Οι εφοπλιστές πάνε ΣΥΡΙΖΑ. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συναντά σήμερα τον κ. Αλ. Τσίπρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Οι εφοπλιστές ζήτησαν να δουν τον κ. Τσίπρα, αφού οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι «φορολογήστε επιτέλους τους εφοπλιστές». Σε ερώτηση μάλιστα που κατέθεσαν οι Συριζαίοι στη Βουλή επαναφέρουν την αναγκαιότητα κατάργησης – ή έστω- επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών του ελληνικού εφοπλισμού και των ναυτιλιακών εταιρειών.
***
Αυτό το μπλαζέ γεμάτο αλαζονεία και επιθετικότητα ύφος που έχει συνήθως ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, εξαφανίσθηκε μονομιάς χθες στη Βουλή από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη, έναν πολιτικό χαμηλών τόνων, από τον οποίο ο αποκαλούμενος και Νο2 του ακραίου εθνικιστικού κόμματος, είναι αλήθεια, πως δεν το περίμενε. Όταν ο υφυπουργός του είπε ότι «στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που ενδεχομένως συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος», ο κ. Κασιδιάρης, το μόνον που ψέλλισε ήταν να χαρακτηρίσει σκάνδαλο την απόδραση του Αφγανού που δολοφόνησε τον 29χρονο από την Πάτρα.
***
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αφού κατέστησε σαφές στους χρυσαυγίτες βουλευτές ότι οι «Έλληνες δικαστές δεν χρειάζονται κομματικούς κομισάριους», έριξε τη χαριστική βολή στον κ. Κασιδιάρη λέγοντάς του: «Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του Φύρερ, οι δικαστές έκανα κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης». Το μόνο που βρήκε να απαντήσει ο κ. Κασιδιάρης ήταν ότι ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον Χίτλερ, με τον οποίο, όπως είπε, «δεν έχουμε καμία σχέση…».
***
Όταν ο κ. Π. Κουκουλόπουλος άκουσε ότι η πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠαΣοΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «το κόμμα φθίνει, το κόμμα κατρακυλά» και ότι «ο Βενιζέλος δεν με εκφράζει», την πήρε αμέσως στο τηλέφωνο. Τι στο καλό, πιθανόν σκέφτηκε και η Σούλα βγήκε στο αντάρτικο και πάει στο κόμμα του κ. Α. Λοβέρδου; Η κυρία Μερεντίτη του απάντησε «διάβασε πρώτα ολόκληρη τη συνέντευξη για να βγάλεις συμπεράσματα» και αμέσως μετά του είπε ότι τις απόψεις της, τις είπε και δημοσίως και έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντάς του: «Εγώ από έναν ηγέτη θέλω να στέκεται ψηλά και να πορεύεται με αξιοπρέπεια». Πρόλαβε πάντως και είπε στον κ. Κουκουλόπουλο ότι «παραμένω στο ΠαΣοΚ και δεν πάω στον Λοβέρδο».
***
Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου να μην είναι και πάλι υποψήφια για τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: «Έχει μια σκασίλα αυτός που περιμένει στις ουρές του ΟΑΕΔ για το ποιος θα είναι γραμματέας του ΚΚΕ», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε επίδειξη. Αυτό θα το καθορίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Έχουμε νέα στελέχη όλων των ηλικιών πάρα πολύ καλά. Δεν πάσχουμε…».
***
Ίσως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποφάσισε να μηνύσει… πειρατές. Κανονικούς πειρατές, αυτούς που αντί σπαθιά έχουν Καλάσνικοφ και επιχειρούν να εισβάλουν σε ελληνικής ιδιοκτησίας πλοία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Interpol η Ελλάδα θα υποβάλει μήνυση για την υπόθεση πειρατείας των ελληνικών συμφερόντων πετρελαιοφόρου Irene SL τον Απρίλιο του 2011. Η μήνυση θα γίνει με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Interpol μετά την απελευθέρωση του σκάφους, αφού μέλη του πληρώματος αναγνώρισαν τέσσερις από τους πειρατές σε φωτογραφίες. Η είδηση προκύπτει μετά τη συνάντηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Ν. Παπαγιαννόπουλου με τον γενικό διευθυντή της Interpol κ. Κ. Νoble.
***
Τι νομίζετε ότι ακολουθεί, κατά τον πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Κ. Κιλτίδη μετά τις συχνές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα βρίσκεται, λόγω κρίσης, σε πόλεμο; Η… συστράτευση! Ο κ. Κιλτίδης προτείνει πρώτον συστράτευση των ελληνικών και φιλελληνικών νομικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και εν συνεχεία καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»!

***

Ο κ. Αλ. Αλαβάνος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής πάντως επιμένει ότι η καλύτερη λύση είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και με κατάργηση του μνημονίου η Ελλάδα είναι καταδικασμένη: «Και όσα χρωστάμε να μας τα έδιναν οι Ευρωπαίοι, πάλι η Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου, ήταν καταδικασμένη να μείνει στην ύφεση, εάν δεν είχε τα εθνικά μέσα να κινηθεί η οικονομία», είπε συγκεκριμένα. Πάντως, λένε, όλες αυτές οι συχνές παρεμβάσεις του κ. Αλαβάνου αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο θα μπορούσαν να εκφραστούν όσοι είναι εναντίον του ευρώ.
***
«Δεν πρόκειται να του κάνω τη χάρη και να του στείλω και γραπτώς την παραίτησή μου», έλεγε για τον μέχρι πρότινος αρχηγό του, ο παραιτηθείς από εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χρ. Ζώης, ο οποίος όμως κάνει και μία αποκάλυψη: «Μου πρόσφερε την αντιπροεδρία του κόμματος προκειμένου να παραμείνω, αλλά εγώ αρνήθηκα», είπε και σημείωσε για άλλη μία φορά πως δεν πρόκειται να πάει σε κανένα άλλο κόμμα: «Έφυγα από τη ΝΔ λόγω μνημονίου και τώρα θα ξαναπάω;», έλεγε.