Αντί η Αργεντινή (την οποία επικαλέστηκε) να έρθει στον κ. Αλ. Τσίπρα πάει ο κ. Τσίπρας στην Αργεντινή. Και θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι εστί χρεοκοπία και ανεξάρτητη εθνική πολιτική, τώρα που η κυβέρνηση της κυρίας Κίρχνερ κλονίζεται και απειλείται με κατάρρευση. Πρόσκληση να επισκεφθεί το Μπουένος Αίρες δέχθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη συνάντηση που είχε με ομάδα γερουσιαστών της Αργεντινής που επισκέφθηκαν την Αθήνα. Ημερομηνία πάντως δεν έχει οριστεί.

***

Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν φημίζεται για την γαλαντομία του. Συναινεί στο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Κόβει ό,τι βρει μπροστά του. Αλλά όταν ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ, ε, τότε βάζει βαθιά το χέρι. Κέρασε και τους 25 βουλευτές της ΝΔ και έναν ανεξάρτητο βουλευτή που βρέθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην πάλαι ποτέ πασοκική ταβέρνα «Ξύλινο Τζάκι» στην περιοχή του «Κάραβελ», για να το γιορτάσουν!

***
Ήταν μεγάλο το κέφι των βουλευτών επειδή ψηφίστηκε άνετα ο προϋπολογισμός τόσο που το κρασάκι που συνόδευε τον πατσά έρεε συνεχώς. Η σύνθεση ήταν περίεργη, αφού στην ταβέρνα αυτή βρέθηκαν και βουλευτές που δεν προέρχονται από την περιφέρεια, όπως για παράδειγμα ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ένας υπουργός ο κ. Ευ. Στυλιανίδης, ένας πρώην δήμαρχος, ο κ. Ν. Κακλαμάνης, ο διαγραμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κ. Γ. Κασαπίδης και πολλοί άλλοι κυρίως νεοεκλεγέντες βουλευτές. Τρώγοντας τον πατσά, οι βουλευτές της ΝΔ συναγωνίζονταν ποιος θα πει τα θερμότερα λόγια για τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Μήπως μυρίστηκαν τον ανασχηματισμό;
***
Ακόμα και από τον κ. Κασαπίδη που είχε διαγράψει ο κ. Σαμαράς δεν έλειψαν τα καλά λόγια για τη στρατηγική και κυρίως για το όραμα για μια νέα Ελλάδα που έχει ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας σ΄ όσους τον ρωτούσαν γιατί δεν ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙΙ, ότι έτσι τον είχε συμβουλεύσει ο… πνευματικός του στο χωριό του!
***
Ακολουθεί το πρώτο κουίζ: Ποιο από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής (που το παίζει «βαρύς και ασήκωτος»), όταν θέλησε να νυμφευθεί ζήτησε εκτός από το να παρευρίσκονται παπάς και κουμπάρος να ντυθεί ο ίδιος… τσολιάς; Το αποκάλυψε στη Βουλή συγχωριανός του σήμερα βουλευτής της ΝΔ. Όχι η νύφη δεν ντύθηκε Αμαλία.
***
Είναι το ίδιο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που όπως μου είπαν, λίγο πριν από τον γάμο του, μετείχε σ΄ ένα φεστιβάλ σούπερ εθνικιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων στο χωριό Ascoli Piseno της Κεντρικής Ιταλίας, που είχε ως θέμα… Ritorno a Camelot. Δηλαδή δόξαζαν οι εθνικιστικές την τιμή, το ήθος και τη γενναιότητα των θρυλικών ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης στην αυλή του Βασιλιά Αρθούρου. Μόνον που στη συγκέντρωση αυτή διείσδυσαν και ακροδεξιοί… Skinhead’s και χάλασαν την όλη ατμόσφαιρα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο εν λόγω χρυσαυγίτης από ιππότης, πήγε στο χωριό του και ήθελε να ντυθεί τσολιάς- γαμπρός!
***
Και άλλο κουίζ; Ποιο σημαντικό στέλεχος κόμματος βρίσκεται συχνά τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Χίλτον (στο Βυζαντινό), παρέα με εκρηκτική ξανθιά, γαλανομάτα, ντυμένη πάντοτε με ταγέρ κυρία; Ανοίγουν μάλιστα και κάποιους φακέλους και συζητούν επί ώρες για το επενδυτικό μέλλον της Ελλάδας και για τις αποκρατικοποιήσεις;
***
«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Μαν. Κεφαλογιάννης, βέβαιος ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα δεν ήταν της συζύγου του κυρίας Graziella Grollo. Ήταν του παππού, της γιαγιάς της και είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια.
***
Στο ΠαΣοΚ επιμένουν ακόμα για τις καταστροφές που μπορούν να επιφέρουν στον θαλάσσιο κόσμο τα πολεμικά πλοία και τα… υποβρύχια. Όχι αυτά που γέρνουν, αλλά τα υποβρύχια γενικώς. Ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Κρ. Αρσένης έφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα των επιπτώσεων της χρήσης σόναρ στα θαλάσσια θηλαστικά, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων: «Η ευρεία χρήση των σόναρ (ηχοβολιστικών) έχει σοβαρές και εκτεταμένες συνέπειες στους πληθυσμούς θαλάσσιων θηλαστικών, όπως τα δελφίνια και οι ζιφιοί (μικρές φάλαινες)» δήλωσε καταθέτοντας παράλληλα και σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
***
Μια και μιλάμε για τα υποβρύχια, θα πρέπει να σημειώσω την επιμονή της γερμανίδας βουλευτού των Πρασίνων κυρίας Βιόνα Φον Κράμον για τους ελληνικούς εξοπλισμούς. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη η γερμανίδα βουλευτής (με τίτλο ευγενείας παρακαλώ), επέμενε στην περικοπή των ελληνικών εξοπλισμών, λέγοντας ότι εξοπλισμοί δεν χρειάζονται στην Ελλάδα της κρίσης. Και ο κ. Βαρβιτσιώτης της είπε ότι οι συμπατριώτες της, οι Γερμανοί είναι αυτοί που έδωσαν μίζες επί μιζών για να μας πουλήσουν υποβρύχια (που έγερναν) τανκς και ελικόπτερα.
***
Στη νέα λίστα Λαγκάρντ που ανακαλύφθηκε αποκαλύπτονται πάνω από 4.500 διεθνείς πελάτες της τράπεζας HCBC στους οποίους περιλαμβάνονται 97 Έλληνες, αλλά και (εδώ είναι το ενδιαφέρον) και 134 Ελληνοκύπριοι με «offshore» λογαριασμούς στα κατάστημα της HSBC στα νησιά Τζέρσεϊ. Από τη Λευκωσία μου λένε ότι δεν πρόκειται για 134 φυσικά πρόσωπα, αλλά για υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τη Λευκωσία ή τη Λεμεσό, στις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους είναι πρόσωπα εξ Ελλάδος. Ήδη, μαθαίνω ότι υπάρχει συνεργασία των οικονομικών αρχών Κύπρου – Ελλάδος.
***
Το νέο ανάγνωσμα του «Αρχηγού», είναι το «Δύο ώρες διαύγειας». Ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος ανακάλυψε τελευταίως και διαβάζει μετά μανίας… Νόαμ Τσόμσκι. Φέρνει μάλιστα το βιβλίο του ριζοσπάστη διανοητή στην αίθουσα της Ολομέλειας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και αναφέρει συχνά αποσπάσματά του. Και αναρχικός και αντικουλτουριάρης ο συγγραφέας και ο κ. Μιχαλολιάκος λέει συχνά ότι τον ενθουσιάζει το γεγονός ότι ο Τσόμσκι αποκρυπτογραφεί τους μηχανισμούς της κοινωνίας της αγοράς, την αόρατη οικονομία, την κατασκευή συναίνεσης, τα κέντρα εξουσίας.
***
Τσόμσκι ο Μιχαλολιάκος, Λένιν ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Αυτά που δεν έγιναν για χρόνια, μπορούν να γίνουν σε λίγες ημέρες, είπε ο Πρωθυπουργός, προκαλώντας αναταραχή στην αίθουσα απ΄ όλες τις πτέρυγες.
***
Και μια και μιλάμε για τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, την Κυριακή, το καφενείο της Βουλής πρέπει να έκανε χρυσές δουλειές. Ουίσκι, τζιν και βότκα έρρεαν συνεχώς (συνοδευόμενα από ξηρούς καρπούς) στο Εντευκτήριο Βουλευτών, με πολλούς βουλευτές να απολαμβάνουν το «on the rocks» τους παρακολουθώντας παράλληλα τον αγώναΑΕΚ – Ολυμπιακού. Εκείνη την ώρα διεξαγόταν η πιο σημαντική συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας.