Τα όσα είχαμε δει και στηλιτεύσει τα τελευταία χρόνια για τα συμβαίνοντα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά σε αυτά που διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ.

Ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών-μελών της Επιτροπής επιδίδονται καθημερινά σε φραστικές επιθέσεις όχι μόνο σε συναδέλφους τους αλλά και στους μάρτυρες που εξετάζονται από αυτούς.

Ούτε στα Έκτακτα Στρατοδικεία της μετεμφυλιακής περιόδου οι κατήγοροι δεν φερόντουσαν με τέτοιο τρόπο όχι μόνο στους μάρτυρες αλλά ούτε καν σε αυτούς τους κατηγορούμενους που με συνοπτικές διαδικασίες τους έστελναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Αλλά δεν είναι μόνο η συμπεριφορά των συγκεκριμένων βουλευτών στην προανακριτική Επιτροπή. Είναι όλη αυτή η τραγική εικόνα που αναδύει σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο και κάνει έναν απλό πολίτη να απομακρύνεται από αυτό αηδιασμένος.

Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση που έκανε τους πολίτες να απεχθάνονται τη Βουλή στα πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου χρόνια και έστρωσε το έδαφος ώστε σχεδόν η πλειοψηφία να κάνει αποδεκτή για τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια τη χούντα των συνταγματαρχών.

Αν εξαιρέσουμε τους νεοναζιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό, οι υπόλοιποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τη συμπεριφορά τους συμβάλλουν στα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του ναζιστικού αυτού μορφώματος.

Δεν συνειδητοποιούν ότι με τις εκφράσεις τους και τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν όχι μόνο τον ρόλο τους ως εκπρόσωποι του Έθνους αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία

Απαξιώνουν επίσης τα ίδια τα κόμματα που τους ανέδειξαν και τους ψηφοφόρους που τους έστειλαν ψηφίζοντάς τους στη Βουλή. Και δίνουν σε αυτούς που φωνάζουν κατά καιρούς «να καεί, να καεί, το μπ…. η Βουλή» το δικαίωμα να αναρωτιούνται τι θα χάσει η χώρα αν γίνει η προτροπή τους πραγματικότητα.

Η Ελλάδα διανύει τη δυσκολότερη οικονομικά, μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, περίοδο και ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες θυσίες για να βγει η χώρα από την κρίση.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν οι κύριοι αυτοί που θέλουν να ονομάζονται βουλευτές να δίνουν τέτοιο παράδειγμα, χειρότερο από τον τελευταίο αλήτη, στα νέα παιδιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της σημερινής κατάστασης αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και να δημιουργούν τεράστια απέχθεια για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία, το έχουμε ξαναπεί, που όσο ατελής και αν είναι, είναι Δημοκρατία.

Γι’ αυτό τον λόγο η καλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στον τόπο είναι να σοβαρευτούν άμεσα. Διαφορετικά ας παραιτηθούν. Και αν δεν το πράξουν οι ίδιοι ας αναλάβουν τα κόμματά τους.