Η είδηση ότι το κόμμα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά –Βόρεια Πράσινη Αριστερά προτίθεται να προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για διάδοχο του Μπαρόζο με γέμισε χαρά και αισιοδοξία.
Χαρά επειδή είναι καλό να αναγνωρίζεται έστω και με αυτόν τον τρόπο η συνεισφορά ενός συμπατριώτη μας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Ακόμη κι αν δεν την ξέρουμε εμείς, την ξέρουν σίγουρα εκείνοι που τον προτείνουν.
Αισιοδοξία επειδή αποδεικνύει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη αριστεροί με χιούμορ.
Σκέφτεστε τον Τσίπρα επικεφαλής της Κομισιόν; Αυτό κι αν είναι εκδίκηση για τον Ρεν και τους χαρτογιακάδες που μας ταλαιπωρούν!
Βεβαίως, η επικράτηση Τσίπρα δεν θα είναι περίπατος. Το κόμμα διαθέτει 37 ευρωβουλευτές (συν δύο συνεργαζομένους) σε σύνολο 754 ευρωβουλευτών –κάτι που δεν μοιάζει ακριβώς με πλειοψηφία…
Ακόμη περισσότερο που στους 37 μετράμε τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και κάτι συντρόφους από την Πορτογαλία και τη Μοραβία. Και ο Μαρξ να με συγχωρέσει, ου μην και ο Παπαδημούλης, αλλά δεν τους βλέπω έτοιμους να ψηφίσουν δαγκωτό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!..
Υστερα με προβληματίζουν οι παρέες.
Δεν λέω για την πρόεδρο του κόμματος Γκάμπι Τσίμερ. Η οποία ήταν μέλος του Ενιαίου (και μοναδικού!) Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας από το 1981 –όταν εκεί κυβερνούσαν η Στάζι και οι Σοβιετικοί…
Ας πούμε ότι και αυτή ανένηψε σαν τη Μαριλίζα και έγινε ΣΥΡΙΖΑ μόλις έπεσε το Τείχος.
Λέω και για τους υπολοίπους που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να συναντήσει στο Ζάγκρεμπ –ένα συνέδριο για την «Ουτοπία της Ευρωπαϊκής Ενωσης», στο οποίο με το ζόρι συναντάς κανονικό άνθρωπο.
Ο Ζίζεκ είναι ο Ζίζεκ –κι αν δεν ξέρετε ρωτήστε. Ο Ολιβερ Στόουν πιστεύει ότι τον Κένεντι δολοφόνησε ο Τζόνσον σε συνεννόηση με τον Κάστρο. Ο Μελανσόν τελεί σε μόνιμη κατάσταση φωνασκίας. Και όλα αυτά με την εγγύηση των εκτιμήσεων Βαρουφάκη!..
Με κάτι τέτοιους, λοιπόν, και με κάτι τέτοια το βλέπω κομματάκι δύσκολο να εκθρονίσει ο δικός μας τον Μπαρόζο!
Εκτός κι αν επιστρατεύσει άλλα κόλπα. Ζόρικα.
Και απειλήσει να στείλει στην Ευρωβουλή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου –λύση την οποία ομοθύμως, πληροφορούμαι, προκρίνει το Ελληνικό Κοινοβούλιο!
Τότε είμαι βέβαιος ότι θα φύγει τρέχοντας όχι μόνο ο Μπαρόζο, όχι μόνο ο Ολι Ρεν, αλλά και σύμπασα η «νεοφιλελεύθερη κλίκα» που τους στηρίζει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ