από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Ευρώπη - κανίβαλος

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εστω και αργά – ίσως όμως πολύ αργά πια-, το κατάλαβαν επιτέλους όλοι: τρία χρόνια τώρα, η Ευρώπη τρώει διαρκώς τις σάρκες της. Προχθές, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έμεινε ξαφνικά… εμβρόντητο με τα ευρήματα μεγάλης ευρωπαϊκής έρευνας που δείχνει ότι το ευρωπαϊκό όραμα όχι απλώς υποχωρεί αλλά ξεθωριάζει ανεπανόρθωτα στη νέα γενιά – και τώρα αναρωτιέται το γιατί και το τι κάνουν οι ηγεσίες της Ευρώπης γι αυτή τη φοβερή, όπως την παρουσιάζει καταστροφή. Σίγουρα, το μόνο που δεν θα έπρεπε να είχαν κάνει, είναι το να φτιάχνουν εξώφυλλα με τις σημαίες χωρών της Ευρώπης ως φέρετρα του ευρώ, ή να λένε ολόκληρους λαούς απατεώνες. Τα όψιμα αυτά δάκρυα μετά την έρευνα, αν δεν είναι κροκοδείλια, είναι απλώς προϊόν καταστροφικής ανοησίας... Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία κέρδισε πολλά από όλα αυτά: είναι πια μετρημένο και με νούμερα, οι ίδιοι το έχουν μετρήσει.

Δεν είναι όμως μόνον οι μετρήσεις και τα δημοσιεύματα πανικού για το μέλλον της Ευρώπης που ξαφνικά πληθαίνουν ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα που κυριολεκτικώς έχει βάλει η γερμανική πολιτική στα θεμέλιά της. Είναι και πολλά άλλα. Από τις συνεχείς δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, όπως εκείνες του Γάλλου υπουργού Βιομηχανίας που προχθές έκανε λόγο για μια Ευρώπη «ηλίθιο» του παγκόσμιου χώρου, μέχρι παραγόντων της οικονομίας που είναι φυσικά υπεράνω πάσης υποψίας, ειδικά όταν αυτοί είναι Γερμανοί, όπως συμβαίνει με την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του αποκαλούμενου «Mr Dax» – για να μην αναφερθεί κανείς στα όσα λέει διαρκώς ο Τζορτζ Σόρος για το γερμανικό έγκλημα, ή στα όσα λένε ο Κρούγκμαν ή ο Στίγκλιτς. Πολύ περισσότερο, για να μην αναφερθεί κανείς στην ίδια την πραγματικότητα, σε αυτά που αποτυπώνονται στις ίδιες τις ευρωπαϊκές μετρήσεις που δείχνουν την πορεία καταστροφής τόσο στο οικονομικό, όσο και στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο.

Ο «Mr Dax» λοιπόν, κατά κόσμο Ντρικ Μίλερ, «γκουρού» της γερμανικής αγοράς χρήματος, έγραψε ένα βιβλίο για την κρίση και μίλησε γι αυτή στο, επίσης γερμανικό, γνωστό κι αυτό για κάποια άθλια εξώφυλλά του, περιοδικό Focus. Τι είπε εκεί μεταξύ άλλων; Ο Μίλερ βλέπει όλη την κρίση υπό το πρίσμα μιας αμερικανικής επίθεσης κατά του ευρώ από το 2008, στην οποία όμως, όπως υποστηρίζει, οι Ευρωπαίοι έπεσαν τελικά θύματα του ίδιου του εαυτού τους:

«Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες. Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». […]«Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού».

Φυσικά, ο Μίλερ, ενώ διαπιστώνει τα οξύτατα προβλήματα, ξεχνά συστηματικά τα κίνητρα και τις τεράστιες ευθύνες της ίδιας της Γερμανίας – φταίνε διάφορες σκοτεινές διεθνείς «συνωμοσίες», αλλά δεν φταίει εκείνος που επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου αυτή την πολιτική την οποία ο Μίλερ σφόδρα επικρίνει; 

Αναφέρει ακόμα ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές». Και για το  διαβόητο χρέος; «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας»…

Ισως γι αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε επιτέθηκε προχθές (και) κατά της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι τυπώνει υπερβολικά πολύ νόμισμα»! Ενδεχομένως, οι Γερμανοί αρχίζουν τώρα να αντιλαμβάνονται ότι η καταστροφική επιμονή τους για μια γερμανική Ευρώπη μέσω της κρίσης χρέους, όχι μόνον διαλύει τελικά την Ευρώπη, αλλά την «πεθαίνει» και στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας που δήθεν γι αυτή γίνονται όλα, τη στιγμή που όλες οι μεγάλες οικονομικές οντότητες του πλανήτη τυπώνουν νόμισμα για να αποφύγουν την ύφεση. Το γερμανικό δόγμα, δεν αποδίδει ούτε καν στο πεδίο για το οποίο (υποτίθεται ότι) γίνονται όλα. Και είναι φυσικό. Δεν είναι ανόητοι: απλώς άλλα λένε ότι υπηρετούν και άλλα υπηρετούν όλο αυτό τον καιρό. Μιλούν στο όνομα της Ευρώπης, αλλά εργάζονται για τους στόχους της Γερμανίας: η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης συνολικά υποσκάπτεται από την πολιτική τους, όταν όλοι οι άλλοι μπορούν διαρκώς να ασκούν νομισματική πολιτική.

Οσο για την Ελλάδα, ο Μίλερ λέει και τα εξής: «Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

 Αναφέρεται δε σε πολλά σημεία στην εγκληματική πολιτική Παπανδρέου που, σύμφωνα με τον Μίλερ «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Ως προς αυτό το τελευταίο πάντως, δύσκολα θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς: ο Γιώργος Παπανδρέου να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή για… οτιδήποτε;

 

 Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (29)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μαλουχίες τούμπανα | 18/05/2013 03:03
  Ναι κε Μαλούχο, αν δεν ήταν ο Παπανδρέου, τώρα θα ήμασταν μια χρεωκοπημένη χώρα. Η εμπάθεια σας προς το πρόσωπο του είναι πλέον τόσο εμφανής που δεν "περνά" σε κανένα σκεπτόμενο πολίτη.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση66
   
   
  Μαλούχος ο Μέγας | 17/05/2013 22:23
  Και εγώ που νόμιζα ότι η PΕW που έκανε την έρευνα ήταν αμερικάνικη. Και μόνον αυτό το "λάθος" δείχνει ότι ο ΓΜ γράφει στο "πόδι"
  Citizen_D
  απάντηση40
   
   
   
  το ενδιαφέρον των ευρωπαίων | 17/05/2013 22:20
  Αγαπητέ freeman, το άρθρο της " La Libre Belgique", για τις μυστικές επισκέψεις στην Αθήνα (επί κυβερνήσεως της Ν.Δ.), του κ. Γιουνκέρ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δείχνει την αγωνία των ευρωπαίων για την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος και ταυτόχρονα την αδράνεια της τότε κυβέρνησης. Πότε όμως δημοσιεύτηκε ;
  Κώστας Διδ.
  απάντηση20
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κ. Μαλούχο, | 17/05/2013 17:53
  μην δημοσιεύετε αποσπασματικά ένα σχόλιο! Καταντάει ακατανόητο..
  αντώνης
  απάντηση62
   
   
  Ο Ελλάδα αρχαία χώρα... | 17/05/2013 14:20
  ... τι Μαλούχους βγάζεις τώρα. Απλά. Μαλουχίες για ψεκασμένους υστερικούς.
  Ψεκαστήρας
  απάντηση2017
   
   
  Το τύπωμα χρήματος | 17/05/2013 13:31
  μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά σου και να βελτιώσει τις εξαγωγές σου, αλλά μπορεί να σε κάνει και Ζιμπάμπουε άν το παρακάνεις, όπως θέλουμε εμείς εδώ να έχουμε ελλείματα 15/100, να μην κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές και το νόμισμα να γίνεται σκουπίδι.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση295
   
   
  αν και οπαδός της ΕΕ, λέει αρκετά σωστά (κατά την γνώμη μου) . | 17/05/2013 12:24
  Θεωρεί π.χ. σωστή την επιστροφή στο status quo του ECU με εθνικά νομίσματα. Κι όσον αφορά την Μερκελ ("κορίτσι του Κολ", την αποκάλεσε) την κατηγορεί ότι ενώ επιμένει στην πολιτική λιτότητας γιά την ΕΕ, η ίδια στο εσωτερικό εφαρμόζει κεϋνσιανική πολιτική. Αυτό εξηγεί και το γεγονός γιατί η πλειοψηφία του γερμανικού λαού είναι υπέρ της ΕΕ (60%). Λέει επίσης ότι αν η Μερκελ είχε συναινέσει στην αρχική πρόταση γιά την έκδοση κοινών eurobonds, η ΕΕ δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το χάλι. Τα αποτελέσματα των δικαιώνουν από ότι φάινεται.
  αντώνης
  απάντηση1010
   
   
  Τα Ρωμαϊκά οράματα για μια ενωμένη Ευρώπη ξεθωριάζουν προς όφελος της Γερμανικής κηδεμονίας! | 17/05/2013 12:07
   Η ΕΕ-πολιτική της Γερμανίας (αναφέρω συνειδητά τον όρο Γερμανία διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των στην Γερμ. Βουλή αντιπροσωπευμένων κομμάτων υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική), οδηγεί αναγκαστικά στην δημιουργία ενός κλίματος απόρριψης μιας ενωμένης Ευρώπης. Δεν χρειάζεται επιστημονική έρευνα για να διαπιστώσει κάποιος τον „σκεπτικισμό“ της νεολαίας των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ή την „απόρριψη μιας ενωμένης Ευρώπης“ από την νεολαία των χωρών της νότιας Ευρώπης, η οποία μαστίζεται από την ανεργία (π. χ. Ελλάδα 65%)! Η αντιμετώπιση του προβλήματος Ελλάδα από την ηγεσία της ΕΕ κάτω από την πίεση της Γερμανικής κηδεμονίας έφερε στην επιφάνεια τους στόχους που επεδίωκαν τα διεθνή οικονομικά Κέντρα. Την δυσφήμηση της Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής πολιτικής προ όφελος του Αμερικανικού ή κινέζικου νομίσματος. Αυτό το έτυχαν με την βοήθεια των ενδοευρωπαϊκών αντιθέσεων. Δυστυχώς για την Ελληνική οικονομία ο Ντιρκ Μίλερ έχει δίκιο με την διαπίστωση που αναφέρεται στην προτελευταία παράγραφο του άρθρου.
  Ηλίας Μπόρας
  απάντηση1412
   
   
   
  Σε άρθρο για την Μέρκελ. | 17/05/2013 11:50
  «La Libre Belgique» εφημερίδα Bελγίου: «Με τον μεγαλύτερο κυνισμό ο Καραμανλής διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών. Δύο φορές ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ήλθε Αθήνα με μεγάλη μυστικότητα για εξέταση προθέσεων Καραμανλή, γύρισε χωρίς καμιά δέσμευση του για τον τρόπο που σκέφτεται να σώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του στις διεθνείς αγορές».
  freeman
  απάντηση286
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μην παραπληροφορείς.. | 17/05/2013 11:45
  ήταν αναποφευκτη... Δρόμος έυκολος δεν υπήρχε. Εμείς φυσικά τον κάναμε δυσκολότερο μιας και αποδείχθηκε ότι εκτός απο οικονομικά τερατώδη προβλήματα είχαμε και ένα διαλυμένο και απαξιωμένο κρατικό μηχανισμό γιγαντιέων διαστάσεων.. Η σελίδα γυρίζει όμως στην Ευρώπη πια και ευτυχώς μαζί της πέρνει και εμάς.. Όσο για την κατάσταση στην Ελλάδα... αν διαβάσει εσένα ένας Ισπανός, ή ένας Αργεντίνος.. ή ακούσει τον Τράγκα.. τότε καλύτερα να κρυφτείς Μαλούχε... γιατί θα τον εξοργίσεις και δεν θα μπορεί να πιστέψει πως σου δίνουν βήμα να μιλάς.. εμείς φυσικά ξέρουμε γιατί σου δίνουν βήμα..
  dimitris
  απάντηση3010
   
   
  Μην παραπληροφορείς... | 17/05/2013 11:40
  Τα κοιτάσματα ακόμα και αν είναι τόσο πλούσια δεν είναι μαρούλια.. μαρούλια θα καταντούσανε σίγουρα σε μια Ελλάδα κατατεστραμένη και αποδυναμομένη εκτός Ευρώ.. Αν θες εσύ φυσικά μπορείς να λες ότι και ο Καμένος ή τα κουνέλια της χρυσής αυγής. Όσο για τον Κρούγκμαν ή τον Στόγκλιτζ αλλά και πολλούς άλλους, να λες και να γράφεις την αλήθεια.. εκτός και αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λένε εδώ και 3 χρόνια. Δηλαδή ότι αν δεν ερχόταν ο λογαριασμός στο 0,0001%, και ανεφέρομαι στο έλλειμα, από το 16% πού ήταν όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, άκρη δεν θα βγάζαμε ποτέ. Με άλλα λόγια η λιτότητα ήταν μονόδρομος. Οι άνθρωποι αυτοί είπαν ότι η λιτότητα από μόνη της είναι καταστροφή. Η δύσκολη τριετία
  dimitris
  απάντηση258
   
   
  ερχεται ο Τσου τσουν | 17/05/2013 10:51
  Τι τα θες Γιωργο μου? Γερμανοι παλιοναζι ! Δωσε βαση ομως τωρα γιατι τα πραματα ειναι σοβαρα. Λενε πληροφοριες οτι το Βημα σε σουταρει λιαν συντομως. Δεν εχουν αποφασισει λεει ακομα αν θα γινουν τελικα σατιρικη εφημεριδα κι αν γινουν γιατι να μην βαλουν στη θεση σου τον Τραγκα που ναι και γλοιωδης ενω εσυ ενας απλως Μαλουχος εισαι και κατι τετοια εν πασει περιπτωσει. Σου χω λοιπον ξαναμιλησει για τον Τσου τσουν ( το γνωστο βορειοκορεατη ηγετη). Ακου. Εχει απειρο χρημα στην Ελβετια και θελει να το σπρωξει. Αγορα νησιων,αεροδρομιων, ομαδων you know. Tωρα με τους κινεζους η ελλαδα του παει γαντι.Χρειαζεται εφημεριδα το ταχυτερο. Εγω νομιζω οτι μπορεις,τρεχα πριν σου παρ τη δουλεια ο Τραγκας
  panathinaikara
  απάντηση3417
   
   
  Παγγερμανισμός άλλου τύπου! | 17/05/2013 10:33
  Η Γερμανική ιθύνουσα τάξη, είτε συμφωνούν με τα τα μέτρα λιτότητας, είτε όχι έχει κοινό χαρακτηριστικό τον αντιαμερικανισμό! Γνωρίζουν ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να εμποδίσουν την γερμανική παντοκρατορία στην Ευρώπη! Οι "διεθνείς συνομωσίες", για τις οποίες μιλάει ο Mr Dax ειναι αστειότητες και μαρτυρούν εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις!
  γιωργος σ.
  απάντηση1315
   
   
   
  Ολίσθημα πάλι.............. | 17/05/2013 10:17
  Ως δημοσιογράφος κε Μαλούχο διαπράξατε ενα ακομα ολίσθημα.Κατακεραυνώνουμε τον Γιωργάκη, αλλα στο απυρόβλητο ο Σημίτης του χρηματιστηρίου της Ολυμπιάδας,των υποβρυχίων και τόσων άλλων.απο την άλλη Στιβαρός Κωστάκης ο οποιος εξάντλησε τις ικανότητες του στο πόσο λεπτο πρέπει να ειναι το παΐδάκι για να απογειωθει η γευση του, δεν θα επρεπε να λειπουν απο το άρθρο σας.Και οι τρεΙς εχουν τεραστιες ευθύνες για την κατασταση της χώρας μας.Αποδειξη τούτου ειναι οτι και οι τρείς εχουν επιλέξει την λούφα.Ο ένας ταξιδεύει, ο αλλος αφηνει κυκλους προσκείμενους να διαρρέουν καμιά μπαρούφα και ο τρίτος συνεχίζει να μετρά με το υποδεκάμετρο το παιδάκι για να βρεί το τέλειο μέγεθος.
  panos
  απάντηση3513
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΣΑΣ ... | 17/05/2013 10:10
  Για τον ΓΑΠ. Πιστεύω πως δεν θα τον παίρνατε ούτε για κηπουρό σας ...
  ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
  απάντηση392
   
   
  γιατί δεν σηκώνουν κεφάλι | 17/05/2013 09:44
  Γιατί δεν σηκώνουν κεφάλι οι χώρες της ΕΕ. Φοβούνται τις αντιδράσεις της Γερμανίας, συμφωνούν κατά βάθος με τη Γερμανία ...η δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν .
  panagiotis kumas
  απάντηση194
   
   
   
  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ... | 17/05/2013 09:29
  Όσο πιο διαφορετικών προελεύσεων είναι οι φωνές που δυναμώνουν και πληθαίνουν τόσο και πιο καλοδεχούμενες είναι, γιατί τείνουν να αντιρροπήσουν τις Γερμανικές επιλογές και να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της νέας Ευρωπαικής πορείας. Το κύριο σχόλιό μου όμως, επιτρέψτε μου, να συνιστά στοιχειώδη απάντηση στα γραφόμενα της τελευταίας παράγραφου σας. Έχετε προφανώς υποτιμήσει, ιδιαίτερα, την πολιτική της «θωράκισης της οικονομίας μας¨ που συνέβαλλε με αξιοθαύμαστα αποτελεσματικό τρόπο, στο υπερήφανο κατέβασμα των παντελονιών του Εθνους απέναντι στους δανειστές μας. Και για λόγους ευγενείας, είμαι υποχρεομένος να σας τονίσω, πως θα έπρεπε να αποδίδετε μεγαλύτερο φόρο τιμής στον… ογκόλιθο(!) της νεώτερης πολιτικής μας ιστορίας. Τον κωστάκη σας (με όλα τα γράμματα τόσο μικρά και πεζά- όσο μικρός και πεζός υπήρξε και ίδιος).
  pp
  απάντηση249
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αυτο ειναι η σωστή δόση απο Μαλουχο | 17/05/2013 09:09
  Ο πως στο έργω αντεργκραουντ του κουστοριτσα ολοι εμείς. ο λαός του, στα έγκατα της γης,και να μας φοβίζει με τον Γερμανικό μπαμπούλα για να μην ξεμυτίσουμε.
  φανουρης ΣΣΜ
  απάντηση98
   
   
  ΠΑΜΕ ΧΑΒΑΗ !!! | 17/05/2013 08:06
  Διαβάζοντας σήμερα "Μαλούχο" περί ευρωπαϊκού κανιβαλισμού, έκανα μερικές σκέψεις για το μέλλον της πανέμορφης, πλην πάμπτωχης Ελλαδίτσας μας. Μια καλή ιδέα θα ήταν να βγούμε εντελώς εκτός ΕΕ και να επιστρέψουμε στη δραχμή μας, ενδεχομένως και στην ισχυρή τουρκική οκά. Πιστεύω ότι με αυτό το σενάριο θα αποκτήσουμε και πάλι την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία, που τόσο μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Όσο για την οικονομία μας, πιστεύω ότι ο πατριώτης Έλληνας προτιμάει την Ελευθερία του πολύ περισσότερο από τα γερμανικά Καγιέν. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η Λύση. Υπάρχει και Σχέδιο Β αν αποτύχει το Α: να γίνουμε πολιτεία των ΗΠΑ! Κάτι σαν τη Χαβάη ένα πράμμα. Good day George !
  ΣΝΠ
  απάντηση1816