Ήταν να μην πάρει φόρα με τα τόσο πολλά ταξίδια που κάνει τελευταίως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας. Πρώτη θέση παρακαλώ, με πληροφόρησαν ότι ζήτησε με όλες τις ανέσεις που παρέχει, στις πτήσεις, όχι μόνον στις υπερατλαντικές, αλλά και στις ευρωπαϊκές.
***
Οι επιβάτες της Aegean για τη Φρανκφούρτη έμειναν έκπληκτοι όταν στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ο κ. Τσίπρας με τους συνεργάτες του, που πήγαινε μέσω Φρανκφούρτης στη Νέα Υόρκη. Όλη, μα όλη η αποστολή των βουλευτών για το Συμβούλιο της Ευρώπης βολεύτηκε στην οικονομική θέση, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές με πληροφόρησαν. Μαζί τους (στην οικονομική) και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας. Στην πρώτη θέση κάθησε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους συνεργάτες του, καθώς και με την κυρία Ρένα Δούρου (την οποία επιτέλους παίρνει μαζί του σε αποστολή), αλλά έβαλε στην οικονομική θέση τους κκ. Δραγασάκη (αντιπρόεδρο της Βουλής που πήγαινε στο Στρασβούργο), Παπαδημούλη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Ντατσόπουλο.

***
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, αφού οι βουλευτές που πήγαιναν μέσω Φρανκφούρτης στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης σχολίαζαν μεταξύ τους αυτή την «άνιση» κατανομή των θέσεων και ορισμένοι (της ΝΔ) υπενθύμιζαν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς είχε δώσει εντολή στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να ταξιδεύουν στην οικονομική θέση και το σημαντικότερο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας ταξίδεψε στην οικονομική θέση όταν εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής, τον περασμένο Ιούνιο.
***
Πάντως στο Στρασβούργο στο Συμβούλιο της Ευρώπη ετέθη ίσως για πρώτη φορά τόσο ηχηρά θέμα Ελένης Ζαρούλια. Είναι η σύζυγος του «αρχηγού» (όπως την ονομάζουν οι οπαδοί του) της Χρυσής Αυγής, που ορισμένοι ζήτησαν την…αποβολή της. Η ίδια απουσίαζε, αλλά δεν νομίζω ότι ο κανονισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης προβλέπει κάτι τέτοιο. Παρά ταύτα, μετά από πολλές αιτήσεις για την αποβολή της κυρία Ζαρούλια (και ενός Ούγγρου βουλευτή), το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Κανονισμού του Συμβουλίου το οποίο και θα αποφασίσει.

***
Και τώρα κάτι το απίθανο που έφερε η οικονομική κρίση. Γιατρός έδωσε φακελάκι σε… ασθενή. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στην Καρδιολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου όταν ένας ασθενής ζήτησε καρδιολογική εξέταση από τον γιατρό επιμελητή. Η εξέταση έγινε, απαιτήθηκε μάλιστα και μία καρδιολογική επέμβαση (τοποθέτηση stent) και όταν όλα τελείωσαν ο ασθενής ζήτησε από τον γιατρό του 20 ευρώ για να πάει στο σπίτι του με ταξί (έμενε έξω από την Αθήνα) καθ΄ ότι όπως είπε «δεν είχε σάλιο». Τι να κάνει γιατρός επιμελητής, του έβαλε ένα 20ευρωένα φακελάκι και του το έδωσε!
***
Κι άλλα απίθανα όμως συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά αυτή τη φορά σε κυβερνητικό επίπεδο. Μου λένε ότι εντοπίσθηκαν δύο μέλη της κυβέρνησης που τα βράδια…«ξεπορτίζουν». Ο ένας είναι συχνός επισκέπτης στα λεγόμενα «πολιτιστικά κέντρα» της οδού Πειραιώς και ο άλλος συχνός επισκέπτης σε διάφορα μπαράκια στο Κολωνάκι. Ο δεύτερος μάλιστα «κουβαλά» μαζί του και τον γενικό του γραμματέα, έτσι για να του κάνει παρέα. Να σημειώσω ότι οι δύο κυβερνητικοί έχουν εντοπισθεί και από το Μέγαρο Μαξίμου….
***
Το σύνθημα «Sosialisme ou Barbarie» (Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα) θα ακουστεί και πάλι από την κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όχι όμως αυτή τη φορά στην Αθήνα (όταν το υιοθέτησε προεκλογικά και το ΠαΣοΚ του κ. Γ. Παπανδρέου) αλλά στη Λισσαβόνα. Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου συνεδρίαζε στην πορτογαλική πρωτεύουσα το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή της κυρίας Ρουαγιάλ, η οποία να σημειώσω ότι είναι αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θα υπάρξει, όπως με πληροφορούν στήριξη του ηγέτη των σοσιαλιστών κ. Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο και θα υπάρξει μάλιστα και ένα πάνελ με τη συμμετοχή πολλών σοσιαλιστών με θέμα η «Κρίση στην Ευρώπη». Προσφιλές άλλωστε θέμα του κ. Γ. Παπανδρέου..

***
Αυτά όσον αφορά τις άμεσες διεθνείς υποχρεώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος τώρα που σταμάτησε να πηγαίνει στο Χάρβαρντ, έχει μία σειρά από ομιλίες σε διάφορες χώρες. Παράλληλα, με πληροφόρησαν ότι ετοιμάζει και το βιβλίο του με στόχο να το εκδώσει εκεί γύρω στο Πάσχα. Οι συνεργάτες του μου είπαν ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, αφού σ΄ αυτό περιγράφει (σχεδόν με ημερολογιακό τρόπο και με σχόλια) τι ακριβώς συνέβη προτού αναλάβει την εξουσία και πως αναγκάσθηκε να την παραδώσει. Περιγράφει, μου είπαν πάλι, και το τι ακριβώς ειπώθηκε όταν συνάντησε την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες, τον Οκτώβριο του 2011, τότε που ζήτηση το περίφημο «δημοψήφισμα»..
***
Πολλοί βουλευτές που όλο αυτό το διάστημα συναγωνίζονταν να είναι μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής και άφηναν να διαρρεύσει ότι σίγουρα θα επιλεγούν, κάνουν τώρα πίσω. Έψαξα το θέμα γιατί να υπάρχει τόση απροθυμία ξαφνικά. Και ξέρετε τι έμαθα; Ότι όσο διαρκεί η Επιτροπή απαγορεύεται η συμμετοχή των βουλευτών αυτών σε τηλεοπτικά παράθυρα ή σε τηλεοπτικά πάνελ. Απαγορεύεται ακόμα και η συμμετοχή τους σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Τώρα στο δίλημμα τηλεόραση ή Επιτροπή, καταλαβαίνετε οι περισσότεροι τι απάντησαν.
****
Όταν η Όλγα συνάντησε τον Λίνκολν. Ξεναγός του ήδη βραβευμένου με δύο Όσκαρ βρετανού ηθοποιού (έχει διπλή ιθαγένεια, βρετανική και ιρλανδική) Ντανιελ Ντέι Λούις, αναλαμβάνει από σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο διάσημος ηθοποιός που υποδύεται τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στην ταινία του Στήβεν Σπίλμπεργκ «Λίνκολν» (έχει προταθεί για 12 Όσκαρ) αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Εταιρίας Σπαστικών και η υπουργός θα τον ξεναγήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης και εν συνεχεία θα παρακολουθήσουν μαζί την ταινία.
***
Ο κ. Β. Πολύδωρας διαμαρτύρεται ότι του κλέβουν…ιδέες. Καθ΄ ότι όπως λέει η ρητορική και η θεωρία περί απομόνωσης της τρομοκρατίας είναι δική του ( «είναι πνευματικό μου παιδί»– λέει με σαρδόνιο χαμόγελο συγκεκριμένα). Και τώρα, όπως επίσης λέει, ορισμένοι την… επαναλαμβάνουν με καθυστέρηση έξι μηνών, και εύχεται να μην είναι πολύ αργά.