Πληροφορούμαι ότι η μη κυβερνητική οργάνωση Ηλίθιοι Χωρίς Σύνορα εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Και απλώς για λόγους κοινωνικής ευπρέπειας κυκλοφορεί με την επωνυμία Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το σημειώνω διότι ακούω δεξιά κι αριστερά ότι στο ΔΝΤ στεγάζονται νεοφιλελεύθεροι. Λάθος!
Προσωπικά έχω γνωρίσει και σοβαρούς νεοφιλελεύθερους. Αντιθέτως, έχω την αίσθηση ότι στο ΔΝΤ εδρεύουν κυρίως άνθρωποι αμφιλεγόμενης νοητικής συγκρότησης.
Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς με το σημερινό κοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα υπήρξαν υπάλληλοι του ΔΝΤ που έστειλαν μέιλ στο υπουργείο Παιδείας με το οποίο ζητούν την απελευθέρωση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Προσέξτε. Μια απελευθέρωση η οποία έχει επιχειρηθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.
Ερώτηση, λοιπόν: Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος ώστε μέσα στην καλή φασαρία να θυμήθηκε ότι αυτό που λείπει στη σημερινή Ελλάδα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών;
Και να το στείλει με μέιλ στο υπουργείο Παιδείας;
Εκτός κι αν δεν είναι ηλίθιος αλλά θέλει απλώς να κάνει τη δουλειά του με το αζημίωτο. Και ασφαλώς βρήκε αρκετούς πρόθυμους επιχειρηματίες να τον διευκολύνουν.
Γιατί, δηλαδή; Μόνο οι υπάλληλοι της Επιτροπής θα μπλέκονται με τα καζίνα και τις μπίζνες;
Ακόμη περισσότερο που παρατηρώ ότι το αίτημα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς έρχεται καπάκι στην πίεση της τρόικας να απελευθερωθούν όλες οι ομαδικές απολύσεις. Σε μια χώρα με 28% ανεργία!
Ως εκ τούτου δεν διατηρώ πλέον καμία αμφιβολία.
Το περίφημο «σχέδιο στήριξης και προσαρμογής» της Ελλάδας με τα μνημόνια και τις τρόικες λειτουργεί παράλληλα ως όχημα διαφόρων να προωθήσουν τα πιο κοντόφθαλμα συμφέροντά τους και ως ευκαιρία άλλων να βγάλουν κανένα φράγκο κάτω από το τραπέζι.
Ακόμη περισσότερο όταν σε τυχάρπαστους υπαλλήλους εκχωρήθηκε η παράλογη εξουσία να διαφεντεύουν μια χώρα και να επιβάλλουν τις πιο παράλογες ή ύποπτες επιθυμίες τους στην εθνική διοίκηση.
Αλλος ένας λόγος για να απαλλαγούμε από την παρουσία τους το συντομότερο δυνατόν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ