Επιασαν, φαίνεται, τόπο οι καταγγελίες που έκαναν από εκδίκηση οι απατημένες σύζυγοι και ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρηςτρίβει τα χέρια του. Τελικά δεν υπάρχει τίποτα φοβερότερο από μια απατημένη σύζυγο, όπως λέει, οι οποίες σύζυγοι «έδωσαν» κανονικά τους κρυφούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι σύζυγοί τους, ακόμη και τις offshore εταιρείες στις οποίες ήταν αναμεμειγμένοι. Και τι κάνουν, νομίζετε, οι σύζυγοι; Γράφουν τώρα άρον-άρον στα παιδιά τους τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε η σύζυγός τους να μη στραφεί και εναντίον των παιδιών τους. «Γίνεται χαμός αυτές τις ημέρες με αυτές τις υποθέσεις» με διαβεβαίωσε ο κ. Θεοχάρης.
nnn
Αλλά ο γενικός γραμματέας Εσόδων έχει ακόμη έναν λόγο να τρίβει τα χέρια του. Κατάφερε, όπως λέει, τον Σεπτέμβριο να χορηγήσει περί τα 300 εκατ. ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ. Μάλιστα έδωσε και τα εύσημά του στην Εφορία Ανωνύμων του Πειραιά, που ήταν πρωταθλήτρια στην επιστροφή του ΦΠΑ. Χορήγησε 35 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα και μάλλον θα εισπράξει και μια εύφημο μνεία από τον κ. Θεοχάρη.


Προκλήσεις στη Βουλή Ι

Είχε το θράσος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής κ. Π. Ζησιμόπουλος (πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων) να ζητήσει την Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τους 12 βουλευτές που απέμειναν στο εθνικιστικό αυτό μόρφωμα ο κ. Ζησιμόπουλος ήθελε τη μεγαλύτερη αίθουσα (πλην της Ολομελείας) που διαθέτει η Βουλή για να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Γιατί άραγε; Πιθανόν να θέλει να επαναλάβει το σόου της προηγούμενης φοράς όταν συνεκλήθη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, πάλι στην Αίθουσα Γερουσίας. Τότε εκλήθησαν (και πήραν μέρος) και διάφοροι… πυρήνες των χρυσαυγιτών που εμφανίστηκαν στη Βουλή με μαύρα πουκάμισα. Ανάμεσά τους και ο σκληρός πυρήνας της περιβόητης και εγκληματικής οργάνωσης της Νίκαιας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο προφυλακισμένος Γ. Πατέλης.
nnn
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης βρήκε έναν απλό τρόπο για να μη δώσει στον κ. Ζησιμόπουλο την Αίθουσα Γερουσίας, στην οποία, να σημειώσω, συνεδριάζουν συνήθως οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ. «Αλλάζουμε τώρα τη μοκέτα, θα σας βρούμε άλλη αίθουσα» τους διαμήνυσε και τους έδωσε μια πιο μικρή.
nnn
Αλλά ο κ. Ζησιμόπουλος επέμεινε και έστειλε ακόμη μία επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητεί, ούτε λίγο πολύ, να παραστούν σε συνεδρίαση της Βουλής οι συλληφθέντες Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς. Σαν, δηλαδή, να μη συνέβη τίποτε. Αυτόν τον τρόπο βρήκαν οι χρυσαυγίτες να προκαλέσουν ακόμη και σήμερα. Εχουν ήδη χάσει το παιχνίδι και αντιδρούν σπασμωδικά, όπως σχολίασαν οι βουλευτές. Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής με έγγραφό του αναφέρει ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις.

Προκλήσεις στη Βουλή ΙΙ

Σαν βρεγμένες γάτες προσήλθαν στη Βουλή οι βουλευτές (όσοι από αυτούς δεν είναι κρατούμενοι στην Αντιτρομοκρατική) της Χρυσής Αυγής. Πειθαρχημένοι, φοβισμένοι πήραν θέσεις στα έδρανά τους και προσπάθησαν να περάσουν απαρατήρητοι, αλλά προς το τέλος της συνεδριάσεως δεν κρατήθηκαν. Είναι, βλέπετε, στο DNA τους ο τραμπουκισμός. Μαζί τους και η κυρία Ελένη Ζαρούλια η οποία απλώς παρακολουθούσε.

***

Σε κάποια στιγμή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρος επιχείρησε να στρέψει τη συζήτηση προς την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν τον άφησε ο προεδρεύων κ. Ι. Τραγάκης και του έκλεισε το μικρόφωνο, λέγοντάς του ότι είναι εκτός θέματος. Βρήκε την ευκαιρία ο (πολύς) χρυσαυγίτης βουλευτής Μεσσηνίας κ. Κοκούτσης να τον… προειδοποιήσει: «Όταν νομίσουν ότι θα τελειώσουν μαζί μας, τότε θα είναι δική σας σειρά», του είπε δείχνοντας τον με το δάκτυλό του.

Επίθεση στον Μίκη

Η κυρία Κατερίνα Παπακώστα τα έβαλε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή με τον κ. Μ. Θεοδωράκη. Θεώρησε άκρως προσβλητική τη δήλωσή του ότι οι βουλευτές ανέχθηκαν τόσο καιρό τους χρυσαυγίτες στη Βουλή και επιτέθηκε στον διάσημο μουσικοσυνθέτη λέγοντάς του: «Αυτός ήταν που κατά καιρούς βρικόταν ώμο με ώμο με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και ανάμεσά τους ήταν και χρυσαυγίτες». Επειδή, σπεύδω να πω, οι απόψεις της κυρίας Παπακώστα ίσως πυροδοτήσουν διαμάχη ανάμεσα στη ΝΔ και στον κ. Θεοδωράκη, σας πληροφορώ ότι είναι δικές της απόψεις της και εκφράζουν αποκλειστικά αυτήν. Επιπλέον η κυρία Παπακώστα έλεγε ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν περιχαρακώσει το Κοινοβούλιο από τις επιθέσεις που δέχονταν από χρυσαυγίτες.
Διαδικτυακό αίσχος

Πάνε πια οι διαδικτυακές εκπομπές της Χρυσής Αυγής, όπου ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος και ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης εμφανίζονταν και έκαναν το μαύρο άσπρο. Εξύβριζαν τους πάντες, έλεγαν ψέματα και διέψευδαν όλα τα αίσχη των μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους και των μεταναστών. Τώρα την εκπομπή κάνει το ζεύγος Ουρανίας Μιχαλολιάκου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου (ο οποίος να σημειώσω ότι τοποθετήθηκε εκπρόσωπος Τύπου στη θέση του κ. Κασιδιάρη που κρατείται έγκλειστος στη ΓΑΔΑ). Και τι είπαν, νομίζετε; Οτι η Χρυσή Αυγή είναι… ιδέα και πως «θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε» σχολιάζοντας το θέμα της παραίτησης των βουλευτών.
nnn
Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει, μαθαίνω, το ΠαΣοΚ. Αντιπροσωπεία του πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα να βρεθούν τρόποι ώστε να σταματήσει η διείσδυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στα σχολεία. Εκείνο που πληροφορούμαι είναι ότι το ΠαΣοΚ δείχνει μεγάλη ανησυχία για τις περιπτώσεις (που έχουν ήδη καταγγελθεί) της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και θα ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Οι ξανθές και οι «ξανθές»

Δύο βουλευτίνες (της ΝΔ) κάθονταν στο Εντευκτήριο των βουλευτών, χαλάρωναν και περίμεναν να περάσει ο χρόνος ώστε να λάβουν μέρος στις διαρκείς επιτροπές. Εκείνη την ώρα οι δύο τηλεοράσεις που διαθέτει η αίθουσα έδειχναν τα γνωστά μεσημεριάτικα. Κάποια στιγμή η μία βουλευτής λέει στην άλλη: «Γέμισε η τηλεόραση με ξανθές, παντού βλέπεις ξανθές και εμάς που είμαστε φυσικές ξανθές δεν μας υπολογίζουν». Απλώς σας το μεταφέρω αυτό για να σας δείξω ότι δεν ασχολούνται οι βουλευτές μόνο με τα της Χρυσής Αυγής. Εχουν κι άλλα ενδιαφέροντα…

HeliosPlus