Ενα βήμα πίσω από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα βρίσκεται ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ο σούπερ αριστερός οικονομολόγος καθηγητής κ. Κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος, να σημειώσω, ήταν για πολλά χρόνια στο οικονομικό επιτελείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίζει, όπως με πληροφόρησαν, να αποστασιοποιηθεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και να προσεγγίσει το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, αφού, όπως λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει λύση εξόδου από την κρίση εντός του ευρώ, ενώ το ΑΚΕΛ είναι πιο ξεκάθαρο και θέλει έξοδο της Κύπρου από το ευρώ.
nnn
Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι τον κ. Λαπαβίτσα το τελευταίο διάστημα όπου τον έχανες όπου τον έβρισκες ήταν στη Λευκωσία και παρακολούθησε από κοντά όλες τις λεπτομέρειες της πρόσφατης κυπριακής τραγωδίας. Μία φορά μάλιστα, τότε με την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, βρέθηκε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε συγχαρητήρια στην κυπριακή Βουλή που απέρριψε το «κούρεμα». Αυτή τη φορά πάλι βρέθηκε στην Κύπρο στην κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του μνημονίου χαρακτηρίζοντας ορθή την απόφαση του ΑΚΕΛ να το καταψηφίσει: «Το ΑΚΕΛ αλλάζει τη θέση της Αριστεράς στην Ευρώπη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω ακόμη σ’ αυτά τα πράγματα» έλεγε σε συνεργάτη μου.
nnn
Ο κ. Λαπαβίτσας λέει πάντως ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Τσίπρα, επιμένοντας ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις αυτές «ούτε έχουν χαλάσει, αλλά ούτε έχουν βελτιωθεί», αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή μπορεί να βρεθεί λύση εντός του ευρώ, είναι, όπως είπε, ξεπερασμένη.
nnn
Θέμα διαπραγμάτευσης του μνημονίου θέτει ο πρώην υπουργός κ. Τάσος Γιαννίτσης, λέγοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει διαπραγματευθεί ουσιαστικά το μνημόνιο. Και όταν λέει «καμία κυβέρνηση» εννοεί όλες, συμπεριλαμβανομένης της παρούσης: «Δεν έχει γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση» σημειώνει και εξηγεί ότι διαπραγμάτευση δεν σημαίνει απλώς να δέχεσαι τις εντολές της τρόικας, αλλά να προτείνεις και εσύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία εν συνεχεία θα τα διαπραγματευθείς.
Ο ευδιάθετος Ακης
Διαχυτικός –σαν τίποτε να μην έχει σκιάσει τη μεταξύ τους σχέση –ήταν ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του κυρία Βίκυ Σταμάτη, όταν οι κατηγορούμενοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και σχημάτισαν «πηγαδάκια» με τους συνηγόρους τους. Ενώπιον του συνηγόρου του, ο πρώην υπουργός, φαινομενικά ευδιάθετος, έκλεισε στις δύο παλάμες του το πρόσωπο της συντρόφου του, κάνοντας τη να του χαμογελάσει. Η ίδια, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε σφίξει τρυφερά το μπράτσο του, σε ένα κρεσέντο μη λεκτικής επικοινωνίας, που υποδηλώνει πάντα τα πιο ενδιαφέροντα. Να σημειωθεί ότι η κυρία Βίκυ Σταμάτη, στο εδώλιο, καθόταν μακριά από τον σύζυγό της, μη θέλοντας –όπως λέγεται –να μπει σε πρώτο πλάνο.
nnn
Την όλη στάση του κ. Τσοχατζόπουλου θέλησε να σχολιάσει και ο κ. Γιαννίτσης, με αφορμή την επιμονή του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος να καλέσει ως μάρτυρες στη δίκη του μέλη του ΚΥΣΕΑ που πήραν τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Θα μπορούσα να είμαι και εγώ μέλος του ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δεν δίνει εντολή για να υπάρξουν παράπλευρα οφέλη» έλεγε με νόημα ο κ. Γιαννίτσης.
nnn
Ακόμη και η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου του ΠαΣοΚ (που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής) έκανε σχόλιο για τον κ. Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι πρώην στενοί συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου βρίσκονται σήμερα δίπλα στον κ. Τσίπρα: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι» είπε η νεαρή πρώην βουλευτίνα –και ο νοών νοείτω…
Μήνυση Καμίνη σε Γερμενή

Το ‘πε και το ‘κανε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης (φωτογραφία δεξιά). Οι δικηγόροι του κατέθεσαν μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γ. Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα», για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση. Υπενθυμίζω ότι ο (πολύς) βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επιχειρήσει να χτυπήσει με γροθιές τον δήμαρχο μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, αλλά τη γροθιά που έδωσε ο θηριώδης χρυσαυγίτης την έφαγε ένα αθώο 12χρονο κοριτσάκι.
Δεν θέλουν σχέση με χρυσαυγίτες

Αλλο πάλι και τούτο! Ιταλοί νεοφασίστες της οργάνωσης Movimento Sociale Europeo θέλουν να προσφέρουν αίμα στην Ελλάδα (προσέξτε: να διατεθεί από τα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους) αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να το μεταφέρουν στη χώρα μας. Σε αντίθεση με τους χρυσαυγίτες που προσφέρουν αίμα μόνο για Ελληνες, οι ιταλοί ομοϊδεάτες τους θέλουν απλώς το αίμα τους να πάει στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, και για να επιδείξουν έτσι την ευρωπαϊκή φασιστική αλληλεγγύη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τους χρυσαυγίτες.
Πρακτορείο με ονοματεπώνυμο

Αυτό κι αν είναι ρουσφέτι… Εμαθα ότι στη Γλυφάδα άνοιξε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ, αλλά πώς άνοιξε; Παραβιάζοντας σχεδόν κάθε κανονισμό, αφού είναι πολύ κοντά σε άλλο πρακτορείο που ήδη λειτουργεί. Μου είπαν ότι για να γίνει τέτοιο πράγμα θέλει μεγάλο μέσο. Και όντως υπάρχει, αφού το πρακτορείο φέρεται να είναι στο όνομα υιού μεγαλοστελέχους της αντιπολίτευσης.

HeliosPlus