Η επίθεση που εξαπέλυσε δευτεριάτικα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου σε μερικούς συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ήταν όντως από τις πλέον σκληρές. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, μου είπαν, χτύπησε σε ευαίσθητο σημείο τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε ορισμένους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ… αγράμματους! Λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν καλά τα τριτόκλιτα! Διερωτήθηκε μάλιστα τι είδους γράμματα μαθαίνουν στα παιδιά όταν τους άκουσε (και τους κατέγραψε από διάφορες δηλώσεις που έκαναν στην τηλεόραση) να κάνουν λόγο για «ο επαρκές, ο διεθνές και τη συμφέρον γνώμη»!
Ο κ. Κεδίκογλου δεν σταμάτησε την επίθεσή του εκεί (την οποία επαναλάμβανε σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές που ήταν τη Δευτέρα καλεσμένος), αλλά προχώρησε και σε ιδεολογική επίθεση εναντίον ορισμένων καθηγητών μελών της ΟΛΜΕ, βγαίνοντάς τους μάλιστα από… αριστερά. Επικαλέστηκε μάλιστα και ένα βιβλίο με συγγραφέα τον… Λένιν που έχει τίτλο «Η εργατική αριστοκρατία στη Βρετανία» και είπε ότι ο Λένιν καταδεικνύει μέσα από τις σελίδες του πώς το συντεχνιακό πνεύμα διασπά την εργατική τάξη. Μετά από αυτό μου είπαν ότι προετοιμάζεται και με άλλα συγγράμματα ώστε να αντιμετωπίσει την επερχόμενη οργή των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ, την οποία βλέπει λίαν συντόμως να έρχεται.


Ο κ. Τσίπρας και η… Λίτσα

Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα όταν μπήκε την Κυριακή το μεσημέρι στην ψαροταβέρνα «Η Λίτσα» στο Δασκελειό Κερατέας, δίπλα στο κύμα. Συνοδευόταν, μου είπαν αρκετοί θαμώνες, από τη σύζυγό του ΠεριστέραΜπέτυ – όπως την αποκαλεί) και από τα παιδιά τους. Φορούσε καπελάκι, μαύρα γυαλιά, μπλουζάκι, μπήκε στην ταβέρνα, κάθησε σε ένα τραπέζι και παρήγγειλε μαριδάκι, θράψαλο, σαλάτα και πατάτες τηγανητές. Αυτά –συν τις κουτσομούρες –είναι οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας. Ελάχιστοι τον αντελήφθησαν. Ισως επειδή και ο ίδιος δεν ήθελε να τον αντιληφθούν την ώρα που πήγε ο άνθρωπος με την οικογένειά του να τσιμπήσει και μάλλον αυτός να ήταν ο λόγος που δεν έκανε τον γύρο της ψαροταβέρνας για να χαιρετήσει τους θαμώνες (και τα γκαρσόνια).
Πικρό ουζάκι

Την ίδια ώρα σε ένα άλλο ταβερνάκι με την επωνυμία «Σειρήνες» στη Ραφήνα βρέθηκε με την παρέα του για ουζάκι με ψαρομεζέδες (και τι ψαρομεζέδες) ο πρώην γραμματέας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του κ. Κ. Καραμανλή κ. Ελ. Ζαγορίτης. Δεν είχε κλείσει τραπέζι και έκανε μερικές βόλτες στην ταβέρνα και εκεί ορισμένοι θαμώνες τον αντελήφθησαν και είπαν μερικές κουβέντες του τύπου «εμείς πληρώνουμε τα φαγητά μας», αλλά ο κ. Ζαγορίτης δεν τα άκουσε και συνεπώς δεν έδωσε σημασία. Παρήγγειλε καλαμαράκια, χταπόδι λιαστό στα κάρβουνα, γαύρο, μαριδάκι, μακαρονάδα με θαλασσινά και γαρίδες σουβλάκι. Ηταν τέσσερα άτομα και όπως έλεγε ο ίδιος πλήρωσαν συνολικά μόνον 44 ευρώ!


Πάολα στα Ιεροσόλυμα

Την ώρα που ορισμένοι πολιτικοί εξορμούσαν σε παραλιακά ταβερνάκια, πρώην υπουργός της ΝΔ (από τα πρωτοκλασάτα στελέχη) βρέθηκε το Σαββατοκύριακο οικογενειακώς στα Ιεροσόλυμα όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο. Μου περιέγραψε πόσο θετικά αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ισραηλινοί τους Ελληνες, λέγοντας συγκεκριμένα ότι στην πτήση της επιστροφής το αεροσκάφος της Aegean ήταν γεμάτο με ισραηλινούς τουρίστες που έρχονταν για τουρισμό στην Αθήνα και στα γύρω νησιά. Εκείνο που πρόσεξε επίσης και του έκανε εντύπωση είναι ότι στην Ιερουσαλήμ όπου και αν πήγαινε άκουγε στα καταστήματα ελληνικά τραγούδια. Οχι τα συνηθισμένα ελληνικά τραγούδια που ακούγονται στο εξωτερικό, αλλά βαριά λαϊκά, όπως αυτά που τραγουδούν ο Βασίλης Καράς και η Πάολα!
Βίζα για τους Κινέζους
Εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στην Κίνα, μου είπαν ότι πήραν φωτιά τα emails και τα faχ διαφόρων επιχειρήσεων και κρατικών υπηρεσιών από το Πεκίνο. Ξέρετε για τι ενδιαφέρονται πρωτίστως οι κινέζοι επιχειρηματίες; Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προσφάτως ψήφισε η κυβέρνηση. Ειδικότερα, μου εξήγησαν, ζητούν πληροφορίες για πώς μπορούν να πάρουν βίζα για να προχωρήσουν σε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα μας. Α, να μην το ξεχάσω. Μεγάλη ζήτηση από τους Κινέζους έχει και μια άλλη κατηγορία χορήγησης βίζας, αυτή που δίνεται βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα.


Διάλεξη

Την Τετάρτη δύο κυρίες της ΝΔ, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και η κυρία Ελενα Ράπτη (φωτογραφία) έχουν προσκαλέσει στο Εντευκτήριο Βουλευτών όλες τις γυναίκες βουλευτές για μια διάλεξη (συνοδεία έντυπου ενημερωτικού υλικού και διαφανειών) που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών και την κακοποίηση των παιδιών που φαίνεται ότι παίρνει διαστάσεις στο εξωτερικό. Για το ίδιο θέμα η κυρία Ράπτη έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε σχολεία όλης της χώρας, με εντολή του Συμβουλίου Ευρώπης για τον τερματισμό μια για πάντα, όπως λέει, της κακοποίησης των παιδιών.

HeliosPlus