Μια συμφωνία τέτοιου βεληνεκούς είναι λογικό να θεωρείται προκλητική, ιδίως στη Νότια Ευρώπη και δη στην Ισπανία, την οποία μαστίζει η ανεργία σε ποσοστό άνω του 26%. Παρ’ όλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ένα παγκόσμιο brand name που έχει τη δυναμική και την τεχνογνωσία για να αποσβέσει ένα τόσο μεγάλο deal.
Μεταγραφές τύπου και επιπέδου Μπέιλ, ως προς τον τρόπο που ολοκληρώνονται (προβολή από τα ΜΜΕ, σασπένς κ.λπ.) αλλά και ως προς τα ποσά που δαπανώνται, ισχυροποιούν τη φήμη ενός συλλόγου. Η Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν, μετά από παρόμοιες μεταγραφικές επιτυχίες στο παρελθόν (Ζιντάν, Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο) προσπαθεί για άλλη μια φορά να «προκαλέσει» το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό ευελπιστώντας να αυξήσει τα έσοδά της από το τμήμα marketing, τους χορηγούς αλλά και από τις επιτυχίες εντός γηπέδου.
Επίσης, τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει συνολικά η μεταγραφή του Μπέιλ στη Ρεάλ δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της σε μια μόνο σεζόν. Μια σημαντική παράμετρος της συμφωνίας είναι ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στην Τότεναμ σε τέσσερις δόσεις και σε βάθος τετραετίας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Ρεάλ θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς της ανάλογα και με την επιτυχία απόσβεσης αυτής της μεταγραφής.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η Ρεάλ απέκτησε έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή, σε νεαρή ηλικία, με επιτυχίες και πολλές παραστάσεις από σημαντικούς αγώνες. Εκτός από φανέλες και χορηγούς, ο Μπέιλ θα ενισχύσει τη «Βασίλισσα» στην προσπάθειά της να ανακτήσει τα σκήπτρα στο ισπανικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Αν λοιπόν σήμερα θεωρείται από πολλούς ότι η Ρεάλ πλήρωσε «υπεραξία», ο Μπέιλ σίγουρα έχει το ταλέντο αλλά και η Ρεάλ την υποδομή για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…
Ο κ. Πασχάλης Τουντούρης είναι Licensed FIFA agent.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ