Ξέρετε τι ανακάλυψε μια έρευνα που έγινε αυτές τις ημέρες στις Ενοπλες Δυνάμεις; Ενα ποσοστό μελών της Χρυσής Αυγής (κυρίως μέλη ταγμάτων εφόδου, από το Πέραμα, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο και αλλού) πέτυχαν αναβολή ή απαλλαγή από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όλοι αυτοί που εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, μπρατσωμένοι και με στρατιωτικό βήμα, πουλώντας δήθεν πατριωτισμό στους δρόμους, έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Ορισμένοι κατάφεραν με χαρτί ψυχιάτρου να βγουν… ψυχασθενείς ή ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ άλλοι βγήκαν Ι-5, πάλι με ιατρικές γνωματεύσεις.
***
Η ανακάλυψη αυτή έγινε κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε το ΓΕΕΘΑ, το οποίο τώρα καλεί όλους αυτούς που είναι ανυπότακτοι και φυγόστρατοι να περάσουν και πάλι από ιατρικές εξετάσεις και, αν διαπιστωθεί ότι είπαν ψέματα, τότε όχι μόνο θα στρατευθούν πάραυτα αλλά θα ασκηθεί και ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως θα ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον όσων χορήγησαν τέτοια ιατρικά πιστοποιητικά-μαϊμού. Υπάρχουν, μαθαίνω, περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν πιστοποιητικά για ψυχικές διαταραχές ώστε να πάρουν αναβολή ή ακόμη και απαλλαγή από τον στρατό υπογεγραμμένα από έναν γιατρό ο οποίος διαπίστωσε την ίδια πάθηση! Ηδη, όπως πληροφορούμαι, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος.
Επιμένει ο Αβραμόπουλος για τα τανκς


Και μια και γίνεται λόγος για τις Ενοπλες Δυνάμεις, σας πληροφορώ ότι ο υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος επιμένει στη συμμετοχή και μηχανοκίνητων μονάδων στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το ίδιο εισηγείται και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν πρόκειται, μου λένε, να λάβουν υπόψη τις αντιρρήσεις που διατύπωσε το ΠαΣοΚ. Εκείνο που έμαθα είναι ότι θα παρελάσουν περί τα 20 άρματα μάχης (στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και αυτοκινούμενα πυροβόλα), όλα όσα βρίσκονται σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα (και μοναδικό) F-16 που μετέχει μάλιστα και σε αεροπορικές επιδείξεις.
***
Ο κ. Αβραμόπουλος επιμένει ότι δεν επιβαρύνεται το κόστος της παρέλασης, ότι «τα τανκς προασπίζουν τη δημοκρατία και δεν την καταλύουν» και κυρίως η εμφάνιση των αρμάτων μάχης στη Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει το φρόνημα και το ηθικό του ταλαιπωρημένου από τα χαράτσια λαού. Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θέλει τα τανκς. Με τη συμμετοχή τους στην παρέλαση συντηρούνται τόσο καλά που είναι συνεχώς ετοιμοπόλεμα. Το θέμα όμως είναι ποιοι είναι αυτοί που θα τα δουν (ώστε να εξυψωθεί το φρόνημα και το ηθικό τους) γιατί ακούω ότι τα μέτρα προστασίας θα είναι τόσο αυστηρά που λίγοι θα έχουν πρόσβαση στον χώρο της παρέλασης.
Ζωή: «Δεν είμαι εγώ η ταραξίας»


«Δεν έχω τη φρονιμάδα του καλού παιδιού» λέει τώρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) επιχειρώντας να απαντήσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ερώτηση αν αισθάνεται περίπου ως η…«ταραξίας της Βουλής». Και προσθέτει με νόημα: «Το ότι τους ενοχλώ με πείθει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Αν με επαινούσαν, θα ανησυχούσα. Αλλωστε η Αριστερά είναι συνυφασμένη με τους αγώνες, τα κινήματα, τη δημοκρατική πάλη και διεκδίκηση, όχι με τη «φρονιμάδα του καλού παιδιού»».
Γιατί υπέγραψα για την Κεντροαριστερά


Ξέρετε τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη να υπογράψει το κείμενο για την Κεντροαριστερά; Το ότι, όπως μου είπε, το κείμενο κρατεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε να αποτελέσει πρόταση για κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρώην τσάρος της οικονομίας υπέγραψε το κείμενο αυτό, αφού, όπως λέει, θεωρεί ότι αυτό αναγνωρίζει την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης και την ανάγκη να χαραχθεί μια πολιτική οικονομικής ανάπτυξης που να υπερβαίνει και να ξεπερνά τα μνημόνια.
Οι 465 αιρέσεις της Αριστεράς


Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γρ. Ψαριανός προσεγγίζει το ζήτημα της Κεντροαριστεράς από μια άλλη διάσταση λέγοντας: «Η Αριστερά από μόνη της έχει 465 διασπάσεις και αιρέσεις. Φανταστείτε τι γίνεται με την Κεντροαριστερά, εφόσον και οι κεντρώες δυνάμεις έχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές και επαγγελίες». Κατά τα άλλα, χαρακτηρίζει αυτή την πρωτοβουλία θετική, αλλά δεν θεωρεί ότι σώνει και καλά θα πρέπει να προκύψει ένα νέο κόμμα με κάποιον αρχηγό επικεφαλής: «Αν προκύψει κάτι τέτοιο, ας γίνει μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουν…».
Κιλτίδης και νέο κόμμα


Ρώτησαν τον πρώην υπουργό κ. Κ. Κιλτίδη αν θα ιδρύσει νέο κόμμα και ιδού τι απάντησε: «Αν η ΝΔ σηκώσει το ανάστημά της προς τους ξένους και βρει το πατριωτικό και κοινωνικό στίγμα της, τότε ας έρθουν να το συζητήσουμε για την επάνοδό μου στη ΝΔ. Διαφορετικά δεν κλώτσησα καρέκλες και αξιώματα για να ακυρώσω τον εαυτό μου». Τον ρώτησα ευθέως τι σημαίνει αυτό και η απάντησή του ήταν: «Είναι όλα ανοιχτά».
***
Οι Anonymous ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά, όπως ισχυρίζονται, διέρρευσαν περίπου 3.700 έγγραφα που απέσπασαν από τη Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Ειρήνη.

HeliosPlus