Κύριε διευθυντά,
Την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο ΙΙΙ εγώ μελετούσα έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 900.000 νοικοκυριά της χώρας βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας.

Πρόκειται για το 21,4% του πληθυσμού, αλλιώς για 2.341.400 άτομα! Ο εν λόγω αριθμός κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη Βουλγαρία (22,4%). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τραγικό και το ποσοστό (23,7%) της παιδικής φτώχειας στην υπερήφανη πατρίδα. Δεδομένου μάλιστα ότι τα συμπεράσματα εξήχθησαν με βάση τα εισοδήματα του 2010, σκεφθείτε τι γίνεται τώρα και τι έχει να γίνει βάσει των νέων δεδομένων. Αυτά λοιπόν διάβαζα την ώρα που ψηφιζόταν το Μνημόνιο ΙΙΙ και δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο…

Μετά τιμής,
Πανδώρα
ΥΓ.: Κατά τα άλλα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις του στην Αστυνομία, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για επιθέσεις στα μέλη του, η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για πολλά και διάφορα, η κυβέρνηση την αντιπολίτευση για άλλα τόσα και εγώ «καταγγέλλω δυο ματάκια που μου κόβουνε τον ύπνο, με πειράζουν απ’ αντίκρυ, με κοιτούν ορθάνοικτα!», όπως λέει και το τραγούδι. Για να μη μείνω έξω από τον χορό των καταγγελιών.
* Βεβαίως, έχει εξήγηση επιστημονική αυτό το κόλλημα που παθαίνουμε ενίοτε με λογής-λογής ματάκια: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένοχος για τον κεραυνοβόλο έρωτα είναι ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου. Ο οποίος μπορεί μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει τον «ιδανικό σύντροφο».
* Το πήρατε το μήνυμα; Και εν μέσω κρίσης, ακολουθήστε τα μηνύματα του προμετωπιαίου και ερωτευθείτε γιατί χανόμαστε!