«Μην φοβάσαι Πρόεδρε, τον έχω τώρα μέσα στο αυτοκίνητό μου είναι ασφαλής και τον πηγαίνω σε μια ταβέρνα στο Πανόραμα να τον κεράσω μπίρες και μεζέδες», είπε στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά,ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης, για τον κ. Γιοακίμ Φούχτελ όταν δέχθηκε αγωνιώδες τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την έναρξη του Ελληνο-Γερμανικό Συνεδρίου, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
***
Ο κ. Στυλιανίδης είχε οργανώσει με στρατιωτική ακρίβεια, το σχέδιο διαφυγής του πιο αγαπημένου υφυπουργού της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, γνωρίζοντας ότι η αναφορά του υφυπουργού Εργασίας ότι η δουλειά που κάνουν 3.000 Έλληνες υπάλληλοι σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη χώρα του γίνεται από 1.000 Γερμανούς, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών. Του έδωσε ραντεβού σ΄ ένα περίπτερο, ζήτησε να έρθει μαζί του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης και ο αστυνομικός διευθυντής της συμπρωτεύουσας.
***
Εκείνο που δεν είχε προβλέψει ο κ. Στυλιανίδης ήταν η συμπεριφορά του Γερμανού προξένου. Πήγε μόνος του στη ΔΕΘ, πάρκαρε το διπλωματικό του αυτοκίνητο, κοντά στην Έκθεση, και πέρασε αδιάφορος μέσα από τους διαδηλωτές ελπίζοντας ότι κανείς δεν τον γνωρίζει. Και όμως τον γνώρισαν. Και όταν τον γνώρισαν, τον προπηλάκισαν, του πέταξαν πορτοκαλάδες, καφέδες, νερά και έχασε και το γυαλιά του: «Έπαθε ακριβώς το ίδιο πράγμα που έπαθε και ο κ. Κ. Χατζηδάκης, έξω από την Μεγάλη Βρετανία», έλεγε ένας από τους διαδηλωτές.
***
Ο κ. Σαμαράς φοβόταν μήπως και προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, αφού ο κ. Στυλιανίδης, τον ειδοποίησε ότι ο κ. Φούχτελ (στη φωτογραφία αριστερά), σήκωσε το τηλέφωνο και έκανε τρία τηλεφωνήματα. Το πρώτο στην κυρία Μέρκελ και τα άλλα δύο σε δημοσιογράφους γερμανικών εφημερίδων. Ο κ. Στυλιανίδης γνώριζε γερμανικά και αυτά που είπε ο κ. Φούχτελ στην κυρία Μέρκελ, τα… μετέφερε επί λέξει στον κ. Σαμαρά.
***
Όταν βρέθηκε στο υπουργικό αυτοκίνητο ο κ. Φούχτελ είχε πλέον ηρεμήσει: «Πόση ώρα θέλουμε να φτάσουμε στην ταβέρνα;» ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Στυλιανίδης του είπε περίπου μισή ώρα (υπολόγιζε και την κίνηση στους δρόμους βλέπετε). Και τι έκανε, νομίζετε,ο Γερμανός; Ζήτησε να μιλήσει με το κινητό του με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο (τον θεωρεί ομόλογό του) για κάποιες εκκρεμότητες: «Τάκα – τάκα Φούχτελ» του είπε χαμογελώντας ο κ. Στυλιανίδης: «Στο τάκα – τάκα έλυσες δύο θέματα», του εξήγησε και ο Γερμανός επανέλαβε «τάκα – τάκα – τάκα»! Έτσι απεφεύχθη το διπλωματικό επεισόδιο.

***
Όχι ονόματα αγίων και εκκλησιών στις στάσεις των τρόλεϊ, του τραμ και του Μετρό, ζήτησε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή (στηφωτογραφία αριστερά) στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εξήγησε γιατί: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Αγιο Δημήτριο». Η κυρία Πιπιλή είχε δίκαιο, αφού σε καμία άλλη χώρα δεν χρησιμοποιούνται άγιοι και εκκλησίες στις στάσεις και πρότεινε κάτι το πραγματικό ωραίο. «Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση «Μέγαρο Μουσικής» και το «Μαρία Κάλας»», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.
***
«Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω», είπε ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης στις διαρροές περί υπουργοποίησής του ή της συνεργασίας του με την κεντροδεξιά: «Ούτε Σαμαράς, ούτε Τσίπρας», είπε και εξήγησε γιατί: «Αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση ανάγκης που προκρίθηκε από τον ελληνικό λαό για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη, έχοντας απέναντί της τον αντιευρωπαϊκό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι επιθυμητή από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αυτή η κυβέρνηση», δίνοντας μ΄αυτό τον τρόπο ένα τέλος σε όσα διαρρέονται κατά καιρούς για συνεργασία του με την ευρύτερη κεντροδεξιά.
***
Οι Τούρκοι τον χαβά τους. Αυτοί τις παραβιάσεις τους, εμείς τα ΜΟΕ μας. Τι είναι ΜΟΕ; Πρόκειται για τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με τα οποία υποτίθεται ότι οι δύο χώρες θα απέχουν από προκλητικές ενέργειες. Έτσι την ώρα που τουρκικά αεροσκάφη εξακολουθούν να εισέρχονται στο FIR Αθηνών και να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και την ώρα που παρά τα προβλήματά της με τους γείτονες η Άγκυρα δεν έχει απομακρύνει ούτε έναν στρατιώτη της από την Στρατιά του Αιγαίου και τέλος την ώρα που ισχύει ακόμα το Casus Beli εμείς τους προσκαλούμε να παίξουμε… ποδόσφαιρο. Για να λειτουργήσουν τα ΜΟΕ.
***
Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωσή του μας πληροφορεί ότι στο πλαίσιο υλοποιήσεως των ΜΟΕ, από τις 16 έως και τις 20 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν αγώνες μίνι ποδοσφαίρου (7χ7) μεταξύ ομάδων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των τουρκικών. Έτσι για να δέσουν, προφανώς, τα ΜΟΕ!
***
Οι χρυσαυγίτες επιμένουν και με νεότερες ανακοινώσεις τους, προκαλώντας την οργή όλων των κομμάτων αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου το 1973. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους γίνονται ακόμα πιο προκλητικοί, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου λέγοντας: «υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της » γενιάς του Πολυτεχνείου». Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου».