από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Η Χρυσή Αυγή και η... κωλοτούμπα για την ιθαγένεια

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Είναι γνωστό ότι για να εξουσιάσεις έναν άνθρωπο θα πρέπει να τον κάνεις να νιώσει φόβο. Την τακτική αυτή που ακολουθούν όλα τα απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα με τους μηχανισμούς καταστολής και επιβολής, την έχει υιοθετήσει και η Χρυσή Αυγή, με τα τάγματα εφόδου κατά των οικονομικών μεταναστών. Αιχμή του δόρατός τους δεν είναι να εξουσιάσουν τους μετανάστες, ούτε να υπηρετήσουν απλώς και μόνον τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους περί φυλετικής καθαρότητας. Στόχος τους είναι μέσα από το φόβο που σκορπούν τα τάγματα εφόδου να εξουσιάσουν και να καθυποτάξουν ολόκληρη την κοινωνία.

Η υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής για την ιθαγένεια από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αντικειμενικά διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. «Νομιμοποιεί» τη δράση των ταγμάτων εφόδου, καθώς το επίσημο κράτος τους παρέχει άλλοθι με το να αποδέχεται, τρόπον τινά, τα συνθήματα και την πολιτική της Χρυσής Αυγής. Είναι, αν μη τι άλλο, ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, το οποίο μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις την περίοδο της ύφεσης, όταν «απελευθερώνονται» οι δυνάμεις της τυφλής βίας.

Η πρωτοβουλία όμως για αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου για την ιθαγένεια, είναι ακατανόητη και για ορισμένους επιπρόσθετους λόγους που έχουν σχέση με τη ελληνική πραγματικότητα:

Κατ΄ αρχάς, δημιουργεί επιπλοκές στη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος - με δεδομένη τη διαφωνία του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ - , σε μία περίοδο κατά την οποία οι κυβερνητικοί εταίροι διατείνονται ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για την πορεία της χώρας. Το μόνο «αξιόπιστο επιχείρημα» που ερμηνεύει, αν και δεν δικαιολογεί αυτή την απόφαση, είναι ότι η πλειοψηφούσα παράταξη έχει αποφασίσει «να προχωρήσει μπροστά», αδιαφορώντας για τη στάση των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας, μετεξελισσόμενη σε ένα νέο, ευρύ κεντροδεξιό πολιτικό σχηματισμό που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την ανασφάλεια που δημιουργεί η οικονομική μετανάστευση σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Δεύτερον, η αλλαγή του «νόμου Ραγκούση», εκτός του ότι θα του αφαιρούσε τα ψήγματα προοδευτικότητας, δεν θα είχε σήμερα κανένα ουσιαστικά πρακτικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, αποτελεί μύθο ότι η Ελλάδα προχωρεί σε αθρόες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών και σε «μαζικές ελληνοποιήσεις» καθώς σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστά, χορηγεί με διαφορά τις λιγότερες ιθαγένειες στην Ευρώπη.

Μετά το ν. 3838/2010 πραγματοποιούνται οι μισές πολιτογραφήσεις συγκριτικά με το 2009 και μάλιστα με διαφανείς διαδικασίες, αν ληφθεί υπόψη ότι η χορήγηση ή μη της ιθαγένειας, αποφασίζεται από ειδική επιτροπή και δεν είναι στη δικαιοδοσία του (εκάστοτε) υπουργού Εσωτερικών. Και επειδή γίνεται πολύ λόγος για τα παιδιά των μεταναστών, θα πρέπει να επισημανθεί ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου τα παιδιά παίρνουν ιθαγένεια πριν τα 18, ενώ ο ν.3838/2010 προβλέπει τη δυνατότητα αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας από παιδί, που φτάνει στα 18,την οποία οι γονείς του ζήτησαν να την λάβει μόλις γεννήθηκε.

Ακόμη όμως και η αύξηση του χρόνου μόνιμης και νόμιμης παραμονής από τα επτά στα δέκα χρόνια προκειμένου να αποκτήσει κάποιος αλλοδαπός το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας - να επανέλθει δηλαδή το παλαιό καθεστώς - , δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί το 99,9% των νόμιμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 χρόνια νόμιμης διαμονής.

Το θέμα αυτό μοιάζει με τον περιβόητο «φράκτη του Έβρου», για τον οποίο δαπανήσαμε εκατομμύρια ευρώ - έστω και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης -, για να τον κατασκευάσουμε και, όταν ετοιμάστηκε, αποδείχθηκε ότι είναι... άχρηστος, καθώς ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι πλέον ελάχιστος.

Ότι η αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου επιβάλλεται από την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μόνο ως πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σκεπτικό, όμως, του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί και, ως εκ τούτου, δεν είναι γνωστό ποιες ακριβώς διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» θα πρέπει να αλλάξουν. Η επίκληση της νομιμότητας, δηλαδή, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την τήρηση της νομιμότητας.

Έτσι, αντί για την εσπευσμένη και πρόχειρη αλλαγή του υφιστάμενου νόμου για την ιθαγένεια, μήπως η (συγκ)κυβέρνηση θα έπρεπε να δει συνολικά το μεταναστευτικό ζήτημα, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε υπό ορισμένες τουλάχιστον προϋποθέσεις, να θέσει στο περιθώριο και να αποδυναμώσει το ναζιστικό πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (57)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πολιτική διαφώτιση 2 | 30/12/2012 14:13
  Σε προηγούμενο σχόλιό μου έγραψα ότι η Αριστερά αντιμάχεται την εθνική ιδεολογία και το ρατσισμό γιατί χρησιμοποιούνται ως όπλα από την αστική τάξη(οι πλούσιοι), για να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν για μια ζωή αξιοπρεπή. Η αστική τάξη υπηρετεί την εθνική ιδεολογία για να υπερβεί τη μαρξιστική θεωρία της πάλης των τάξεων και να πείσει τους φτωχούς ότι για τα προβλήματά τους φταίνε οι άλλοι φτωχοί, οι μετανάστες. Έτσι διαιωνίζεται ο καπιταλισμός και αποκρύπτεται η αληθινή αιτία των προβλημάτων. Το φαινόμενο της μετανάστευσης που είναι η λογική συνέπεια αυτής της καταστροφικής πολιτικής παρουσιάζεται ως αιτία της δικής μας φτώχειας. Έτσι την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι..
  Άρης
  απάντηση00
   
   
  Ποιος είναι ο στόχος? Η νόμιμοι η η παράνομοι μετανάστες | 12/12/2012 15:33
  Σαφός το να ανασταλει οι χορήγηση ιθαγένειας,αλλά να συνεχίσουν οι ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ που ήδη πληρώνουν φόρους να πληρώνουν κάθε χρόνο παράβολα για ανανέωση της άδειας παραμονής είναι απλά ένα εισπρακτικό κόλπο. Οι ακροδεξιοι θα πούνε "και καλά κάνει το κράτος" ... ναί αλλα για κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση ... για ρώτα ποσοι Ελληνες ΤΩΡΑ ετοιμάζονται για Αυστραλία/ΗΠΑ/Καναδά ? που ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν επειδή η χώρα τους καταχράστηκε τα λεφτά τους, αγόρασε δημόσιους υπαλλήλους κτλ κτλ ... εκει ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ! Και μια τέτοια κίνηση δεν την πληρώνουν μόνο οι νόμιμοι μετανάστες, αλλά και οι Ελληνες που θα είναι στο εξωτερικό που περιμένουν και αυτοι "ιθαγένειες" απο εκεί που ζόυν!
  Giorgos
  απάντηση10
   
   
  Ιθαγένεια | 19/11/2012 22:50
  Η Ιθαγένεια είναι η απόλυτη συνάρτηση με το αίμα, δηλαδή εάν 2 Αλβανοί κάνουν παιδί στην Ελλάδα το παιδί τους θα είναι Έλληνας;;; Δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διατεταγμένη υπηρεσία εισροής μεταναστών για σκοτεινούς λόγους;;; Άλλωστε, κπώς θα τους ζήσεις όλους αυτούς τους ανθρώπους;;; αφού οι ίδιοι μας πεινάμε;;;
  Ελληνίδα
  απάντηση91
   
   
  ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΑ ΕΝΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥ | 19/11/2012 13:33
  Την εγκυρότητα των απόψεων του αρθρογράφου ως προς το θέμα της Ιθαγένειας και τα συναφή θέματα που θίγει, μπορείτε να την αξιολογήσετε με βάση την εξής διατύπωσή του: "Το θέμα αυτό μοιάζει με τον περιβόητο «φράκτη του Έβρου», για τον οποίο δαπανήσαμε εκατομμύρια ευρώ - έστω και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης -, για να τον κατασκευάσουμε και, όταν ετοιμάστηκε, αποδείχθηκε ότι είναι... άχρηστος, καθώς ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είναι πλέον ελάχιστος." Η υποκρισία και η στρεψοδικία περισσεύει. Διότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Επειδή κατασκευάστηκε ο φράκτης, γι' αυτό ο αριθμός των εισερχομένων μεταναστών είναι ελάχιστος.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση94
   
   
  στρατηγάρα! | 19/11/2012 12:02
  Για πες μας μεγάλε στρατηγέ, εσύ που έχεις ακουστά την έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας, ανεξαρτησίας από τι από τους τουρίστες;;; Και μάλιστα προτείνεις να προσφέρουμε και μια βάση στους Ρώσους για να την πάρουν πίσω, Μπράβο Θωμούλη, καλή προσπάθεια αλλά μένεις στην ίδια τάξη για να τα εμπεδώσεις καλύτερα (είπε η δασκάλα). Συνεχίστε λοιπόν να βαράτε, πολύ σκούρους, πολύ ξανθούς, κάπως σχιστομάτηδες, να δώ ποιος θα ξανάρθει σ'αυτή την έρμη χώρα να περάσει τις διακοπές του και να αφήσει το παραδάκι του, χωρίς το οποίο Θωμούλη, δεν υπάρχεις ούτε εσύ ούτε κανένας. Θωμούλη, την πλήρη ανεξαρτησία σου θα την βρείς μόνο όταν αποχωρήσεις από αυτόν τον μάταιο κόσμο, μέχρι τότε θέλεις μαμ και μαμ δεν έχει χωρίς τουρίστες στην Ελλάδα. Γκέκε;;; Από πάντα, από τους πρωτοέλληνες Θωμούλη έτσι ήταν. Άιντε τώρα βγάλτε μια αφίσα με το πρόσωπο και την απόχρωση που πρέπει να έχει ένας τουρίστας για να μην τον δείρετε και μετά αυτοκτονήστε όλοι μαζί, αφού ούτε εσείς θα μοιάζετε. Αούγκα Θωμούλη, να ξαναπάτε δημοτικό, με μέσο το βγάλατε...
  nik
  απάντηση61
   
   
  Πολιτική διαφώτιση | 19/11/2012 00:40
  Η Αριστερά αντιμάχεται την εθνική ιδεολογία όχι για να ανακατέψει τους πολιτισμούς και να χαθεί η ιδιαίτερη ταυτότητά μας. Αυτό είναι ψέμα!Το κάνει γιατί η εθνική ιδεολογία χρησιμοποιείται από την αστική τάξη (οι πλούσιοι) για να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων. Το σκεπτικό έχει ως εξής:Η Αριστερά δε δέχεται ότι το κράτος είναι ουδέτερο, αλλά αντίθετα είναι δέσμιο του μεγάλου καφαλαίου και της αστικής τάξης. Η αστική τάξη θελει να πείσει ότι το κράτος είναι ουδέτερο και το ταυτίζει με το έθνος! Άρα όποιος αντιστέκεται στο κράτος είναι εχθρός του έθνους! Να γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα ο ρατσισμός. Γιατί διαιρεί τα φτωχα κοινωνικά στρώματα αντί να τα ενώνει..ενάντια στην αστική τάξη!
  Άρης
  απάντηση34
   
   
  Το παραμυθάκι τελείωσε | 18/11/2012 19:59
  Ας μην ελπίζει η κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ οτι θα βελτιώσουν την οικονομία φέρνοντας και άλλους εξαθλιωμένους μετανάστες για να ρίξουν τα μεροκάματα. Τώρα τρώνε μπλόκο από τη Χ.Α.Οσο οι γύφτοι της μεταπολίτευσης προσπαθούν να τονώσουν την οικονομία με νέα ρεύματα μεταναστών τόσο περισσότερο μπλόκο θα τρώνε. Ο λόγος είναι απλός.Εχει αποφασιστεί η εξόντωση των γύφτων και η αλλαγή του πολιτικού συστήματος.Εχουν χάσει τον έλεγχο.Συνεπώς αν νομιμοποιήσουν μετανάστες θα συντριβούν από τη λαική οργή και αν δε νομιμοποιήσουν αλλά απελάσουν θα συντριβούν από την πτώση της οικονομίας που θα επέλθει. Τους παίζουμε τους γύφτους ντουμπλέν.Οπως ασκούσαν αυτοί βία τόσα χρόνια έτσι θα τρώνε βία τώρα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση114
   
   
  περι συνταγματος | 18/11/2012 19:16
  αρθρο 95 παρ.5 του συνταγματος: η διοικηση εχει υποχρεωση να συμμορφωνεται προς τις δικαστικες αποφασεις. η παραβαση της υποχρεωσης αυτης γεννα ευθυνη για καθε αρμοδιο οργανο,οπως νομος οριζει. νομος οριζει τα αναγκαια μετρα για τη διασφαλιση της συμμορφωσης της διοικησης.
  basilis
  απάντηση101
   
   
   
  αφιερωμένο στους χρυσαυγίτες | 18/11/2012 14:37
  1. Εθνικός Ύμνος στίχοι 146-147: Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην ‘πωθή, πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή. Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: άν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά" . 2. Τώρα που έβγαλε οδηγία η αμερικάνικη πρεσβεία να μην έρχονται στη χώρα αμερικανοί που είναι σκούροι, ξανθοί, σχιστομάτες κλπ εσείς προσφέρατε υπηρεσία στην πατρίδα; Ή μήπως προδοσία αφού χτυπάτε αλύπητα το μόνο ζωντανό μας προϊόν, τον τουρισμό;
  nik
  απάντηση913
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΡΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!!!! | 18/11/2012 03:53
  "...Είναι, αν μη τι άλλο, ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, το οποίο μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις την περίοδο της ύφεσης, όταν «απελευθερώνονται» οι δυνάμεις της τυφλής βίας...". ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι να αμφισβητείς τη διακιοσύνη και τη νομιμότητα για πολιτικούς λόγους!!!! Και σε τελική ανάλυση εφόσον το παίζεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ πρέπει να τηρείς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ σύμφωνα με το οποίο ο κάθε πολίτης πρέπει να υπακούει στις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!! Εξάλλου όπως λες: Η επίκληση της νομιμότητας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την τήρηση της νομιμότητας.
  tom
  απάντηση152
   
   
  Στη προπαγανδα πρωτος εισαι αρθρογραφε | 18/11/2012 01:52
  Χαιρομαι που εχεις τετοιο θεμα γιατι μαλλον ειναι καλυτερο απο τη δολοφονια ενος 65 χρονου αγροτη στην Ιεραπετρα απο πακιστανο και το κανατε γαργαρα ε? γινεσαι και εσυ και το Βημα ρεζιλι. Γιατι οφειλατε να το ειχατε ως θεμα. Αλλα αν στη θεση του αδικοχαμενου ηταν καποιος δικος σου τι θα ελεγες σημερα?
  Ενας πακιστανος σκοτωσε ελληανα στη κρητη ρε!
  απάντηση203
   
   
  Ποσο ανθελληνας μπορει νά´σαι δημοσιογραφε? | 18/11/2012 01:44
  Ειπες"Στόχος τους είναι μέσα από το φόβο που σκορπούν τα τάγματα εφόδου να εξουσιάσουν και να καθυποτάξουν ολόκληρη τη κοινωνια" ...ο δικο σου ο στοχος εσενα Νικολακοπουλε και του Βηματος ποιος ειναι? μη μας πεις να λες αληθειες και να δημοσιευεις τα γεγονοτα γιατι δε θα σε πιστεψει κανεις. στοχος σου ειναι να παραπληροφορεις,λασπολογεις, ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια.
  Δημητρης
  απάντηση134
   
   
  Ο αλλοδαπος νικολακοπουλος | 18/11/2012 01:34
  Κανε παρεουλα με τους κωλοτουμπες του τσυριζα( ειπε η τσιπρου ο,τι δεν εχει μαγικο ραβδακι κ δε θα μπορεσει να τα αλλαξει ολα συντομα). Εισαι απο αυτους που θελουν ανεργους τους ελληνες και να δουλευουν οι λαθρο ε? ανθελληνα νικολακοπουλε
  Αθηα
  απάντηση147
   
   
  Βροχή ανοησιων απο ένα αριστερό κατσαπλια | 17/11/2012 22:42
  Τι αλλο μπορούμε να περιμένουμε απο ένα αριστερό κατσαπλια εκτός απο ένα μπαράζ ανοησιων? σύμφωνα λοιπόν με τη ¨λογικη¨ του αρθρογράφου, η κυβέρνηση δεν σέβεται μερικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, άρα επιβάλλεται να μην σεβαστεί και αυτή. Ωραία λογική... Δηλαδη η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα νομό ο οποίος είναι αντίσυνταγματικος και ο οποίος ψηφίστηκε απο τον αρχιπροδοτη ΓΑΠ με την υπόσχεση "ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨ ώστε να υφαρπαξει τις ψήφους των Ελλήνων, με μόνο σκοπό να καταστρέψει τη χώρα. Πάρτε το χαμπάρι βρωμερα ανθελληνικα αριστερά σκουλήκια, όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη σύσταση του πληθυσμού, εμείς θα ψηφίσουμε Χρυση Αυγη για να καθαρίσει
  Πατριώτης
  απάντηση188
   
   
  ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ | 17/11/2012 22:42
  ΟΥΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ...ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
  as
  απάντηση195
   
   
  ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ | 17/11/2012 21:13
  ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΘΟΛΟΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση208
   
   
  απίστευτο | 17/11/2012 20:41
  Δεν πιστεύω καθόλου ότι όλα αυτά τα αρνητικά χέρια αξιολογούνται από τους Έλληνες.
  Nick
  απάντηση39
   
   
  χωρις σχολιο.. | 17/11/2012 19:29
  Η λαθρομεταναστευση εχει για μερικους και τα δικα της ,,καλα,,.. Προτινος ακουσα διαλογο μεταξυ ομοφυλοφυλων... και μου σηκωθηκε η πετσα... _ .. ευτυχως που μαυρισε η Αθηνα και ειδε ο... πισινος μας ασπρη μερα ... τσαμπα.. Ελληνες; ξυπνατε .. διαφορετικα θα μαζευετε τα κομματια σας απο τους φραχτες..
  kitsos
  απάντηση149
   
   
  όχι άλλοι επαναστάτες της φακής | 17/11/2012 18:45
  Γεια το θεό όχι άλλους επαναστάτες της φακής. Κουραδογενιά του Πολυτεχνείου αντί να μας νουθετείς ζήτα καλύτερα συγνώμη για το τι έκανες.
  katsinas
  απάντηση1910