Ετσι φαίνεται αλλά έτσι δεν είναι. Το κόλπο γνωστό. Από «αρχαιοτάτων» χρόνων. Το κόλπο κάθε κυβέρνησης εννοώ. Πρώτα, καθ’ όλη την διάρκεια αναμονής και προσμονής, μεγεθύνουμε, διογκώνουμε, μεγιστοποιούμε την απειλή μιας επερχόμενης οριστικής συντριβής. Στοιχειώδες…

Η τρομολαγνεία πάει πακέτο με την προπαγανδιστική μανία. Οσο μεγαλύτερη η απειλή τόσο μεγαλύτερος ο τρόμος για τον Λαό. Που πάει να πει ότι σκηνοθετημένος ο ορυμαγδός της καταστροφής. Οτι δηλαδή οι σύμμαχοί μας στην ευρωζώνη θα μας έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Και ότι η Ψωροκώσταινα τάχα μου κινδύνευε να καταλήξει οδοντογλυφίδα στα σαγόνια της Μέρκελ και της Λαγκάρντ.

Τουτέστιν παιδιά όπου νά’ ναι θα φουντάρουμε στην τριτοκοσμική Δραχμή. Ο εφιάλτης στους δρόμους με τα χαϊβάνια. Ετσι το κορόιδο των πεντακοσίων, τετρακοσίων, να μην πω των τριακοσίων ίσως και των «πάρε τώρα πέντε και βλέπουμε» ευρώ, βουρλιζόταν από την κόλαση που καταιγιστικά και κυνικά τού περιέγραφαν οι αναλυτές των ειδησεογραφικών εκπομπών. Το μήνυμα διπλό: Το πρώτο «κάτσε στα αβγά σου, κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο, σκάσε και κολύμπα, κάνε την προσευχή σου και καλού κακού άναψε λαμπάδες στο μπόι της Μέρκελ και της Λαγκάρντ». Το δεύτερο εντελώς ύπουλο και θανατερό. Με παραλήπτες το ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό. Δώστε την δόση και σώστε τον ελληνικό Λαό. Λίγες τζούρες ηρωίνης σου γυρεύω και ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω.

Κάπως έτσι, φερέφωνα, μαγνητόφωνα και παπαγαλάκια, έστρωσαν το κόκκινο χαλί για να σουλατσάρει στην πασαρέλα του θριάμβου, η κυβέρνηση η ελληνική. Κάπως έτσι και μέσα σε ελάχιστες ώρες η καταστροφή μεταμορφώθηκε σε σωτηρία μοναδική. Κάπως έτσι το κάθε χαϊβάνι απογειώθηκε από την κόλαση στον παράδεισο. Και κάπως έτσι ο τρόμος μεταβλήθηκε σε ελπίδα, ανάταση, ανάπτυξη και δημιουργία. Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές.

Επειδή η ευρωζώνη με τα δισεκατομμύρια και με τους ευνοϊκούς όρους μείωσης επιτοκίων και επαναγοράς των ομολόγων, αγοράζει χρόνο για να σώσει το δικό της το τομάρι. Γι’ αυτό.

Πράγμα που σημαίνει ότι η συμφωνία ήταν εκ των προτέρων δεδομένη. Για τον απλούστατο λόγο πως η οριστική χρεοκοπία η ελληνική θα συμπαρέσυρε στον τάφο ακόμα και την οικονομία την γερμανική. Και επειδή οι όροι και οι αστερίσκοι που συνοδεύουν το πρόγραμμα σωτηρίας είναι αδύνατον να υλοποιηθούν από ένα οικονομικό, πολιτικό αλλά και από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, τόσο «αναλφάβητο» παραγωγικά όσο και διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο και τριτοκοσμικό.

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά καταλήγουν στα εξής απλά συμπεράσματα:

Οτι μ’ αυτή την γενναία τζούρα των 44 δισεκατομμυρίων το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό αγοράζει κι αυτό τον δικό του χρόνο για την παραμονή του στον θρόνο τον κυβερνητικό.

Οτι με το νέο πρόγραμμα και φυσικά με την προβλεπόμενη από τον ΟΟΣΑ μεγαλύτερη ύφεση και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, το 2013 θα καταλήξει να μοιάζει με των Μάγια την καταστροφολογία.

Και ότι επειδή ούτε η φοροδιαφυγή θα καταπολεμηθεί αλλά ούτε οι βασικές μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν, γι’ αυτό τα επερχόμενα μέτρα θα σπρώξουν τον εργαζόμενο Λαό ακόμα πιο βαθιά στον τάφο τον ευρωπαϊκό.

Μακάρι οι κυβερνήτες να μεταμορφωθούν εν μία νυκτί σε ανιδιοτελείς, ριζοσπάστες και φωτισμένους πολιτικούς!

Μακάρι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν με αδέκαστη και αποτελεσματική λογική!

Μακάρι οι επίορκοι με συνοπτικές διαδικασίες να τιμωρηθούν!

Μακάρι οι επώνυμοι αλλά και οι ανώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες να πληρώσουν στο πι και φι!

Μακάρι να ανοίξουν τα επαγγέλματα χωρίς πονηριά ελληνική!

Και μακάρι όλες οι παθογένειες να θανατωθούν και στην θέση τους να πρυτανεύσουν αληθινοί, σύγχρονοι μηχανισμοί και θεσμοί ευρωπαϊκοί!

Μακάρι. Γιατί όποιος βαυκαλίζεται μ’ αυτό το σενάριο το Χολιγουντιανό είναι σα να πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η Φαίη Σκορδά θα ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις την ομορφιά, τις λάμψεις, την γοητεία και την μαγκιά της Αντζελίνας Ζολί!