Ούτε η στοιχειώδης Αριθμητική της Α’ Δημοτικού; Ούτε εκεί! Ούτε το Α Βου Γου Δου; Ούτε αυτό! Μα οι φοροκλέφτες κύριε Στουρνάρα μας. Τιποτα ο κυρ Γιάννης μας. Μα οι μεγαλοφοροφυγάδες κύριε Μαυραγάννη μας. Ακρα του τάφου σιωπή. Ολα τα πτυχία έγιναν κουρελόχαρτα. Ολα τα Master στάχτες και αποκαΐδια. Ολα τα PhD κατέληξαν στα απορριματοφόρα του Δήμου. Ως εκ τούτου φτου και από την αρχή. Μία από τα ίδια δηλαδή.

Τουτέστιν όλες οι μεγαλοστελεχάρες όλων των διευθύνσεων του Υπουργείου Οικονομικών μεταμορφώθηκαν σε μπακαλόγατους. Κατώτερους και από τον αντίστοιχο ρόλο που έπαιξε ως καρπαζοεισπράκτορας ο αείμνηστος Κώστας Χατζηχρήστος. Με το τεφτέρι στο αριστερό και με το μολύβι στο χέρι το δεξί. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι έξι το λαδόξυδο. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο κυρ Γιάννη; Ξύνει το κρανίο του ο κυρ Γιάννης και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου αναφωνεί την μαγική λέξη: Ευρηκα! Δηλαδή ποιοι; Μα φυσικά τα συνήθη υποζύγια. Σα να λέει «οι μαλάκες πάντα αυτοί». Μα αυτοί πληρώνουν μια ζωή. Ε, τι μ αυτό; Να ξαναπληρώσουν για την σωτηρία της πατρίδας ρε γαμώτο!

Επί τρία χρόνια το τεφτέρι όλων των υπουργών της Οικονομίας μαστιγώνει αλύπητα τους νομοταγείς πολίτες αυτού του τόπου. Επι τρία χρόνια άπαντες οι ξένοι «εχθροί», Λαγκάρντ, Μέρκελ και Σόιμπλε δηλαδή, διασύρουν την Ελλάδα της ντροπής, ως το πιο απόρθητο άσυλο φοροφυγάδων και απατεώνων. Επιτέλους, φωνάζουν. Φτιάξτε ένα φορονομοσχέδιο Ευρωπαικών προδιαγραφών.

Ωστε να ελαφρώσετε τα βάρη από τους νομοταγείς και να τα φορτώσετε στις πλάτες των εκατομμυρίων που με την φοροκλοπή παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες. Ακούει κανείς; Τίποτα

Και συμβαίνει το εξής ανατριχιαστικό. Αντί να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν με θρησκευτική προσήλωση το φορολογικό σύστημα της Γερμανίας (λόγου χάριν) κάθονται και επιδίδονται στην γνωστή κοπτοραπτική. Με διπλό καταστροφικό αποτέλεσμα. Από τη μια να αδειάζουν τα πορτοφόλια των πολιτών. Πράγμα που εκτινάσσει την Υφεση σε ακόμα μεγαλύτερο ποστοστό. Και από την άλλη να αποθαρρύνουν κάθε πρωτοβουλία ξένων επενδυτών. Αφού σου λέει το φορολογικό εν Ελλάδι αλλάζει όπως αλλάζουν τα εσώρουχά τους οι stars του Χόλιγουντ, χαζός είμαι εγώ να πάω να ακουμπήσω τα λεφτά μου σε ένα σύστημα που αν δεν το λαδώσεις δεν θα πάρει μπρος;

Για να καταλάβετε λοιπόν. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα έξι χιλιάρικα. Ζητιάνοι οι άνθρωποι. Οι ιδιοκτήτες μπαρ τέσσερα χιλιάρικα. Οι καταστηματάρχες τροφίμων και ζαρζαβατικών εφτά χιλιάρικα. Οι έμποροι και μπουτικατζήδες ενδυμάτων πέντε και κάτι ψιλά. Οι υδραυλικοί οκτώ χιλιάρικα. Οι ηλεκτρολόγοι κοντά στα δέκα. Ω ρε! Δεν αντέχω τόση ειλικρίνεια. Παιδιά το παρακάνετε. Οι φουρναραίοι και ζαχαροπλάστες κοντά στα έντεκα. Στις πάστες το χουν ρίξει οι έλληνες. Γι αυτό χαλάνε τα δόντια τους. Οι χασάπηδες μόνο εννιά. Προφανώς ο ελληνάρας αποφεύγει κοψίδια και αμνοερίφια. Οι ξυλουργοί πέντε κα πάει λέγοντας. Ρακένδυτοι και εξαθλιωμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μπροστά σ’ αυτή την αφαγία των μεγαλομπακάληδων κάθε εργαζόμενος που μετά από δωδεκάωρο καθημερινό μόχθο εισπράττει ετησίως δώδεκα χιλιάρικα πρέπει να αισθάνεται και ένοχος και Ωνάσης. Αν τώρα προσθέσω το άπειρο μαύρο χρήμα από τις πάσης φύσεως λίστες και τους μεγαλοεισοδηματίες που με τον αέρα των ακινήτων τους έχουν καταβροχθίσει τον άμπακα τότε σ ένα συμπέρασμα θα καταλήξω: Χρήμα σωτηρίας άφθονο υπάρχει. Ομως χωρίς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και χωρίς πολιτική βούληση θα συνεχίζεται το πάρτι της καταστροφής.

Επομένως κυρ Γιάννη μας δύο τινα συμβαίνουν. Είτε δεν μπορείτε άρα αμέσως να παρατηθείτε. Είτε δεν θέλετε άρα συνεργός στο έγκλημα κι εσείς. Τα όρια αντοχής εξαντλήθηκαν. Και τα όρια ανοχής εξατμίσθηκαν. Και κόβω το σβέρκο μου. Αν η κατάσταση συνεχιστεί, τότε μπροστά στην έκρηξη που θα συντελεστεί τα χτεσινά στιγμιότυπα με τα γιαουρτώματα θα θεωρούνται ανέκδοτα. Εδώ είσαι και εδώ είμαι!