Ακόμη και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία) «τα πήρε στο κρανίο» για το χλιδάτο πάρτι που έγινε στην Ψαρού αλλά και για τα χλευαστικά δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων εναντίον της χώρας μας για όσα συνέβησαν στο «Nammos» με τις σαμπάνιες και την επίδειξη πλούτου τη στιγμή που η ελληνική οικονομία δοκιμάζεται. Ετσι θέλησε να δώσει εξηγήσεις στους Γερμανούς για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και μάλιστα στα γερμανικά. Εγραψε λοιπόν στο Τwitter της: «Είκοσι επιδειξίες νεόπλουτοι υπάρχουν σε κάθε κοινωνία που τη δυσφημούν. Από την ελληνική κρίση δεν υποφέρουν αυτοί οι είκοσι αλλά δέκα εκατομμύρια Ελλήνων».
***
Η κυρία Μπακογιάννη μαθαίνω ότι «τα πήρε στο κρανίο» και για έναν άλλον λόγο. Τη στιγμή που υπάρχουν αυτοί οι επιδειξίες πλούτου, γιατί δεν τους αξιοποιεί φορολογικά το ΣΔΟΕ ώστε να κερδίσει χρήματα; Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έμαθε πως υπάρχουν κέντρα διασκεδάσεως στη Μύκονο όπου ανοίγονται εκατοντάδες σαμπάνιες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Και τις ανοίγουν κυρίως Ρώσοι και Ινδοί αλλά και Ελληνες. «Ενα τραπεζάκι του ΣΔΟΕ στα κέντρα αυτά χρειάζεται και να δείτε πώς αυξάνονται τα έσοδα του κράτους» είπε.

Λευκή ομοεθνία
«Στο κρανίο τα πήρε» όμως και ο κ. Μάκης Βορίδης αλλά για τα συσσίτια μίσους που οργανώνει η Χρυσή Αυγή και για το γεγονός ότι τα μέλη της (και κυρίως οι Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Ζαρούλια) αποφεύγουν την τηλεοπτική αντιπαράθεση με πολιτικούς άλλων κομμάτων στα κανάλια. Λάβρος κατά της πολιτικής της «λευκής ομοεθνίας» που ακολουθούν πιστά οι χρυσαυγίτες είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα διερωτάται: «Η υπηρέτρια της κυρίας Ζαρούλια που είναι Κινέζα πήρε τρόφιμα ή δεν θεωρήθηκε Ελληνίδα; Ή ακόμη, αν ένας μαύρος με ελληνική υπηκοότητα θεωρείται για τους χρυσαυγίτες Ελληνας, μπορεί να πάρει τρόφιμα ή όχι;».
«Εξω οι ξένοι, μέσα οι ξένες»


Πάντως πολλά μέλη (και ένας-δύο βουλευτές) της Χρυσής Αυγής είναι νυμφευμένα με αλλοδαπές ή στο παρελθόν έχουν ανοίξει επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες, αλλά σήμερα το αποκρύπτουν. Αλλωστε οι χρυσαυγίτες δεν ενοχλούνται από τις ξένες. Ισως αυτός είναι ο λόγος που στο εσωτερικό του εθνικιστικού αυτού μορφώματος μεταξύ τους οι χρυσαυγίτες έχουν μια πολύ δημοφιλή ατάκα την οποία επαναλαμβάνουν συνεχώς γελώντας: «Εξω οι ξένοι, μέσα οι… ξένες».
***
Ο κ. Βορίδης, ο οποίος θεωρεί ότι τα ρατσιστικά αυτά συσσίτια είναι ό,τι χειρότερο στην εμπορευματοποίηση που επιχειρείται, κάνει έκκληση στα τηλεοπτικά κανάλια να προσκαλούν στα πάνελ και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να τους απομυθοποιήσει ο κόσμος. Και κυρίως όταν θα έρχονται σε αντιπαράθεση με άλλα κόμματα. Και όχι να διαμαρτύρεται μονίμως ο Μιχαλολιάκος και οι φίλοι του (που σχεδόν κάθε νύχτα βρίσκονται, αν το προσέξετε, σε συγκεκριμένα κανάλια) ότι είναι αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Και αν δεν έρθουν στις προσκλήσεις για τηλεοπτικό διάλογο, τότε, σημειώνει, να μένει η καρέκλα τους… κενή και οι «εκπομπάρχες» να λένε ότι εκλήθησαν και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν.

Συμβουλές Αμερικανών
Αν και υπάρχουν Ελληνες (νεόπλουτοι) που δυσφημούν με τις πράξεις τους τη χώρα μας, υπάρχουν και ξένοι που λένε έναν καλό λόγο αλλά με… προϋποθέσεις! Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Πιρς (προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα) μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας χαρακτήρισε τη χώρα μας «πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» και ανέφερε ότι μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του «θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση ακόμη και για την αντιμετώπιση της κρίσης».
***
Πώς αντιλαμβάνεται όμως την αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης ο νέος αμερικανός πρεσβευτής; «Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ οι μεταρρυθμίσεις να επιτύχουν, με δεδομένη τη σημασία της Ελλάδας στη σταθερότητα ευρύτερα της ευρωζώνης». Και έδωσε και αυτός τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση: «Πρέπει η Ελλάδα να σημειώσει πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξή της, συμπεριλαμβανομένων του ανοίγματος των αγορών της, της ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων της, της μείωσης του δημόσιου τομέα της και της βελτίωσης της είσπραξης φόρων». Δηλαδή, τίποτε περισσότερο απ’ ό,τι λέει και η τρόικα.

Ωρα Σαμαρά
Ως τώρα γνωρίζαμε την ώρα… ΠαΣοΚ. Δηλαδή, μία ή δύο ώρες καθυστέρηση σε κάθε δραστηριότητα, είτε αυτή ήταν Υπουργικό Συμβούλιο είτε ήταν Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε Κεντρική Επιτροπή ή Εκτελεστικό Γραφείο. Τώρα υπάρχει η ώρα… Σαμαρά, εντελώς διαφορετική. Ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται ποτέ στην ώρα του. Ερχεται μισή ώρα νωρίτερα απ’ ό,τι έχει προγραμματιστεί. Πολλοί το έχουν μάθει, άλλοι όμως όχι και έχουν μπλεξίματα. Θέλετε ένα παράδειγμα;
***
Στην επίσκεψη του κ. Αντ. Σαμαρά στο Ιδρυμα Νιάρχου οι υπουργοί που θα τον συνόδευαν (οι κκ. Αρβανιτόπουλος, Παναγιωτόπουλος και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη) βρέθηκαν στον χώρο (σαν να ήταν συνεννοημένοι) στις 8.30 το πρωί. Είχε ανακοινωθεί ότι ο Πρωθυπουργός θα ερχόταν στις 9.15 το πρωί. Ηρθε στις 8.35. Και αμέσως άρχισε η περιήγηση στον χώρο με το πουλμανάκι. Μόνο ο κ. Κ. Χατζηδάκης ήρθε στις 9.15 π.μ. και έτρεχε να προλάβει τους άλλους στον… δρόμο.

HeliosPlus