Ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης είναι υπόδικος, έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση της επίθεσης, το 2008 στην Πανεπιστημιούπολη, είχε ορισθεί και η ημερομηνία δίκης του, η οποία αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εξελέγη βουλευτής. Επιπλέον του έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία (για την οποία, όπως έλεγε υπερηφάνως, την απέκτησε για να κάνει δυο τρία πράγματα περισσότερα) αλλά είναι μέλος της Προκαταρκτικής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
***
Δηλαδή ένας υπόδικος εκτελεί (όπως και τα υπόλοιπα μέλη της) χρέη εισαγγελέα Εφετών στην Επιτροπή, κάτι που το επεσήμαναν όλα τα κόμματα. Η επισήμανση αυτή έφθασε και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος, όπως ανέφερε σε συνεργάτη μου, προσέφυγε στον κανονισμό της Βουλής. Όσο κι αν έψαξε όμως δεν βρήκε πουθενά ότι ένας υπόδικος βουλευτής μπορεί να αποκλειστεί από την Προκαταρκτική Επιτροπή. Ίσως ο νομοθέτης να μην είχε προβλέψει κάτι τέτοιο, ή ποιος θα προέβλεπε όταν συντάχθηκε ο Κανονισμός της Βουλής ότι η Χρυσή Αυγή θα εισερχόταν στο Κοινοβούλιο. Έτσι παρά τα διαβήματα των κομμάτων ο κ. Κασιδιάρης θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Επιτροπής και να λειτουργεί ως… δικαστικός.

***
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος πιθανόν να μη γνωρίζει τα πάντα από τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου γνωρίζει όμως (και φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά) ότι το κόμμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου «διώκει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών» Ο Σεβασμιότατος τα είπε όλα αυτά στο πλαίσιο Συνεδρίου με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», τονίζοντας ότι «για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου».
***
Μαριδάκι, καλαμαράκια, «αλανιάρικη» σφυρίδα και καρυδόπιτα κέρασε η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα μισθολογικά, αλλά ο υπουργός παρέμεινε ακλόνητος στις θέσεις του, λέγοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί πιστά το πρόγραμμα. Το μόνο που υποσχέθηκε ότι ήταν όταν φτιάξουν τα πράγματα, οι πρώτοι που θα αποκατασταθούν θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το δείπνο δόθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με υψηλό προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και με τη συμμετοχή και του κ. Χρ. Σταϊκούρα.

***
«Να μου προσέχετε τις Ένοπλες Δυνάμεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κάποια στιγμή στον κ. Στουρνάρα, ο οποίος, να σημειώσω, έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον για τη διεθνή κατάσταση (από την κατάσταση που επικρατεί στη Σομαλία έως τις εξελίξεις στη Συρία), στην κατ΄ιδίαν συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Ο αποκαλούμενος και «Κόκκινος Πάνος» τον ενημέρωσε, για όλα!
***
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του κ. Στουρνάρα στη Βουλή την Τετάρτη ότι κατευθυνόμαστε ακόμη προς το παγόβουνο αλλά ευτυχώς έχουμε κόψει ταχύτητα και μπορούμε να στρίψουμε το τιμόνι και να το αποφύγουμε. Την απορία, τους όμως όπως μου είπαν, εξέφρασαν οι παρεπιδημούντες τον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών ανακαλώντας στη μνήμη τους δήλωση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι έχουμε ήδη στρίψει για να αποφύγουμε το παγόβουνο. Δυο τινά , έλεγαν, μπορεί να συμβαίνουν. Είτε μετακινήθηκε το παγόβουνο και το είδε ξαφνικά μπροστά του από τη Γέφυρα ο κ. υπουργός, είτε ο Πρωθυπουργός κάτι ξέρει περισσότερο…
***
Καχύποπτα, μαθαίνω, αρχίζει να βλέπει τον κ. Κασιδιάρη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και ξέρετε γιατί; Ο συνήθως λαλίστατος και επιθετικός κ. Κασιδιάρης δεν πολυμιλάει (μίλησε μόνο για 95 δευτερόλεπτα, όπως μου είπαν), αλλά κάνει κάτι άλλο. Ό,τι ψηφίσει αυτή, να σου ψηφίζει το ίδιο και ο κ. Κασιδιάρης. Διαμαρτύρεται για τις διαρροές η κυρία Κωνσταντοπούλου, διαμαρτύρεται και ο κ. Κασιδιάρης. Τον κοιτάζει βεβαίως παράξενα αλλά τι να κάνει; Ψηφίζει την πρόταση για τo CD και το στικάκι, το ίδιο κάνει και ο χρυσαυγίτης. Λες να το κάνει επίτηδες; Πάντως στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Προκαταρκτικής Επιτροπής η κυρία Κωνσταντοπούλου «την έπεσε» στον κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη για τις διαρροές, το ίδιο έκανε όμως και ο (πασοκογενής) βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου. Και να σκεφτείτε ακόμα ότι είμαστε στην αρχή.
***
Ξαναχτύπησε η κυρία Ρένα Δούρου, αυτή τη φορά αρθρογραφώντας υπέρ του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα. Διαβάστε τι λέει γι΄ αυτόν, ούτε η κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν θα τολμούσε να γράψει τέτοιο κείμενο για τον σύζυγό της: Παρουσιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του αμερικανού προέδρου εμπνευσμένη από τον Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ και την θεωρεί επάξια με την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ! Σας υπενθυμίζω ότι η κυρία Δούρου βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνοδεύοντας τον κ. Αλεξ. Τσίπρα στην επίσκεψή του σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Και για να μην το ξεχάσω στην Ουάσιγκτον ο κ. Τσίπρας δείπνησε με την παρέα του, αλλά και με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ερικ Ρούμπιν στο εστιατόριο «Κελλάκι». Αν δεν το ξέρετε, είναι το αγαπημένο εστιατόριο του κ. Γ. Παπανδρέου.


***
«Αντί να ασκηθεί δίωξη για εσφαλμένη εκπόνηση των δημοσιονομικών στατιστικών της χώρας όταν τα greek statistics απασχολούσαν διαρκώς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα, ασκήθηκε όταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος ευρωπαϊκός θεσμός αποδέχθηκε τα ελληνικά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία ως σύμφωνα προς τους κανόνες και τη μεθοδολογία που προβλέπονται δεσμευτικά στο ενωσιακό δίκαιο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανέκτησε διεθνώς τη χαμένη αξιοπιστία της». Αυτό αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου ως απάντηση για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του.