από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Τα «φακελάκια» τώρα δικαιώνονται

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το διάβασα στο Euro2day το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Wall Street Journal προχθές, στις 29 Ιανουαρίου 2013:

«Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στο θέμα της δωροδοκίας μιλώντας για τη φροντίδα υγείας στην Ελλάδα. Όπως και οι περισσότεροι στην Ευρώπη, το ελληνικό κράτος είναι ο κύριος προμηθευτής της ιατρικής περίθαλψης μέσω μιας εθνικής υπηρεσίας υγείας, και -στα χαρτιά τουλάχιστον- κάνει σπουδαία δουλειά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Ελλάδα στη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αν και οι κατά κεφαλήν δαπάνες είναι σχετικά χαμηλές. Αντίθετα, οι ΗΠΑ, οι οποίες δαπανούν περισσότερα κατά κεφαλήν χρήματα, έρχονται στην 38η θέση όσον αφορά τη συνολική ποιότητα, πίσω από το Μαρόκο και την Ντομίνικα.

Από στατιστικές, όπως αυτή που δημιουργήθηκε στο ObamaCare, σημειώνει ο αρθρογράφος. Όμως, ο κ. Τσίπρας δίνει και την άλλη πλευρά. "Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κάποιος ασθενής πρέπει να δώσει φάκελο με ένα ορισμένο ποσό;" αναρωτιέται. Γιατί, πράγματι; αναρωτιέμαι. "Επειδή το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό να προσθέτουν σε αυτήν την αμοιβή", αποδεχόμενοι το φακελάκι».

(WSJ: Πού έχει δίκιο ο Τσίπρας)

Πήγα στο site της Wall Street Journal, αναζήτησα το πρωτότυπο, μήπως είχε γίνει λάθος στη μετάφραση και το βρήκα.

Το πρόβλημα μου δεν ήταν οι ασυνταξίες και τα μεταφραστικά λάθη που υπάρχουν εδώ και εκεί. Το σημείο   που με ενδιέφερε ήταν η τελευταία φράση σε εισαγωγικά στη δεύτερη παράγραφο: «το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό να προσθέτουν σε αυτήν την αμοιβή». Το αγγλικό κείμενο αναφέρει και αυτό μέσα σε εισαγωγικά (που σημαίνει μεταφέρει αυτολεξεί φράση του προέδρου του Συνασπισμού): τα φακελάκια υπάρχουν "Because the state gives low wages to doctors thinking it's completely natural for them to add to their salary" –  άρα δεν είχε γίνει λάθος, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ο ίδιος το ερώτημα για τα φακελάκια και η απάντηση που έδωσε είναι ότι υπάρχουν επειδή είναι χαμηλοί οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών – για την ακρίβεια το κράτος τους δίνει χαμηλούς μισθούς, θεωρώντας απολύτως φυσικό ότι θα τους συμπληρώσουν οι γιατροί παίρνοντας φακελάκια.

Ας μη θυμηθούμε τις λοιδορίες και τις καταγγελίες που έχει υποστεί ο Γιώργος Παπανδρέου επειδή δήλωνε ότι κυβερνά «διεφθαρμένη χώρα». Το ίδιο θέμα διαλέγει ο κ. Τσίπρας που θέλει να γίνει πρωθυπουργός ως σημαντικότερο για να μιλήσει σε μια από τις σπουδαιότερες εφημερίδες του κόσμου – πρώτο θέμα στη συζήτησή του με τον δημοσιογράφο είναι τα φακελάκια.

Και γιατί οι εφοριακοί λαδώνονται; Προφανώς επειδή το κράτος τους δίνει μικρούς μισθούς που πρέπει να τον συμπληρώσουν με μπαξίσια. Στις πολεοδομίες; Οι μικροί μισθοί, φταίνε – δεν είναι πιο ανήθικοι οι υπάλληλοι των πολεοδομιών από τους εφοριακούς ή τους χειρούργους.

Προφανώς όσοι δεν δωροδοκούνται δεν είναι κανονικοί εργαζόμενοι: ή είναι εισοδηματίες που έγιναν γιατροί και εφοριακοί από χόμπι ή εκ γενετής «μνημονιακοί». Δηλαδή μερκελιστές που έχουν τη λιτότητα στο αίμα τους, υποταγμένα άτομα που δέχονται τα ξεροκόμματα που τους δίνουν. Οι δωροδοκούμενοι είναι φυσιολογικά άτομα που διεκδικούν τα δίκαιη αμοιβή για την εργασία τους –  αν τους έδινε περισσότερα χρήματα το κράτος θα έπαυαν να είναι διεφθαρμένοι, αυτό τους σπρώχνει στη διαφθορά, πιθανότατα επίτηδες.

Πρόκειται για σοκαριστικά πρωτόγονη ερμηνεία της διαφθοράς: δεν υπάρχουν σχέσεις εξουσίας μεταξύ ασθενούς-γιατρού ή γραφειοκράτη-πολίτη. Δεν υπάρχουν δομές, κρατικές και πολιτικές, που ωθούν στην αναποτελεσματικότητα και στη διαφθορά – οι χαμηλοί μισθοί το κάνουν. Δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη για όποιον απαιτεί ή δέχεται να δωροδοκηθεί, δεν υπάρχουν διεφθαρμένα άτομα που επωφελούνται από τη θέση τους ενώ άλλα όχι – στο κάτω-κάτω η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών και των εφοριακών δεν παίρνει φακελάκια ούτε εκβιάζει, ούτε καν όλοι οι χειρούργοι ή οι ελεγκτές δεν παίρνουν.

Αναρωτιέται τι πρέπει να φοβάται κανείς περισσότερο στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρόεδρου του: τις επαναστατικές δηλώσεις περί του «πυρηνικού όπλου» της χρεοκοπίας με το οποίο θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση, τις συνεχείς αναφορές στην Κατοχή και τον Εμφύλιο, τις απειλητικές υποσχέσεις περί «ανατροπής», τη ρητορική του μίσους εναντίον κάθε αντιπάλου – ή τη «ρεαλιστική στροφή» που αποκαλύπτει πόσο φτωχή, αν όχι ανύπαρκτη, είναι η πολιτική σκέψη αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα;

Το χειρότερο είναι πως δεν τα είπε αυτά ο Αλέξης Τσίπρας για να καλοπιάσει τους διεφθαρμένους να τον ψηφίσουν, σε ξένη εφημερίδα μιλούσε – το χειρότερο είναι ότι τα πιστεύει αυτά που λέει. Όλα τα δημαγωγικά συνθήματα που εκφωνούσαν χρόνια τώρα διάφοροι αγωνιστές συνδικαλιστές απαιτώντας αυξήσεις ενώ έκλειναν τα μάτια (όταν δεν συμμετείχαν) στο διαγούμισμα του δημόσιου πλούτου και στη διαφθορά, έχουν γίνει τρόπος σκέψης, έχουν γίνει επιστημονικές θεωρίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει, δεν χρειάζεται οι πολιτικοί να είναι ντόκτορες ή προφέσορες αλλά όσοι θεωρούν πως η πολιτική έχει περιεχόμενο (δηλαδή θέλουν την εξουσία για να κάνουν κάτι και όχι απλώς για να νικήσουν και να αντικαταστήσουν τους ηττημένους στα υπουργεία), δεν αναμασούν ό,τι έχει πιάσει το αυτί τους: μαζεύουν ανθρώπους με διδακτορικά, μάστερ και πτυχία δίπλα τους να τους εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα και τι πρέπει να κάνουν. Οποιονδήποτε, έξω από τον κύκλο του, ρωτούσε ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν θα του έλεγε πως για τη διαφθορά φταίνε οι μικροί μισθοί. Για την ακρίβεια, οι μόνοι που θα του έλεγαν ότι «οι μίζες και τα φακελάκια συμπληρώνουν μικρούς μισθούς», είναι οι ίδιοι που παίρνουν τις μίζες και τα φακελάκια.

Αλλά δεν ρωτά – γιατί δεν θέλει να μάθει. Να νικήσει θέλει.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (98)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Apla pragmata | 17/09/2013 02:44
  To dimosio den exei kalh dioikhsh.kai me kallh enow oti den efarmozetai tipota apoti exei anakalifthei ston tomea tis dioikishs...opoios exei asxolithei me thn dioikish(management)kserei polli kala pos prepei na adimetopistei i diafthora kai pos prepei na organothei enas organismos-ipiresia.den exei na kanei oute me thn koultoura oute me tous misthous.Twra giati pote den efarmostikan pote afta kata tin gnwmh m einai epidi den exei ginei kapoia allagh sthn igesia...alla pote den ksereis!
  Epilektikos
  απάντηση00
   
   
  Εγώ κι εγώ! | 04/02/2013 15:06
  Διάβασα το άρθρο και τα 53 σχόλια και για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα ότι παίζει ρόλο ,ποιος είπε τι ,ενώ ο καθένας μας γνωρίζει όλη την αλήθεια!Εγώ ο χ,ψ, επιλέγω το γιατρό ,και μόνος χωρίς να μου πει κανείς τίποτα ,του δίνω ένα "κέρασμα" ,έτσι το λένε πολλοί και μετά εγώ που το έδωσα βγάζω το όνομα του γιατρού στα εννιά παζάρια.Ναι οι αμοιβές τους σε σχέση με την υπευθυνότητα της δουλειάς τους είναι χαμηλές συγκριτικά με άλλους έστω και της Β/θμιας εκπαίδευσης!Κάποιοι,φιλάργυροι όντες και μωροφιλόδοξοι, ενώ έχουν την οικονομική επιφάνεια απαιτούν πρώτα "φακελάκι" κι έπειτα εξέταση- επέμβαση!Το δικαιολογούν με τη φράση εγώ είμαι κορυφή και όντως γίνονται στ' αυτιά μας, από το "φάκελο"!
  Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
  απάντηση00
   
   
  πολύς λόγος για το τίποτα... | 03/02/2013 01:13
  1) τα αγγλικά του κου Τσίπρα ως γνωστόν είναι άθλια..επομένως και να ήθελε να αποδώσει ένα ποιο λεπτό νόημα δε θα μπορούσε.. 2) δε μπορώ να ξέρω τι είπε αν δε διαβάσω όλη τη συνέντευξη
  Kroneberk
  απάντηση30
   
   
  Η φωνή της υποκρισίας σκέπασε τη φωνή της λογικής. | 02/02/2013 21:32
  Ναι. Είναι αλήθεια πως οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν σε ΑΛΛΕΣ πηγές πλουτισμού, ακόμα και στα όρια της παρανομίας ή (χειρότερο) της αναλγησίας. Ο Τσίπρας δεν είπε παρά κάτι λογικό και στοιχειώδες. Κάτι που άλλοι τόχουν πεί κι αλλοιώς: «Δεν μπορείς να εμποδίσεις τους γιατρούς να βγάλουν λεφτά. Καλύτερα να τους τα δίνεις απ’την αρχή σε αξιοπρεπή μισθό γιατί οι άλλοι τρόποι δε συμφέρουν κανένα». Ο Τσίπρας μιλούσε σε ευρωπαίους που αυτό το αντιλαμβάνονται και το έχουν κάνει πράξη στα δικά τους συστήματα υγείας. Δε μιλούσε σε κάφρους που ψήφησαν τα κόμματα της παρανομίας γιά να μας βγάλουν απ’αυτή.! Που ζητούν απόδειξη 2 ευρώ απ'το σουβλάκι και δέχθηκαν τη χρέωση 500 δις χωρίς κανένα λογαριασμό.!
  stk
  απάντηση16
   
   
  Που τελειώνει η απλή ανεπάρκεια και αρχίζει η κακεντρέχεια και η σκοπιμότητα; | 02/02/2013 21:07
  Δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. Γιά μένα ένας τέτοιος δημοσιογράφος είναι λίγος και απαράδεκτος και στις δυό περιπτώσεις. Σαν παλιός γιατρός που γνώρισα το προ-ΕΣΥ και τώρα βλέπω και το μετά-ΕΣΥ να γεννιέται, σας λέω πως : «Ναι. Είναι αλήθεια πως οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν σε ΑΛΛΕΣ πηγές πλουτισμού, ακόμα και στα όρια της παρανομίας ή (χειρότερο) της αναλγησίας. Λέω μόνο ένα λόγω χώρου: αν η κυβέρνηση και οι παρακεντέδες της δημοσιογράφοι θέλουν να νοικοκυρέψουν την υγεία, ας κάνουν ότι νομίζουν. Μόνο με έναν όρο και ηθική υποχρέωση μαζί: όταν αρρωστήσουν να απευθυνθούν σ'αυτό που έφτιαξαν γιά τους πολλούς. Ούτε εξωτερικό ούτε ιδιώτες. Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης ηθική, αλλά που να βρεθεί αυτή!.
  Ulyses
  απάντηση35
   
   
  ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ | 02/02/2013 13:58
  Και οι μισθοί να ήταν μεγάλοι πάλι το φακελάκι θα υπηρχε.Το μεγαλο πρόβλημα είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και χαρακτήρα και οι παθογένειας μας. Οταν μάθει ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του λαού να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος το ηθικό από το ανήθικο και το ωραίο από το άσχημο τότε θα διορθωθούν πολλά πράγματα
  Thinkgreece
  απάντηση101
   
   
  το 99% των Νεοελληνων ειναι ειτε τρελλοι ειτε "μηχανες"... | 02/02/2013 01:54
  "ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 400 ΕΥΡΩ? ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΓΕΛΟΙΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ." ____Γιατρε τι θελετε και απαντατε στα ρομποτ δεν μπορω να καταλαβω , μηπως δεν καταλαβαινετε οτι αυτοι δεν ειναι "Ανθρωποι" αλλα "προγραμματα" ?... τους δινετε αξια και κανετε αυτα τα ζομπι να νομιζουν οτι ειναι καποιοι , θα τους βρειτε μετα στον δρομο σας να σας λενε "ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε" και θα τρελλαινοσαστε , ξυπνηστε και αντιληφθειτε οτι το 99% των Νεοελληνων ειναι ειτε τρελλοι ειτε "μηχανες"...
  Γιαννης Σ.
  απάντηση34
   
   
   
  Απορία | 01/02/2013 11:22
  Ο Ψυχογιός μιλάει και για τους εφοριακούς στο άρθρο του και για την πολεοδομία. Αυτούς γιατί δεν τους υπερασπίζεται κανείς όπως τους γιατρούς; Επειδή δεν τους υπερασπίστηκε και ο Τσίπρας; Δηλαδή, με 10 χρόνια σπουδές (με την ειδικότητα και το αγροτικό, που αμείβεσαι) δικαιούσαι να έχεις φακελάκια ενώ με 6 χρόνια (πολυτεχνείο μεταπτυχιακό αρχιτέκτονα) δεν δικαιούσαι; Αλλα αν κάνεις και διδακτορικό ( 4 χρόνια) και πάς μετά στην πολεοδομία ή στην εφορία (εντάξει, 9 χρόνια εδώ) τότε αποκτάς δικαίωμα στις μίζες; Όσο πιο πολύ σπουδάζεις, τόσο πιο πιο διεφθαρμένος γίνεσαι; Αυτό είνα το "προοδευτικό επιχείρημα";
  Ms, PhD, etc
  απάντηση124
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αλλά δεν ρωτά – γιατί δεν θέλει να μάθει. Να νικήσει θέλει. | 01/02/2013 10:47
  "Για την ακρίβεια, οι μόνοι που θα του έλεγαν ότι «οι μίζες και τα φακελάκια συμπληρώνουν μικρούς μισθούς», είναι οι ίδιοι που παίρνουν τις μίζες και τα φακελάκια. " Συμφωνω απολυτα! Δυστυχώς είμαστε η χώρα της αρπαχτης!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση131
   
   
  Όσοι είναι μάγκες να πάνε στον ιδιωτικό τομέα | 01/02/2013 09:29
  Επειδή είμαι γιατρός και αναγκάστηκα εκ των πραγμάτων και προ της κρίσης να φύγω στο εξωτερικό λόγω ανεργίας/αναμονής γνωρίζω τις δυσκολίες. Δεν δικαιολογώ τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκι, ας φύγουν στο εξωτερικό αν δεν μπορούν. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: ο νέος γιατρός ΔΕΝ μπορεί να ειδικευτεί στον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με πολλές χώρες του εξωτερικού. Για να μη μιλήσουμε για το αγροτικό που ήταν υποχρεωτικό μέχρι σχετικά πρόσφατα. Αν λοιπόν το δημόσιο σε εμποδίζει να ειδικευτείς στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε τουλάχιστον να πληρώνει λίγο καλύτερα. Όπως τις καθαρίστριες των ΔΕΚΟ, για παράδειγμα...
  Ο μετανάστης
  απάντηση193
   
   
   
  Κι όμως έχει δίκιο | 01/02/2013 08:44
  "το κράτος τους δίνει χαμηλούς μισθούς, θεωρώντας απολύτως φυσικό ότι θα τους συμπληρώσουν οι γιατροί παίρνοντας φακελάκια." Έχει δίκιο. Οι καθηγητές στην 1η δέσμη του λυκείου πριν από 18 χρόνια θυμάμαι, είχαν σταματήσει να κάνουν μάθημα πλέον, αφού ήξεραν ότι όλοι πηγαίναμε στα φροντιστήρια. Γιατρός που θα παίρνει στις ΗΠΑ 100Κ και πάνω, στην ΕΕ κάνα 60άρι υποψιάζομαι, θα κάτσει στην Ελλάδα να βγάζει 20Κ και να κρύβεται κιόλας; Το κράτος σχεδόν πάντα δημιουργεί κίνητρα για "φακελάκι". Γιατρός με δέκα χρόνια σπουδές για μισθό του ΕΣΥ; Τι κάθεται και κάνει στην Ελλάδα; Ιεραπόστολος είναι;
  Lefteris
  απάντηση910
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η βλακεία είναι μια ρωγμή στο κρανίο από όπου η κακία δεν αργεί να περάσει | 01/02/2013 08:02
  Απορώ με τον αρθρογράφο και μερικούς από τους σχολιαστές. Μιλάτε ελληνικά και αγγλικά; Τη διαβάσατε καλά την εξήγηση του Τσίπρα; Οσες φορές και να διαβάσω αυτά που είπε, είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, ένα είναι το νόημα. Δεν δικαιολογεί καθόλου τα φακελάκια. Αντιθέτως καταγγέλει δημόσια τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των γιατρών. Καταγγέλει την τωρινή κυβέρνηση που αναγκάζει ανθρώπους, που κατα την πλειοψηφία τους σπούδασαν χρόνια για να προσφέρουν στην κοινωνία, να υποπέσουν στο να ζητάνε ή να δέχονται φακελάκι. Ναι το επάγγελμα του γιατρού είναι λειτούργημα και θα έπρεπε να αμοίβεται δεόντως. Φανταστείτε να σηκωνόντουσαν και να φεύγανε όλοι οι γιατροί της χώρας...
  Δανάη Παναγιωτίδου
  απάντηση821
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  mr. tsipra let alone the self-regulating behavior of the marketplace | 01/02/2013 04:31
  How to Set a Salary Scale for Your Employees You need to establish a salary pay scale for employees within your business. Don't hire employees and offer them salaries at random. The salary scale you decide on can influence your business, so choose a compensation philosophy wisely. The following are the most common methods used to establish pay scales: The going rate: You determine what other businesses in your industry and region are paying for similar jobs, and structure your pay accordingly. Job evaluation and pay grading: You evaluate each job based on several factors, such as how it affects the bottom line, how difficult or dangerous it is, and what kind of training is necessary, and then you develop an appropriate pay range. Job evaluation and pay grading works best for large companies that must have some type of structured approach to pay ranges.
  drudge peon
  απάντηση43
   
   
  Αλέξης Τσίπρας έθεσε ο ίδιος το ερώτημα για τα φακελάκια και η απάντηση που έδωσε είναι ότι υπάρχουν επειδή είναι χαμηλοί οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών – για την ακρίβεια το κράτος τους δίνει χαμηλούς μισθούς, θεωρώντας απολύτως φυσικό ότι θα τους συμπληρώσουν οι γιατροί παίρνοντας φακελάκια. | 01/02/2013 04:21
  Mr. Αλέξης Τσίπρα, the state a.k.a. (the employer) pays low wages because according to economic laws SUPPLY and DEMAND. when you have 1000 doctors and 500 positions available to fill, you have to be out of mind to compensate them the real worth of their labor. ECONOMIC LAWS NEVER FAIL ,AND IF YOU TRY TO DISTORT THEM YOU WILL LOOSE.
  drudge peon
  απάντηση65
   
   
  you have to be a moron to think and make a statement like this:"Because the state gives low wages to doctors thinking it's completely natural for them to add to their salary" | 01/02/2013 04:03
  Other factors to consider when settling on a salary for a position include: Availability of people capable of fulfilling the obligations and responsibilities of the job Level of demand elsewhere in the community and/or industry for prospective employees Cost of living in the area Attractiveness of the community in which the company operates Compensation levels already in existence elsewhere in the company
  drudge peon
  απάντηση63
   
   
  Διαφ(θ)ορά | 01/02/2013 03:05
  Κ. Ψυχογιέ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη. Ο κ. Τσίπρας υπονόησε ότι το κράτος είναι διεφθαρμένο. Ειναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε τη διαφορά;
  Αλέξης
  απάντηση312
   
   
  Πάω τράπεζα | 01/02/2013 01:26
  Ο Τσίπρας με έπεισε. Λέω να πάω να κλέψω μια τράπεζα. Θα πω ότι παίρνω λίγα. Η μάλλον όχι. Θα πω ότι είμαι άνεργος. Τα κλοπιμαία θα τα βάλψ σε φακελάκια για να είμαι καλυμένος. Μωραίος;
  Ναύαρχος
  απάντηση252
   
   
  ο νέος "Κυριος Τίποτα"? | 01/02/2013 00:16
  Για να τελειώνει το παραμύθι. Είμαι γιατρός ο ίδιος και έχω απόλυτη γνώση του θέματος. Το φακελλάκι το τροφοδοτεί η ατιμωρησία και η αποδοχή της παρανομίας. Φακελάκια παίρνουν οι χορτασμένοι, οι άπληστοι και οι ανάλγητοι αλήτες εκμεταλλευτές διορισμένοι "ΕΣΙΤΕΣ" και πανεπιστημιακοί. Έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν να εισπράττουν. Δεν χορταίνουν ποτέ. Αντίθετα κάποιοι παρέμειναν σχετικά φτωχοί, γιατί είχαν μάθει απ΄το σπίτι τους να είναι τίμιοι και αξιοπρεπείς και να σέβονται τον ασθενή του δημόσιου νοσοκομείου. Αν ο Τσίπρας αυτό κατάλαβε και πιστεύει αυτά που λέει στις συνεντεύξεις, είναι ο νέος "Κυριος Τίποτα"...
  γιατρός
  απάντηση451
   
   
  εξ αφορμής | 31/01/2013 23:19
  Άλλος ένας προπαγανδογράφος ο οποίος με αφορμή μια όντως απαράδεκτη δήλωση του Τσίπρα προχωρά σε ανυπόστατες γενικεύσεις και κατηγορίες που κανονικά αρμόζουν στα μνημονιακά κόμματα και στις φυλλάδες τους. Η "δημοσιογραφία" που ασκεί έχει πεθάνει. Δυστυχώς γι αυτόν δεν το έχει καταλάβει
  Θοδωρής Γκότσης
  απάντηση417