Από την Τετάρτη το βράδυ, παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να δυναμιτίσουν τη Δημοκρατία στη χώρα. Σε μια ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ένα εμφυλιοπολεμικό κείμενο. Δύο ανακοινώσεις, ανατίναξαν το πολιτικό κλίμα που είναι φορτισμένο από την κρίση και τα πολύ σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και δίνουν επιχειρήματα στον λόγο της φασιστικής Χρυσής Αυγής..

Λάδι στη φωτιά έριξε την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου, με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης ο οποίος σηκώνοντας πάρα πολύ τον πήχη της αντιπαράθεσης δήλωσε για τη Νέα Δημοκρατία ότι: « Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια θράκα ακροδεξιών με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά και είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία. Επενδύουν στη βία, την πόλωση και δεν ξέρω τι επιζητούν. Το λέω εν πλήρη γνώση των λόγων μου. Και απορώ με ανακοινώσεις, όπως της κυρίας Γεννηματά η οποία κρατάει δήθεν λογική ίσων αποστάσεων –περιμένω και την επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ., αν μπορούν να είναι στην ίδια κυβέρνηση μ΄ αυτό το ακροδεξιό παραλήρημα. Δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα βγαίνει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.. Είναι, επαναλαμβάνω, επικίνδυνοι για τη δημοκρατία αυτοί οι άνθρωποι.»

Ο κ. Σκουρλέτης δεν άκουσε φαίνεται καθόλου την Πέμπτη τον ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματός του ο οποίος διαμήνυε συνεχώς σε όλους τους τόνους να αποφεύγονται οι προκλήσεις γιατί ακριβώς αυτό θέλει η άλλη πλευρά. Αλλά μάλλον ο υπεύθυνος Τύπου εξαιρείται από τις εντολές του κόμματος.

Όχι ότι και οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας δεν προκαλούσαν από το πρωί της Πέμπτης σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μιλώντας για πεμπτοφαλλαγγίτες και αφήνοντας άλλα υπονοούμενα, προσπαθώντας να εμποδίσουν την περαιτέρω διείσδυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στον πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων. Μόνο που αυτούς τους συμφέρουν οι υψηλοί τόνοι. Είναι γνωστό, και το έχει νιώσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2009, ότι όσο το κλίμα πολώνεται αυτός χάνει, καθώς η ελληνική κοινωνία φοβάται και συντηρητικοποιείται..

Αν δεν μπορούν να κρατήσουν τα λόγια τους τα ανώτατα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δείξουν ότι το κόμμα τους είναι μία ήρεμη δύναμη που θα κατακτήσει με δημοκρατικούς τρόπους την εξουσία και η διακυβέρνησή του θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, τότε θα είναι πιο χρήσιμο να μην μιλούν.

Κακό κάνουν και όχι καλό. Και αν θέλουν να αυτοκαταστραφούν ουδόλως ενδιαφέρει κανένα. Δυστυχώς όμως καταστρέφουν τη Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας. Αυτή τη Δημοκρατία η οποία θα τους φέρει, αν τους φέρει, στην εξουσία. Και αυτό ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες που πιστεύουν και αγωνίστηκαν για αυτή. Δεν δίνουν σε κανένα το δικαίωμα και για κανένα λόγο να τη δυναμιτίσει. Ας αφήσουν λοιπόν αυτό το επηρμένο ύφος και ας θυμηθούν ότι ο λαός θέλει κυβερνήτες που θα τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Και ότι ο λαός, όταν απογοητεύεται τιμωρεί.