Με τον Γιώργο Λούκο να επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών αποδεικνύεται ότι στο υπουργείο Πολιτισμού δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε άποψη.
***
Αναρωτιέμαι γιατί ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός άνοιξε το ζήτημα, γιατί το καλλιέργησε, γιατί το διέρρευσε –μαζί με χαρακτηρισμούς για πρόσωπα και πράγματα.
***
Κουβέντα να γίνεται, θα μου πείτε… Ναι, αλλά δεν μιλάμε για συζητήσεις ούτε σε σαλόνια ούτε σε καφενεία!
***
Αντιστοίχως φαίνεται να χειρίζεται και το θέμα του Εθνικού Θεάτρου…
***
Οι καιροί όμως είναι κρίσιμοι και η αντικατάσταση δεν ξέρει κανείς από πού θα έρθει και ποιον θα αφορά τελικά.
***
Πόλη Θέατρο = 15 παραστάσεις + 60 καλλιτέχνες από 30/11 ως 16/12.
***
Ο Δάνης Κατρανίδης ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τον καινούργιο θεατρικό του χώρο, Πόλη Θέατρο, που θα φιλοξενεί κάθε βράδυ και μόνο για ένα βράδυ ένα διαφορετικό έργο ή μια μουσική εκδήλωση –που μπορεί να την ξέρουμε αλλά μπορεί να είναι και καινούργια…
***
Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος και θα κλείσει την Πόλη με το «Λίγο φως», την παράσταση που φωτίζεται μόνο με φακούς.
***
Ενδιαμέσως θα περάσουν ο Γιάννης Σαρακατσάνης, η ομάδα Cheak Bones, η «Σεβάς Χανούμ», η «Παρέλαση» από τον Ενκε Φεζολάρι, η παρέα των «Κάψε το σενάριο» και Ab ovo, o Δημήτρης Δημόπουλος, οι Minor Project, οι Unemployed, oι «Οχι παίζουμε», οι τζαζ InterPlay, οι Χα! και η Βικτώρια Ταγκούλη.
***
Οι δύο σκηνές του θεάτρου ανοίγουν, η Μικρή και η Μεγάλη Πόλη, στην πλατεία Βικτωρίας, δίπλα στον ηλεκτρικό.
***
Οσο για τον ίδιο τον Δάνη Κατρανίδη, θα ανεβεί στη σκηνή αρχές του 2013.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ