ακόμη και αυτοί που έχουν φύγει… και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μην έχει πολιτικά παιδιά και πολιτικά αποπαίδια! Και κάτι άλλο, ας διδαχθούμε από την λαϊκή ρήση… «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»… Γιάννης Σουλαδάκης
  Γιάννης Σουλαδάκης
  απάντηση97
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" με δανεικά; | 20/11/2013 11:30
  Καταστρέψατε την Ελλάδα, την καταχρεώσατε, την κατακλέψατε. Το θράσος σας είναι απύθμενο!
  α.κ.
  απάντηση910
   
   
  ανευθυνότητα | 20/11/2013 04:05
  που είσαστε κ. Σουλαδάκη όταν το ΠΑΣΟΚ σάπιζε και πέρασε όλην αυτήν την σαπίλα στην ελληνική κοινωνία;;;;
  ALEXIS AIGAIOY
  απάντηση913
   
   
  Αρχηγό χρειάζεστε | 20/11/2013 00:07
  Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Είναι ένα μικρό, κουρασμένο και φοβισμένο κοπάδι πλέον το κόμμα σας χωρίς κριό να το προστατεύσει και να το οδηγήσει. Ο νύν είναι ολίγιστος. Ο πρώην άτυχος (και φοβιτσιάρης). Ο επόμενος ας φέρει το χρυσόμαλλο δέρας του. Είναι έμπειρος, τολμηρός, βγαλμένος από τον Λαό, ενήμερος για το παγκόσμιο αύριο, και άν μάθει να είναι και λίγο πιο ενωτικός θα σας πάει όλους πολυ μπροστά. Καλή τύχη!
  ΓΠ
  απάντηση76
   
   
  Μέχρι θανάτου. | 20/11/2013 00:01
  Άκου Πασόκε Σουλαδάκη. Χρόνια ατελείωτα άκουγα "να μου κοπεί το χέρι δεν ψηφίζω Δεξιά". Εξοικοιωθείτε στο "να μου κοπεί το χέρι δεν ξαναψηφίζω Πασοκ. Όσο για τις εκλογές που έρχονται θα τις θυμάστε μέχρι να πεθάνετε. Και αλλάξτε την Καρμίνα Μπουράνα στο "Έχω έναν καφενέ στου λιμανιού την άκρη τον έχτισε το δάκρυ αυτών που μένουνε και περιμένουνε." του Νταλάρα. Ραντεβού στη Κόλαση αδερφέ. Σας πιστέψαμε σα θεούς κάποτε. Χαθείτε. Μόνον αυτό. Χαθείτε (από το Γαλαξία ολάκαιρο εννοώ).
  χαθείτε
  απάντηση517
   
   
  Ε...όχι κι'έτσι.... | 19/11/2013 21:53
  Πρέπει εσείς που καταστέψατε την χώρα και στερείτε από τους συνταξιούχους τα "τιμημένα γηρατειά" και από τους νέους την ελπίδα, να έχετε το θάρρος να ζητήσετε δημόσια συγνώμη, η τουλάχιστον να μην μιλάτε και κάνετε πενιχρές "αναλύσεις". Η πολιτική ζωή δεν χρειάζεται κανέναν δεινόσαυρο με τις απόψεις που κουβαλάει. Χρειάζεται νέες απόψεις, κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν φθαρεί και δεν βαρύνονται με το έγκλημα της "διαχείρισης" του κράτους των προηγούμενων δεκαετιών.
  Ανάθεμα
  απάντηση513
   
   
  πασοκ; | 19/11/2013 21:42
  ...
  άντε γειά...
  απάντηση411
   
   
  Απλά ... | 19/11/2013 20:43
  Απλούστατα ... θα σας στείλουμε μαζί με τον Αδίστακτο Αποστάτη σας στον αγύριστο με <3% στις Ευρωεκλογές και θα γυρίσει θριαμβευτικά ο Global Γ.Α. Παπανδρέου (με πασόκ ή με άλλο) κόμμα με 15% ΑΝΕΤΑ (για μαγιά).
  freeman
  απάντηση107
   
   
  ftanei | 19/11/2013 20:42
  Akoma prospatheis na piaseis thesi. Trava spiti sou xryse mou. Arketa se fagame stin mapa esena kai tous omoious sou
  A.L
  απάντηση410
   
   
  Φαντασματα. | 19/11/2013 19:07
  Βγηκαν τα φαντασματα!!!
  Χρηστος-Κιατο
  απάντηση49
   
   
  Το ΠΑΣΟΚ χρειαζεται αμεσα αλλαγη επιτελειου | 19/11/2013 18:19
  Οσο ο Κυριος Βενιζελος συνεχιζει να εχει στο στενο πυρηνα των συνεργατων του κατι "κυριες" Σαν την Αφροδιτη Αλ Σαλεχ και κατι τυπους σαν τον Πρωτοπαππα να μην περιμενει και καλυτερες μερες. Στελεχη ικανα υπαρχουν και απορω γιατι αρνειται να τα αξιοποιησει. Ολο το ΠΑΣΟΚ και ο κοσμος γελαει με τις συγκεκριμενες επιλογες και αυτος αμετανοητος συνεχιζει να τους στηριζει. Εαν εχει αποφασισει να τελειωσει το ΠΑΣΟΚ ομως ειναι βαθια νυχτωμενος γιατι πολυ απλα το ΠΑΣΟΚ θα επιβιωσει και χωρις εκεινον. Κριμα τον εκτιμουσα.Τωρα πια απλως με απογοητευει. Εαν δεν μπορει η προταση του κυριου Σουλαδακη ειναι κατα την γνωμη μου πολυ σοβαρη
  Βασιλης Πετρουλας
  απάντηση121
   
   
  περί Κεντροαριστεράς…. | 19/11/2013 18:00
  Στις συμβολικού χαρακτήρα προτάσεις του ο Σουλαδάκης για επίτιμο, αντιπροέδρους κτλ, δεν συμπεριέλαβε τα βουντού και τα συνεχόμενα τρισάγια για την ανάσταση του νεκρού πολιτικά πασοκ. Ας σοβαρευτούμε, η κοινωνία σήμερα δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιου είδους πολιτικούς φενακισμούς. Η ενδυνάμωση του προέδρου, το όλον πασοκ που βασανίζεται δημοσκοπικά με μονοψήφιους αριθμούς δεν είναι δυνατόν να αλλάξει με παλιές συμβατικές συνταγές τύπου Αλέφαντου. . Η κεντροαριστερά θα αναστηθεί μέσα από την ίδια την κοινωνία που κάποιος ηγέτης ή ηγετική ομάδα θα την συνεγείρει για αυτοοργάνωση και δράση.
  savas
  απάντηση57
   
   
  Τελικά είναι δύσκολο | 19/11/2013 17:39
  ... να καταλάβουν μερικοί ότι ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. το ΠΑΣΟΚ μόνο στις ταινίες ελληνικού κινηματογράφου θα το βλέπουνε στο μέλλον, και θα κάνουνε και το σταυρό τους που δεν το έζησαν.
  ΓΓ
  απάντηση1139
   
   
  Η απελπισία στο πασόκ δεν παλέυεται | 19/11/2013 16:34
  Οι χουλιγκάνοι ποιοί είναι κ.Σουλαδάκη? Με τρύκ θα κεραιωθεί αυτό το θνήσκον περίβλημα? Η κεντροαριστερά έκανε τον κύκλο της όπως τον έκανε. Καταλήγοντας ως κόμμα κρατικών και κρατικοδίαιτων στελεχών να γίνει στήριγμα του Σαμαρά. Ούτε ιδέες ούτε τίποτα .Σκέτη αυτοσυντήρηση.Ενα έντιμο τέλος είναι προτιμότερο από μια αναξιοπρεπή παρουσία.
  Αυτοδιάλυση τώρα!
  απάντηση1032
   
   
  Πάλι Λάθος! | 19/11/2013 15:59
  Το θέμα είναι ότι τη βοηθεία των πάντων ο κόσμος είναι λάθος πληροφορημένος και πρέπει να γίνει μια εκστρατεία ενημέρωσης. Ποιος φταίει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και σε τι. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λάθη, αλλά πληρώνει δυσανάλογα και έχουν κληθεί να σώσουν τη χώρα αυτοί που ποτέ δεν πρόσφεραν ή δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Προτείνετε άτομα- πλην Σημίτη- που ή είναι υπερτιμημένα-Παπαδόπουλος- ή κοίταξαν την πάρτι τους την πιο δύσκολη ώρα- Διαμαντοπούλου. Κανείς δεν θα τους ακολουθήσει, όπως δεν ακολουθεί και τον Βενιζέλο γιατί ευθύνεται τα μέγιστα για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την επικοινωνιακή διαχείριση των πεπραγμένων της μετέπειτα.
  Ι.Π
  απάντηση268
   
   
  Όπως καλά γνωρίζεις, | 19/11/2013 15:09
  συνάδελφε, με παλαιά υλικά (όσο καλά κι αν είναι) δεν χτίζεις ανθεκτικές και σύγχρονες κατασκευές. Το Πασοκ πρέπει να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αν θέλει να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου. Το εγχείρημα θέλει πίστη, σχέδιο, πολλή προσπάθεια και αρκετά χρόνια. Με πυροτεχνήματα, παρωχημένες αντιλήψεις και "γιούργια στα παγούρια" θα φυλλορροεί μέχρι εξαφάνισης.
  Δημήτρης
  απάντηση2911
   
   
   
  Απάντηση σε ερώτηση επί της πρότασής μου. | 19/11/2013 15:04
  Επειδή με ρώτησαν πολλοί γιατί στην πρότασή μου δεν περιλαμβάνω και τον Γιώργο Παπανδρέου, ως επίτιμο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι προφανής, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εν ενεργεία Βουλευτής και ως εν ενεργεία δεν μπορεί να προτείνεται ως επίτιμος. Αν δεν είχε την Βουλευτική ιδιότητα φυσικά και θα τον πρότεινα ως επίτιμο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο πάντα της κεντρικής μου αντίληψης, για την σύνθεση όλων των απόψεων και πιθανών αντιθέσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
  Γιάννης Σουλαδάκης
  απάντηση3210
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων