Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη, ο οποίος μού λέει ότι κανένας ακόμη δεν τον ειδοποίησε τι πρόκειται να συμβεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ετσι, μη μπορώντας να περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις επικοινώνησε ο ίδιος με τη ΝΔ και ρώτησε για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς του είπαν από τη Συγγρού, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Μπουτάρης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έρθει ο κ. Αντ. Σαμαράς μόνο για μία ώρα στη συμπρωτεύουσα: «Δεν θέλω να έρθει εδώ για μία ώρα σαν… κλέφτης και να φύγει. Θέλω να έρθει εδώ ως Πρωθυπουργός» έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ξέρετε γιατί θέλει τον Πρωθυπουργό; Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να επιλυθούν: «Εχουμε καταντήσει δήμαρχοι διορισμένοι από την κυβέρνηση πλέον» έλεγε.
nnn
Ο κ. Μπουτάρης όμως είπε και κάτι άλλο. Δεν θέλει, αν έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, να συναντήσει τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής: «Πρόκειται για έναν αλήτη, δεν θέλω ούτε να τον συναντήσω ούτε να τον γνωρίσω» έλεγε. Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έμεινε έκπληκτος, όπως μου είπε, όταν έμαθε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε (και μάλιστα χωρίς να του το ανακοινώσει) 5.000 ευρώ για τον «Αρκτούρο». Παρά την περιβαλλοντική αυτή πράξη του χρυσαυγίτη ο κ. Μπουτάρης θεωρεί τον επικεφαλής του εθνικιστικού αυτού μορφώματος νεοναζί που ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις… αρκούδες.


Στόματα ερμητικά κλεισμένα
Οργισμένη με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εν κρυπτώ πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902 εμφανίζεται η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη. Προσέξτε, η κυρία Κανέλλη δεν είναι οργισμένη επειδή πουλήθηκε (έτσι όπως πουλήθηκε) ο 902 αλλά επειδή δεν έχει δημοσιοποιηθεί η άποψη των εργαζομένων. Αντιθέτως μαθαίνω ότι η βουλευτής του ΚΚΕ εμφανίζεται υπέρμαχος της κίνησης του Περισσού, λέγοντας ότι ο 902 δεν ήταν σοσιαλιστική νησίδα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Συνεργάτης μου πάντως ρώτησε την κυρία Κανέλλη αν γνωρίζει τουλάχιστον σε ποιον πουλήθηκε και πόσα ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντησή της; «Δεν θέλω να σας πω τίποτα…».
Το εφάπαξ του Τράα

Αίτηση για συνταξιοδότηση υπέβαλε, όπως πληροφορούμαι, ο κ. Μπομπ Τράα. Φεύγει οριστικά από την Ελλάδα και μάλλον δεν πρόκειται να ξανάρθει εδώ, ούτε ακόμη ως τουρίστας. Η συνταξιοδότηση του κ. Τράα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς υπουργούς, ξενοδόχους και επιχειρηματίες και ένας από αυτούς μού έλεγε ότι φεύγει τελικά, ομαλά, χωρίς να χρειαστεί να… απελαθεί, όπως έγινε όταν υπηρετούσε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Προφανώς, μου είπε επίσης, έχει εξασφαλίσει και ένα σεβαστό εφάπαξ από τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην Ελλάδα.


Και τα έργα θέλουν τον στρατηγό τους

Τι μπορεί να κάνει ένας αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, με σημαντική προσφορά στην εξάρθρωση της 17Ν, δίπλα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη; Σίγουρα ως πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πώς να αποκλείσει έναν δρόμο. Ξέρει όμως και να τον κατασκευάζει; Γνωρίζει πώς να κυκλώσει ένα τετράγωνο. Ξέρει όμως και να το χτίσει; Πάντως τις τεχνικές γνώσεις του 60χρονου αντιστρατήγου κ. Φ. Νασιάκου φαίνεται ότι εμπιστεύεται ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με απόφασή του τον τοποθέτησε σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό του γραφείο.


Ιταλικό ΣΔΟΕ στον Πειραιά

Την περασμένη Τρίτη, μου λένε, είδαν στο λιμάνι του Πειραιά ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και, όπως μου μετέφεραν οι πληροφοριοδότες μου, δεν ήταν άλλο από σκάφος της Guardia Di Finanza, δηλαδή της φοβερής ιταλικής οικονομικής αστυνομίας. Οι κακές γλώσσες είπαν ότι το σκάφος ήρθε να συνδράμει το ΣΔΟΕ στις εξορμήσεις του στα νησιά. Η αλήθεια ήταν ότι το συγκεκριμένο σκάφος συμμετείχε σε περιπολίες στη Μυτιλήνη για λαθρομετανάστες και έκανε στάση στον Πειραιά για ανεφοδιασμό.
Φορολογήστε τα… σύκα

Βούλιαξε η Ρόδος από τουρίστες, κυρίως από Ρώσους, Ισραηλινούς, Σκανδιναβούς, Βρετανούς και Γερμανούς. Μόνο που τα μαγαζιά του Νησιού των Ιπποτών υποφέρουν (πολλά έχουν βάλει λουκέτο), αφού όλοι αυτοί οι τουρίστες έχουν εξασφαλίσει διαμονή all inclusive (δηλαδή «βραχιολάκια») από 18 ως και 40 ευρώ την ημέρα με τα πάντα (κυρίως τα ποτά) πληρωμένα. Ελληνες τουρίστες ελάχιστοι. Και όσοι ξένοι έρχονται μόνοι τους, οι περισσότεροι αντί να αφήνουν τουριστικό συνάλλαγμα, εισπράττουν χρήματα από τη μαύρη εργασία που ανθεί στο νησί. Και κάτι ακόμη. Εχουν εξαφανιστεί τα… σύκα από τη Ρόδο. Κάτι πεινασμένοι τουρίστες έπεσαν πάνω στις συκιές και τις κατασπάραξαν… Για την επιδρομή που σημειώνεται στις συκιές στη Ρόδο ενημερώθηκε και ο κ. Στουρνάρας.

HeliosPlus