Στο Παρίσι βρίσκεται ο κ. Μάκης Βορίδης μαζί με τον γιο του Χρήστο. Αν και ο ίδιος λέει ότι το ταξίδι του είναι αυστηρά προσωπικό (θα πήγαινε τον μικρό Χρήστο στην Disneyland), ωστόσο όπως έμαθα είχαν δρομολογηθεί σημαντικές συναντήσεις, οι οποίες ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω των εσωκομματικών εκλογών στη γαλλική Δεξιά. Ο κ. Βορίδης θα συναντηθεί- με την πρώτη ευκαιρία- με τον νέο ηγέτη της γαλλικής δεξιάς κ. Ζαν Φρ. Κοπέ, (τον διάδοχο του κ. Νικολά Σαρκοζί) αλλά και με τον γενικό γραμματέα του UMP κ. Γκιγιόμ Ντελιέ. Τώρα θα πείτε πως ένας βουλευτής της ΝΔ κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον νέο ηγέτη της Δεξιάς της Γαλλίας;
***
Το ραντεβού κλείστηκε από έναν… κουμπάρο του κ. Βορίδη. Έχει σπουδάσει στη Γαλλία, έχει νυμφευθεί Γαλλίδα, ο αδελφός της οποίας είναι στέλεχος του UNP και «κολλητός» λέγεται του κ. Κοπέ. Είδατε πόσο χρήσιμοι είναι καμιά φορά οι κουμπάροι;
***
Το «Δι@υγεια» και το περίφημο «open.gov» επανέρχεται στη ζωή των Ελλήνων, μετά οπό πολύμηνη απουσία. Μόνον που αυτή τη φορά, όπως με πληροφόρησαν κυβερνητικά στελέχη, το «οpen.gov» δεν θα εξελιχθεί σε…«koumparos. gov», όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης απηυδισμένος προφανώς με τους τόσους μετακλητούς υπαλλήλους που διόρισαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Θα γίνονται οι διορισμοί με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια, λαμβανομένης υπόψη της υποχρέωσης που έχει η κυβέρνηση, για κάθε μία πρόσληψη σε δέκα αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Όσον αφορά τη νέα λειτουργία της «Δι@υγειας», δεν θα ασχολείται μόνον αν οι υπουργοί ή γενικοί γραμματείς άλλαξαν κουρτίνες στα γραφεία τους, ή πραγματοποίησαν κανένα ταξιδάκι, αλλά και με τις on line προμήθειες (real picture on real time) των νοσοκομείων. Εκεί, όπου είχε γίνει, όπως θυμάστε, το μεγάλο πάρτι.
***
Μαθαίνω ότι οι υπάλληλοι της Βουλής κυκλοφόρησαν αφίσα, την οποία προς το παρόν διακινούν μεταξύ τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφορμή, τι άλλο, ότι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα των αντιδράσεων με αφορμή το διπλό εφάπαξ (αν και δεν είναι οι μόνοι προνομιούχοι υπάλληλοι του Δημοσίου που το λαμβάνουν) και την απόφαση της κυβέρνησης να τους εξομοιώσει συνταξιοδοτικά με τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων. Στην αφίσα τους, στην οποία εμφανίζονται ως στοχοποιημένοι, αναφέρεται: «Υπάλληλοι Βουλής. Ήρθαν από την Κόλαση: για να καταστρέψουν την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δολάριο, τον Ομπάμα, την παγκόσμια οικονομία, να υπερθερμάνουν τον πλανήτη μας, να μολύνουν τις θάλασσές μας, να αυξήσουν τον ΦΠΑ μας, να πάρουν τα σπίτια μας, να βιάσουν τις οικογένειές μας, να κάψουν τα δάση μας, να φέρουν το έιτζ και τα ναρκωτικά και να χάσει ο Ολυμπιακός».
***
Και καταλήγουν: «1.200 από δαύτους ταλαιπωρούν 6 δισ. ανθρώπους», ενώ η αφίσα τιτλοφορείται: «Κατηγόρησέ τους για τα πάντα!». Δεν ξέρω κατά πόσον απηχεί τις απόψεις όλων των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά ως απόπειρα να εμφανιστούν ως «θύματα» είναι ατυχής και κακόγουστη, παρά την διάθεση αυτοσαρκασμού.
**
Κατά τα λοιπά, οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εξομοιώνονται συνταξιοδοτικώς με τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων και καταργείται το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται όσοι θεμελίωναν αυτό το δικαίωμα έως τις 31.12.2010, ανεξαρτήτως του πότε θα έβγαιναν στην σύνταξη. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, όμως, όταν άκουσαν τον κ. Μεϊμαράκη να τους λέει ότι «δεν έχω ενημερωθεί σχετικά» και πως «όταν ενημερωθώ θα σας πω». Έτσι, έφυγαν άπραγοι…
***
Και ένα κουίζ, άσχετο με τα παραπάνω: Ποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος κόμματος, παρουσίασε πλαστό πτυχίο ΑΕΙ, στον πατέρα του, που του «κολλούσε» ότι καθυστερεί να πάρει το πτυχίο του; Δεν γνωρίζω εάν έδωσε κάποια στιγμή εξετάσεις και πήρε το κανονικό πτυχίο, αλλά με το «χαρτί» που εξασφάλισε πέρασε μερικά χρόνια χωρίς πατρική γκρίνια.
***
Η κυρία Μαρία Ρεπούση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, με την οποία επισημαίνει την αυξανόμενη βία κατά των ομοφυλοφίλων: «Πρώτα ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, τώρα οι ομοφυλόφιλοι», σημειώνει η κυρία Ρεπούση. Μάλιστα σημειώνει και την έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι «Εβραίοι» της σύγχρονης Ελλάδας». Και δεν μένει εκεί, αλλά τονίζει ότι «ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα του φύλου αποτελούν οικουμενικά δικαιώματα του ανθρώπου και πρέπει να προστατεύονται από κάθε ευνοούμενο κράτος».
***
Στη ερώτησή της η κυρία Ρεπούση αναφέρει ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής «δεν φοβάται δημόσια και εξαπολύει απειλές μίσους λέγοντας ότι «σύντομα θα έρθει η ώρα σας»», σε μία ομοφοβική επίθεση που εξαπολύθηκε πρόσφατα από μέλη της Χρυσής Αυγής.
***
Η έξοδος από το ευρώ μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή, λέει ο κ. Αλ. Αλαβάνος, του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, μόλις πληροφορήθηκε το ναυάγιο στο Eurogroup και προειδοποιεί: «Ούτε η παράταση της περιόδου αποπληρωμής, ούτε η μείωση των τόκων, ούτε η αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ούτε κανένας Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με μια ταχεία έξοδο από την ύφεση».