Σκηνή από την ταινία… «Οσο υπάρχουν άνθρωποι» θύμιζε η στρατιωτική εντολή που έδωσε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δ. Μπαντιάς στον τρομπετίστα της δημοφιλούς μπάντας του Λιμενικού: «Παίξε το… σιωπητήριο» του είπε.
***

Η εντολή δόθηκε ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο αίθριο του 5ου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας, το απόγευμα της Δευτέρας.
***

Τι να κάνει ο τρομπετίστας; Το έπαιξε και μάλιστα καταπληκτικά, προκαλώντας τα θετικά σχόλια όσων τον άκουσαν και βεβαίως του Πρωθυπουργού. Οπως έλεγε και ο αρχηγός του Λιμενικού, πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρομπετίστα ο οποίος έχει συμμετάσχει και σε άλλες ορχήστρες και όλοι κάτι έχουν να πουν για το ταλέντο του.



Αποφάσισε και διέταξε

Αλήθεια, τι συμβαίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο; Το ίδρυμα βοά εδώ και καιρό για πρακτικές και συμπεριφορές που μάλλον πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο διότι ο σύλλογος διδασκόντων μάλλον αδυνατεί. Αν και μεταφέρεται αναδρομικώς το γεγονός, είναι άξιο λόγου και προσοχής από τους αρμοδίους. Πρόκειται για την εξής ανακοίνωση συγκεκριμένου καθηγητή προς τους φοιτητές του που έγινε στις αρχές του μηνός: «Αύριο (1/4/2013) και ώρα 5 μ.μ. υπάρχει στο Πάντειο ένα συνέδριο για τη νομοθετική διαδικασία, όπου εγώ θα μιλήσω για τη νομοπαραγωγή στην ΕΕ. Διατάσσεστε όλο το Τμήμα να είστε παρόντες, διαφορετικά σας περιμένω του χρόνου να σας θερίσω. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα πάρω κανονικά παρουσίες… Ειδοποίησε και τους υπόλοιπους και περιμένω εκτέλεση διαταγής…».


***

Δεν ξέρω αν πρόκειται περί… πλάκας (λόγω πρωταπριλιάς) αλλά, όπως μαθαίνω, δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα και η κατάσταση «έχει ξεφύγει». Κάποιοι προφανώς έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους καταφεύγοντας σε παρόμοιες απερίγραπτες και αλαζονικές συμπεριφορές οι οποίες παραπέμπουν σε στρατοδίκες άλλων εποχών. Τι λέει ο υπουργός Παιδείας για όλα αυτά;


Αστραψαν και βρόντηξαν
Από δυο χωριά χωριάτες έγιναν (πάλι) η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Αν. Νεράντζης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ως συνήθως θεωρήθηκε ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μακρηγορούσε και ο πρόεδρος της επιτροπής επιχείρησε να της βάλει φρένο. «Μη μιλάτε! Σε λίγο θα με φορολογήσετε κιόλας!» του είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου. «Στον πρόεδρο λέτε να μη μιλάει;» τη ρώτησε εξοργισμένος εκείνος προσθέτοντας: «Σας έλειψε το άλλο σόου φαίνεται…» αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή. «Μη μιλάτε!» επέμεινε η βουλευτής στιγματίζοντας τη στάση του προέδρου: «Κάποιοι επικαλούνται το χρονόμετρο για να παρεμποδίσουν να κάνουμε τη δουλειά μας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» σχολίασε. Ευτυχώς ο καβγάς τελείωσε εκεί…

Ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή

Την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή έκανε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας (φωτογραφία δεξιά), συνοδευόμενος από τον κ. Παφίλη. Πήρε το ασανσέρ και κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ, όπου εκεί τον περίμεναν τα μέλη της ΚΟ του ΚΚΕ, προφανώς για να τους μιλήσει και να τους εξηγήσει τις θέσεις του κόμματος για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο-σκούπα του κ. Ι. Στουρνάρα.
***

Την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή, έπειτα από πολλούς μήνες, έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Πήγε στο γραφείο του στη Βουλή και είχε πολλά τηλεφωνήματα, όπως έμαθα με το εξωτερικό. Αλλά με ποιους δεν μου είπαν. Πάντως οι συνεργάτες του βεβαίωναν ότι «ο πρόεδρος είναι Ελλάδα».
Εκπλήξεις στη λίστα Λαγκάρντ
Ολοκληρώνεται τούτες τις ημέρες ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και, όπως έμαθα, θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Το ΣΔΟΕ ελέγχει προσεκτικά τα στοιχεία που προσκόμισαν οι συγγενείς του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τα στοιχεία από τις εκατοντάδες εταιρείες που εμφανίζονται στην (ορίτζιναλ) λίστα και επιχειρείται να αποκαλυφθούν οι ιδιοκτήτες τους. Ο,τι βρεθεί θα πάει κατευθείαν στη Βουλή, στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Μου είπαν μάλιστα ότι η λύση του γρίφου της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του ΣΔΟΕ.
***

Τι ακολουθεί; Οι φάκελοι 3.000 και πλέον αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νυν και πρώην), καθώς και ενός πρώην υπουργού. Πάντως οι διαδικασίες ελέγχου γίνονται με αργό ρυθμό λόγω ελλείψεως προσωπικού.


Καβγάς για τις… τρίχες
Στην αρχή το πέρασα για ανάξιο αναφοράς. Αλλά ο καβγάς του κ. Αδωνη Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένου για τις… τρίχες εξελίσσεται σε πολιτικό-δικαστικό θρίλερ. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι βάφει τα μαλλιά του. Ο κ. Καμμένος απάντησε με αγωγή (και ακολουθεί μήνυση) εναντίον του κ. Γεωργιάδη. Οι αλληλομηνύσεις ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτικούς καλά κρατούν. Η υπόθεση αυτή των τριχών έγινε θέμα στη Βουλή, αφού συναγωνίζονται οι κκ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Βορίδης και Αθ. Πλεύρης ποιος θα πρωτοαναλάβει να υπερασπιστεί στο δικαστήριο τον κ. Γεωργιάδη.

HeliosPlus