Είναι ευτελισμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να γίνεται και μόνο συζήτηση για το αν και πότε πρέπει να οπλοφορούν οι βουλευτές. Ή ακόμα χειρότερα άν μπορούν να βάζουν τα όπλα μέσα στις αίθουσες του Κοινοβουλίου. Αυτοί οι οποίοι έχουν εκλεγεί για να υπερασπίζονται τη δημοκρατία, αυτοί που έπρεπε πρώτοι να δίνουν το καλό παράδειγμα, αυτοί που όφειλαν να αποδεικνύουν με τη στάση τους ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία, είναι απαράδεκτο να παριστάνουν τους κουμπουροφόρους.Αυτοί οι οποίοι διαθέτουν σε μόνιμη βάση προσωπική και συλλογική αστυνομική προστασία δεν μπορεί να διεκδικούν να κουβαλούν τα κουμπούρια ακόμα και μέσα στη Βουλή. Κάποιος πρέπει να πει στους πατέρες του έθνους, αφού αυτοί φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν ότι αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία η επιμονή τους να οπλοφορούν.
Ακόμα κι αν υποτεθεί ότι κινδυνεύουν από κάποιους, που δεν ισχύει, οφείλουν να αποδεχθούν ότι σε μια ευνομούμενη δημοκρατία η προστασία όλων των πολιτών, είναι ευθύνη και αρμοδιότητα των αστυνομικών αρχών. Ποιούς φοβούνται οι κύριοι βουλευτές; Τους πολίτες, τους ψηφοφόρους τους, τους πολιτικούς τους αντιπάλους; Αλλά ακόμα κι αν έχουν κάποιο λόγο να ανησυχούν, διαθέτουν, όπως καλά γνωρίζουμε τους προσωπικούς τους αστυνομικούς… Εκτός κι αν δεν τους εμπιστεύονται κι αυτούς και τους έχουν μόνο για να τους διευκολύνουν,όπως γίνεται συνήθως για τις προσωπικές τους μικροεξυπηρετήσεις…
Η οπλοφορία και η οπλοχρησία, νόμιμη και παράνομη αποτελεί μια μάστιγα για τη χώρα μας. Έχει ταυτιστεί με τη μαγκιά, τους τσαμπουκάδες, τη «λεβεντιά» του έλληνα που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, που θέλει να «καθαρίζει» μόνος του τις όποιες διαφορές θεωρεί ότι έχει με το διπλανό του.Τήν ώρα λοιπόν που η πολιτεία προσπαθεί να περιορίσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, έρχονται κάποιοι βουλευτές να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους, την ασυλία, να οπλοφορούν ακόμα και μέσα στο ναό της δημοκρατίας, αρνούμενοι να αποδεχθούν ακόμα και τους ελέγχους που προσπαθεί να επιβάλλει το προεδρείο της Βουλής. Είναι ευθύνη των κομμάτων να τελειώνουμε μια και καλή με τους… μάγκες της Βουλής. Ας αποφασίσουν μια και καλή ότι βουλευτές και όπλα είναι έννοιες ασύμβατες. Ότι οι βουλευτές οφείλουν να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες του κράτους και να το αποδεικνύουν εμπράκτως, με τη στάση τους και την καθημερινή συμπεριφορά τους.Αρκεί μια απλή τροποποίηση του κανονισμού για να εξοστρακιστούν τα κουμπούρια από τη Βουλή….