Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (φωτογραφία) όχι μόνο δίνει εύσημα στον κ. Αλ. Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη, αλλά δηλώνει ότι, ως εκπρόσωπος του κεφαλαίου και των βιομηχάνων, δεν φοβάται την Αριστερά: «Γιατί να τη φοβηθώ, είναι μέρος του πολιτικού σκηνικού και της δημοκρατίας μας και λειτουργεί εκ των πραγμάτων μέσα στα όρια που θέτουν η βούληση του λαού, η οικονομική λογική και η διεθνής πραγματικότητα» λέει σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα.
***
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει. Λέει μάλιστα ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στην ωρίμαση του κόμματος και στην πολιτική σταθερότητα, στη σταθερότητα του συστήματος. Οι καιροί, λέει, επιτάσσουν να γίνουμε όλοι πιο ριζοσπαστικοί, αλλά ταυτόχρονα και πιο ρεαλιστικοί. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, αφού ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποκηρύσσει το «δόγμα Μποδοσάκη», που ήθελε το κεφάλαιο πάντα με το «γκουβέρνο». Υπάρχει τώρα ένα νέο δόγμα, το «δόγμα Δασκαλόπουλου», που λέει ότι «το κομματοκρατούμενο κράτος ασέλγησε και χρεοκόπησε, και ότι από ‘δώ κι εμπρός η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών». Δηλαδή; Νέο κόμμα βιομηχάνων;
***
Και να ‘ταν μονάχα αυτό; Χρησιμοποιώντας αριστερή φρασεολογία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επιτίθεται εναντίον μελών του… ΣΕΒ, δηλαδή εναντίον του «κρατικοδίαιτου και νεοπλουτικού επιχειρηματικού κατεστημένου που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία».
***
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ν. Σηφουνάκης νοσηλεύθηκε επί σχεδόν δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ύστερα από καρδιακή αρρυθμία, και εξήλθε προ ημερών σε πολύ ικανοποιητική κατάσταση. Πέρα από τα τηλεφωνήματα και το ενδιαφέρον που δέχθηκε από φίλους και πολίτες, τηλεφώνημα δέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά –με τον οποίο ο κ. Σηφουνάκης διατηρεί στενούς δεσμούς από την εποχή που και οι δύο ήταν ευρωβουλευτές -, από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη. Μόνο η ηγεσία του ΠαΣοΚ πρωτοτύπησε, αφού έστειλε τα «περαστικά» με τηλεπάθεια –κι ας σηκώθηκε άρον-άρον ο κ. Σηφουνάκης από το νοσοκομείο για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
***
Η «στρατηγική της… πόκας»
Παπανδρέου εναντίον Τσίπρα. Οχι βεβαίως ο κ. Γ. Παπανδρέου αλλά ο αδελφός του Νίκος, ο οποίος επιτίθεται εναντίον της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την… «μούφα». Μαθαίνω ότι σε άρθρο του που δημοσιεύεται τον άλλον μήνα στην Οικονομική Επιθεώρηση ο κ. Νίκος Παπανδρέου αναφέρεται στη «στρατηγική της… πόκας» που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας έναντι των Γερμανών, με το να «μπλοφάρει» ότι θα καταγγείλει τις μνημονιακές συμβάσεις, κατά συνέπεια θα φύγει από το ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει, θέλει να κάνει τους Γερμανούς να… πονέσουν. «Και αν δεν πετύχει η μπλόφα; Και πώς θα πονέσουν άλλο οι Γερμανοί, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι έχασαν δύο παγκοσμίους πολέμους;» διερωτάται.
***
Πάντως, μια και ο λόγος για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, σας πληροφορώ ότι έχει έτοιμο το σενάριο που έγραψε για την ταινία «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά, έψαξε, έψαξε παντού και δεν βρήκε χρηματοδότη: «Ποιος χρηματοδοτεί ταινίες σε εποχή κρίσης;» λέει. Ετσι, χωρίς να σκίσει το σενάριο, αναβάλλει επ’ αόριστον τα γυρίσματα της ταινίας, ώσπου να βρεθούν κάποιοι να τη χρηματοδοτήσουν. Και όταν και όποτε γυριστεί αυτή η ταινία «θα είναι καλό για τη χώρα, θα την ωφελήσει» λέει. Τώρα, πώς θα ωφελήσει μια ταινία ολόκληρη τη χώρα, μόνον ο κ. Ν. Παπανδρέου θα γνωρίζει, που έγραψε άλλωστε και το σενάριο.
***
Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης μεταβαίνει στο Καστελόριζο, όχι για να αγοράσει κάποιο οικόπεδο από αυτά που πρόσφεραν κάποτε αντί ενός ευρώ(!), αλλά για να εγκαταστήσει μια γιατρό. Τώρα, θα πείτε, χρειάζεται να πάει κοτζάμ υπουργός στο ακριτικό αυτό νησί για να εγκαταστήσει μια παθολόγο; Ο Αδωνις λέει «ναι», αφού εδώ και τρία χρόνια το νησί όχι μόνο δεν είχε γιατρό, αλλά οι κάτοικοί του, όταν είχαν ανάγκη ιατρικής φροντίδας, έπαιρναν το καραβάκι και πήγαιναν απέναντι, στην Τουρκία.
***
Οι εκπρόσωποι του μίσους
Εμφυλιοπολεμικό κλίμα συντηρούν πλέον καθημερινά στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνο τα συνθήματα «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», που ακούστηκαν στα εγκαίνια των γραφείων του εθνικιστικού αυτού μορφώματος στα Χανιά, «παγώνοντας» και εξοργίζοντας τους Κρητικούς, είναι και οι νέες υποσχέσεις που δίνει ο (πολύς) κ. Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στην Καλαμάτα, αφού έκανε λόγο για «ΕΑΜοβούλγαρους και κομμουνιστοσυμμορίτες», είπε ότι, όταν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα (;), τότε θα καθιερώσει τις επετείους των μαχών στον Γράμμο και στο Βίτσι ως «εθνικές επετείους», προφανώς με ημιαργίες, παρελάσεις και ταρατατζούμ.

HeliosPlus