από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Ο σκοταδισμός κυριεύει τη χώρα και απειλεί τη Δημοκρατία

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει επιστρέψει στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή την τοποθέτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τον τρόπο αλλά και την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο, έχουν βγει στην επιφάνεια όλες οι αντιδραστικές ιδέες που πολλοί πίστευαν αλλά και ήλπιζαν ότι έχουν ξεριζωθεί από την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Δυστυχώς όμως η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου στον ΒΗΜΑFM μας επανέφερε σε εκείνα τα χρόνια όπου η ελληνική Παιδεία είχε κυριευτεί από τις σκοταδιστικές ιδέες της ορθοδόξου εκκλησίας. Συγκεκριμένα δήλωσε για τα λεγόμενα της Μ. Ρεπούση ότι:

«Είμαι βέβαιος ότι με την τάση που έχει θα προχωρήσει και σε άλλα. Είπε πρώτον για τα θρησκευτικά, δεύτερον για τα αρχαία ελληνικά, τρίτον για το «συνωστισμό». Λέει ακόμη να επανέλθει το μάθημα της Βιολογίας στο λύκειο. Ξέρετε γιατί; Διότι την ενδιαφέρει η Δαρβίνειος θεωρία. Ε, θα συγκρουστούμε.»

Η άρνηση της θεωρίας του Δαρβίνου είναι μια πάγια θέση της Εκκλησίας. Είναι γνωστό ότι από την ημέρα, το μακρινό 1859, όπου δημοσιεύτηκε «Η καταγωγή των ειδών» και το 1871 που κυκλοφόρησε το έργο «Η καταγωγή του ανθρώπου» η Χριστιανική Εκκλησία έχει κάνει τα πάντα για αμφισβητήσει την εγκυρότητά της.

Στις ΗΠΑ επιχειρήθηκε επανειλημμένα να υποκατασταθεί η θεωρία της εξέλιξης από την «επιστήμη της δημιουργίας», η οποία με επιστημονικό τρόπο προσπαθεί να τεκμηριώσει τα λεγόμενα στη Βίβλο.

Το 1981 μάλιστα στην Πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε νόμος με τον οποίο οι δύο θεωρίες έπρεπε να διδάσκονται ως ισοδύναμες στα σχολεία.

Στην Ελλάδα είχαμε τα περίφημα «αθεϊκά» του Βόλου, το 1910-11, όταν Ιεράρχες σε συνεργασία με πολιτικούς διέκοψαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε ξεκινήσει στο Παρθεναγωγείο του Βόλου από τους κορυφαίους έλληνες δημοτικιστές με επικεφαλής τον Δελμούζο.. Η αιτιολογία της παραπομπής σε δίκη των υπευθύνων δεν διαφέρει σε τίποτα από τα λόγια του Καλλίνικου που παραθέσαμε παραπάνω, έναν ακριβώς αιώνα μετά: «κατά διαφόρους εποχάς από του Σεπτεμβρίου 1908 μέχρι τέλους Μαρτίου 1911 εν Βόλω, Λαρίση και ιδίως εν τω Εργατικώ Κέντρω και τω Ανωτέρω Παρθεναγωγείω Βόλου, προσεπάθησαν διά ζώσης, διά διδασκαλίας και δι’ εντύπων φυλλαδίων να ελκύσωσι προσηλύτους εις λεγόμενα θρησκευτικά δόγματα, τουτέστι την αθεϊαν, με τα οποία ενεργούμενα είναι ασυμβίβαστος η διατήρησις της πολιτικής τάξεως, διδάσκοντες ότι δεν υπάρχει Θεός (…), ότι ο άνθρωπος εδημιουργήθη υπό πιθήκων, ότι ο Θεός είναι ένα αγγούρι (κλπ)».

Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκαν όμως πέρασαν πολλά χρόνια για να αρχίσει να διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης στα ελληνικά σχολεία.

Οι ορθόδοξοι φομενταλιστές εξεγέρθηκαν και το 1984 εναντίον του σχολικού βιβλίου «Ιστορία του Ανθρώπινου Γένους» του Γ. Σταυριανού που τελικά κατάφεραν να αποσυρθεί στην αρχή της δεκαετίας του ΄90, παρά τις όποιες χλιαρές όμως προσπάθειες του τότε υπουργού Παιδείας Απ. Κακλαμάνη.

Δημιουργώντας διάφορα σωματεία όπως τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και έχοντας στενή σχέση με εθνικιστικά σωματεία όπως το περίφημο «Δίκτυο 21» προσπαθούσαν να περάσουν την πίστη στις γραφές κάτι που οδηγεί τη χώρα πολλούς αιώνες πίσω.

Δυστυχώς η ελληνική κεντροαριστερά που κυβέρνησε τόσα χρόνια τη χώρα και η ελληνική διανόηση στην οποία κυριαρχούσε η Αριστερά δεν μπόρεσαν να μπολιάσουν τα ελληνικά σχολεία με τις ιδέες της αναγέννησης, χαμένες και τρομοκρατημένες μπροστά στο κόστος που νόμιζαν ότι θα είχε η όποια αντίθεσή τους στις θέσεις της ελληνικής εκκλησίας.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έθεταν τα θέματα αυτά στα μεταπολιτευτικά χρόνια, με πρωτοπόρο το μικρό κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς το ΚΚΕες, το οποίο πλήρωσε τις επιλογές του.

Σήμερα δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης η αντίδραση, η μισαλλοδοξία και η φασιστική νοοτροπία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και σηκώνουν και πάλι κεφάλι. Αντί  η ελληνική κοινωνία να κοιτάξει μπροστά και να ψάξει να βρει τις απαντήσεις για την διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Επιστήμη, στην έρευνα και στην ανοιχτή Παιδεία, αφήνει τις σκοταδιστικές ιδέες να την κυριεύουν.

Κάτι που συνιστά όμως και ευθεία απειλή και για τη Δημοκρατία.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (71)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΔΙΟΝ | 15/09/2013 08:39
  Σεβασμιώτατε Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως της αμετροέπειας της κας Ρεπούση, μην προκαλείτε κι εσείς τον νοήμονα λαό με την βίβλο αναφορικά με τη δημιουργία του κόσμου. Τα περί πρωτοπλάστων κ.λ.π. είναι ένα εβραϊκό παραμύθι και μάλιστα ηλιθίας εμπνεύσεως. Φτάνει που μας φορτώσατε στην πλάτη (εννοώ οι "πατέρες", γιατί ο Χριστός δίδαξε τα αντίθετα από την βίβλο, γι' αυτό άλλωστε τον σταύρωσαν) την εβραϊκή μυθολογία σαν "θεόπνευστο" βιβλίο.
  ΔΙΟΝ
  απάντηση43
   
   
  Οι αναγνώστες σας δεν είναι χαζούληδες | 14/09/2013 14:10
  Eνδιαφέρον που στις τελευταίες δηλώσεις της Ρεπούση περι αρχαίων ελληνικών νεκρής (!) γλώσσας και θρησκευτικών αντιπαραθέτετε δηλώσεις Άνθιμου περι θεωρίας της εξέλιξης. Δηλαδή μία χομπίστα γλωσσολόγο με ένα χομπίστα βιολόγο. Ή μήπως μια φανατική με έναν φανατικό; Γιατί ο φανατισμός,ξέρετε, δεν αφορά αποκλειστικά τη θρησκεία, υπάρχουν και άλλες και μάλιστα πολύ ακραίες μορφές φανατισμού. Η διαφορά ξέρετε ποια είναι; Την Ρεπούση την κάλυψε ο Κουβέλης. Τον Άνθιμο δεν είδα να τον καλύπτει ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Πατριάρχης, πόσο μάλλον πολιτικό πρόσωπο. Είδα όμως το ΒΗΜΑ να τις προβάλλει για να υπερασπιστεί εμμέσως πλην σαφώς τη Ρεπούση. Ποιός απο τους δύο "κυριεύει τη χώρα";
  Κατερίνα Δ. απο εξωτερικό
  απάντηση72
   
   
  Ευτυχώς που κάποιοι τολμούν να μιλήσουν | 13/09/2013 03:04
  Οσο οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα μας ταλαιπωρούν με τις παρεμβάσεις τους εκεί που δεν τους σπέρνουν. Ποιό κόμμα θα τολμήσει να καβέβει σε εκλογές με πρόγραμμα, μέσα στα άλλα, και των διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας; Κανένα δεν τολμά γιατί θα το μαυρίσουν οι παλιοημερολογίτες και λοιποί χριστιανοί. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που αμφισβητούν τα παραμύθια, αλλιώς θα είχαμε ακόμα την Ιερά Εξέταση να κυβερνά την Ευρώπη.
  Βίκυ
  απάντηση327
   
   
  i ellada tou 2013 | 13/09/2013 01:21
  zo sti nea yorki 42 xronia ke mono 3-4 fores exw di sti tv kardinalio ton ekatomirion katholikon na vgenei ke na kanei diloseis.stin ellada oti na ginei ,egkenia dimosion ergon,parelaseis,orkomosies neas kivernisis ke stis enoples dinameis proti thesi oi papades.ti doulia exoun oi papades me ypotheseis tou kratous.krima pou kanis den tolmise na proxorisei se apolito diaxorismo kratous ke eklisias.ke mparla ekseretiko to arthro sou.nase kala pou les ta pragmata opos ine.antonis new york
  antonis new york
  απάντηση202
   
   
  σκοταδισμος, θεέ μου συγχωρεσέ με | 12/09/2013 17:51
  τι λες ανθρωπε μου ? Δεν γνωριζετε οτι οταν ενας νεος φευγει απο την μπανανια και παει να δουλεψει στο εξωτερικο ..τον ρωταν ..γιγνωσκετε την αρχαιαν γλωτταν ? εαν εχει κανει λαθος να μιλα αγγλικα ,γαλλικα ( καναδα πχ) και να εχει σπουδασει πληροφορικη την πατησε !!!
  asta na pane
  απάντηση3924
   
   
   
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ, ΑΛΛΑ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ | 12/09/2013 16:13
  Η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης είναι η παλαιοντολογία της βιολογίας και η επίκλησή της, επιστημονικός σκοταδισμός. Όταν ο Δαρβίνος μελετούσε τον φλοιό της γης, δεν είχε καν ο Μέντελ διατυπώσει τους νόμους της κληρονομικότητας. Πού DNA, πού Γουώτσον και γονιδιακή θεωρία. Από την εποχή του Δαρβίνου η βιολογία απέχει έτη φωτός. Ο ελλείπων κρίκος μεταξύ ανθρώπου και πρωτευόντων θηλαστικών ούτε βρέθηκε ούτε πρόκειται να βρεθεί. Διότι τα ανθρωποειδή είναι επιμειξία κατώτερων φυλετικά ανθρώπων και ανώτερων θηλαστικών που επιβίωσαν υπό την επίδραση του κοσμικού περιβάλλοντος, αυτού που ούτε καν μπορούσε να υποψιαστεί ο Δαρβίνος. Η νοήμων ζωή, δηλαδή το όν, έχει συμπαντική και ουχί γήϊνη προέλευση.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση1480
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όχι άλλους μεσσίες... | 12/09/2013 16:10
  Σκοταδισμό και άγνοια δεν σπέρνει μόνο η Εκκλησία αλλά και η Επιστήμη με τα μέσα που την καθιστούν ως τέτοια. Αν και η Επιστήμη εξελίσσεται, εξετάζει μόνο τους Νόμους της Υλικής υπόστασης του δημιουργημένου κόσμου. Και αυτό την καθιστά περιορισμένη ως προς την ολότητα του σκοπού της, που είναι η εξήγηση της Δημιουργίας. Από την άλλη η Εκκλησία είναι κολλήμενη στο Δόγμα και δεν εξελίσσεται καθόλου. Έχει διαβρωθεί από την απουσία κάθε σκέψης και από την λογική της εξουσιαστικότητάς της στους φανατικούς. Ο Χριστιανισμός όμως είναι η Ένωση με τον Θεό και δεν καθορίζεται αποκλειστικά ούτε από την εκκλησία ούτε από την επιστήμη αλλά από την εκδήλωση του Αγαπάτε Αλλήλους από τον καθέναν.
  Γ.Γ.
  απάντηση1958
   
   
  σκοταδισμός και δημοκρατία | 12/09/2013 15:58
  Εφόσον δεν υπάρχει διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, οι μαυροφορεμένοι γενειοφόροι θα διασκορπίζουν το σκούρο χρώμα τους στην παιδεία και ανεγκέφαλοι πολιτικοί θα ψαρεύουν στα θολά νερά του σκοταδισμού. Αυτοί δε - τέλος πάντων οι περισσότεροι - που ομιλούν σήμερα περί δημοκρατίας και φωνασκούν "πωπω κινδυνεύει, απειλείται η ακριβή μας", σίγουρα εννοούν ένα πολίτευμα στο οποίο κάθε τέσσερα χρόνια πάς και ψηφίζεις ενώ ενδιάμεσα μπορείς να φωνασκείς όσο θέλεις χωρίς έξοδα. Η συμμετοχή, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιούνη κλπ. δεν φαίνεται να είναι γι αυτούς αξιόπρακτες, αφού τις αγνοούν και δεν ανήκουν στην σημερινή χώρα που φαίνεται να θέλουν να υπερασπιστούν.
  2λάμδα
  απάντηση4716
   
   
  Tassos | 12/09/2013 15:23
  Ρε παιδια σοβαρα. Το ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ που γραφει καποιος πιο κατω το εχουν ασπαστει πρωτα οι πολιτικοι. Οι παπαδες ειναι το προβλημα? Στο κατω κατω οποιος θελει ακολουθει την θρησκεια και οποιος οχι. Οι αποφασεις της πολιτικης ομως μας εμπλεκουν ολους. Μην ψαχνετε να βρειτε αποδιπομπαιους τραγους για την καταντια της Ελλαδας. Κοιταξτε εκει που πρεπει. Στην κορυφη. "Πιστευε στον Θεο χωρις να ερευνας" δεν το ασπαζομαι αλλα δεν με νοιαζει. Το "πιστευε τον Παπαντωνιου, η τον Αλογοσκουφη χωρις να ερευνας" δεν παιζει. Δεν υπαρχει μεγαλυτερο ελλειμα δημοκρατιας απο το να μην ερωτηθει κανεις αν ηθελε να μπει στο ευρω. Και ολες οι χωρες εχουν αμορφωτους. Η Ελλαδα λιγοτερο απο αλλους.
  Tassos
  απάντηση2025
   
   
  Ena ekri̱ktikó meígma | 12/09/2013 14:53
  Ta próvli̱mata pou i chó̱ra mas antimetopizi sí̱mera ofeíletai óchi móno stous tychodió̱ktes , arpaktikous kai anikanous politikoús mas alla kai ston fontamentalismo ti̱s Orthódoxi̱s Ekkli̱sías . éna ekri̱ktikó meígma . I̱ ekkli̱siastikí̱ ierarchía kai o klí̱ros ( polloí apó tous opoíous eínai amorfotoi ) den ine ikanoi na symvadísoun me ti̱n epochí̱ mas kai na prosarmostoun stis anánkes ti̱s si̱meriní̱s koino̱nías . Théloun na epiváloun to « PISTEVE KAI MI EREVNA » diladi to « SKOTADISMO » kai apaitoun na peísoun ton lao cho̱rís kamia antifasi stis toses anoi̱síes pou polles forés diigiunte . Ftani na thimithi enas to gloió̱di̱ rólo pou i̱ ekkli̱sía eíche katá ti̱ diárkeia tou praxikopí̱matos tia 21 apriliou oste na katanoí̱si to fontamentalismó tis, to fontamentalismo pou sí̱mera vazi se dokimasia ólo ton kósmo . . To sýnthi̱ma «I̱ Elláda to̱n Ellí̱no̱n Christianó̱n » ta léei óla . Axizoume tin mira mas an akolouthoume afto pou legoun i ekklisiastiks ierarchies choris antifasi kai kritiki.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση194
   
   
  Τα παραμύθια των θρησκειών αντέχουν ακόμα στο σφυροκόπημα των επιστημονικών δεδομένων | 12/09/2013 14:51
  Ό, τι έχει μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνει την θεωρία του Δαρβίνου. Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα παλαιοντολογικό εύρημα που να μην το πιστοποιεί. Οι πλέον οργανωμένες μορφές ζωής, εντοπίζονται σε νεότερης ηλικίας απολιθώματα και ποτέ το αντίστροφο. Είναι ατέλειωτα τα ευρήματα που βεβαιώνουν, ότι η ανάπτυξη των εμβίων όντων, προχώρησε αργά και βασανιστικά, από απλούστερες μορφές ζωής, σε πιο σύνθετες. Δυστυχώς το μυαλό των πιστών, είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί λογικά, μόνο στο βαθμό που αυτό εξυπηρετεί την αμβισβήτηση επιστημονικών δεδομένων. Ποτέ για την αμφισβήτηση των ευφάνταστων παραμυθιών, όλων των θρησκειών ανεξαιρέτως.
  ΚΟΜΗΣ
  απάντηση726
   
   
  Λάθος συλλογισμός | 12/09/2013 14:16
  Τα πολλά χιλιάδες χρόνια ιστορίας δείχνουν πως δεν είναι κάτι καλύτερο επειδή είναι νεώτερο και το ίδιο δεν είναι όλα του 19ου αιώνα σκοταδισμός και στραβά επειδή είναι 100 χρόνια πίσω. Ο εκφυλισμός των Ρωμαίων και ο τότε για αυτούς μοντέρνος τρόπος ζωής γύρω από την γέννηση Χριστού σίγουρα δεν ήταν καλύτερος και ανώτερος του τρόπου ζωής και σκέψεως της κλασικής Ελλάδας. Εξήγησε μας καλύτερα γιατί είναι σκοταδισμός να έχει κάποιος μια πίστη και να απαιτεί σεβασμό στην πίστη και την εκκλησία, που αντιπροσωπεύει την πίστη του. Έχω βαρεθεί πια τους κομπλεξικούς που νομίζουν ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο όταν καταφέρονται κατά της πίστης και της εκκλησίας οι ίδιοι όμως συνήθως πιστεύουν στον Μάρξ.
  xenos
  απάντηση1756
   
   
   
  O KOYBEΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ! | 12/09/2013 13:57
  Η ΚΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑΧΩΘΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ! ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ ΠΑΝ/ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ??? ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΗΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΩ. Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.
  Μάντυ
  απάντηση3067
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Συγχαρητήρια | 12/09/2013 13:09
  Νομίζω ότι ο Τάσος χρήζει συγχαρητηρίων που αγγίζει ένα θέμα που αποφεύγουν να το πιάσουν οι περισσότεροι πολιτικοί μας απο το κομματικό μωσαικό. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας χθες ασπάσθηκε το βασιλικό και δέχθηκε να τον ραντίσουν κατά το τυπικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έστω και αν το έκανε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Τάσο συνέχισε την ενημέρωση καθώς και τις αναφορές στην ιστορία πού είναι πάντα άκρως μορφωτικές. Χαιρετισμούς.
  Ηλίας Κ. Πρώην συνάδελφος
  απάντηση6017
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πρόοδος για εσάς είναι ο συνωστισμός... | 12/09/2013 12:53
  Ο "συνωστισμός" και ότι τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα είναι πρόοδος και διαφωτισμός για εσάς... Ο παπάς μπορεί να λέει ότι θέλει για την εξέλιξη των ειδών. Τι να κάνουμε? Αυτά πρεσβεύει ο χριστιανισμός. Ένα πολιτικό πρόσωπο όμως δεν μπορεί να λέει ότι τα αρχαία ελληνικά είνια νεκρή γλώσσα... Εκτός από βλακεία και προφανές ψέμμα είναι και επικίνδυνο. Να ελέγξετε πρώτα τις δικές σας εμμονές κι αφήστε τους παπάδες...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση4741
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  on the theory of evolution | 12/09/2013 12:49
  Regarding the position of the church on the theory of evolution,it is worth remembering the famous statement of the wise pope John Paul.When asked on the theory of evolution,the pope said: " It is not ONLY a theory". At a time when the theory is accepted and taught as a fact in all universities-except for a few fundamentalist colleges-it is a Medieval thinking for the church to oppose the science of biology. No open-minded person will listen to the literal and not metaphorical interpretation of the Genesis story
  J Lyssikatos
  απάντηση334
   
   
   
  ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ | 12/09/2013 12:34
  Τα άρθρο του κ. Μπάρλα είναι κλασική περίπτωση ιδεοληπτικών εμμονών σε συνδυασμό με αντιστόρητες αντιλήψεις .
  Α. Ζαχαρενιος
  απάντηση2670
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  περι δαρβινου | 12/09/2013 12:30
  Ναι μεν εχει αναγνωριστη η θεωρια του Δαρβινου περι καταγωγης των ειδων, αλλα ο κρικος μεταξυ ανθρωπου και πιθηκου δεν εχει τεκμηριωθη ακομα....αυτα τα λιγα...οσο για την εκκλησια καλα θα κανει να μην ασχολειται με την εκπαιδευση και την πολιτικη.
  Κατερινα
  απάντηση4223
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  dhmokratia shmainei dhmopshfisma | 12/09/2013 12:30
  Αυτη τη στιγμή η απειλη Είναι για το έθνος και τους πολιτες. Τούτη την ώρα αυτο έχει,μεγαλύτερη σημασία απο την δημοκρατια. Στο 1900 μας γύρισαν αυτοι που προκάλεσαν την πτώχευση της χώρας. Μην τα μπλέκουμε όλα. Γιατι επιμένετε να φυγουν τα θρησκευτικά ενώ θα έπρεπε να εστιάζετε στο πρόβλημα της χώρας. Αρα μόνο εκ του πονηρού εκλαμβάνονται οι απόψεις σας. Μέχρι και εγώ που,δεν ειμαι θρήσκος θα αρχισω να,υποστηρίζω τους παπάδες. Αν αυτος ήταν ο στόχος σας μπράβο.
  Tassos
  απάντηση2428