Να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και να σου κοπανάει τα μηνίγγια. Να σού ‘ρχεται να ορμήσεις στους δρόμους με καραμπίνες και κουμπούρια. Και το πρώτο πράγμα που αυθόρμητα καλπάζει και ερεθίζει το θυμικό σου, ν’ ανοίξεις το παράθυρο και στο κενό να ουρλιάξεις «Βοήθειααα». Ακούει κανείς; Μπα τα έχουμε συνηθίσει όλα μα όλα εμείς. Οι απόγονοι του «ΟΧΙ». Οι κληρονόμοι της Εθνικής Αντίστασης. Οι επίγονοι όλων των αιματηρών αγώνων. Για Ψωμί-Παιδεία-Δημοκρατία.

Γιατί αν οποιοσδήποτε «ανώνυμος» και μεροκαματιάρης συμπολίτης μας. Αν οποιοσδήποτε νόμιμος οικονομικός μετανάστης μέσα στην αφαγία του τολμούσε να αρπάξει φραντζόλα ψωμί, αυτομάτως θα τον μπουζουριάζανε, θα τον έκαναν βούκινο τα κανάλια και πριν τον σφραγίζανε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, θα του ρίχνανε μερικές χοντρές και ψιλές, έτσι για να ξεχαρμανιάσουν από το θυμό τους οι μπάτσοι. Υπερβάλλω; Καθόλου!

Αυτό λέγεται νομιμότητα. Ολα τα στάδια αυτής της προσαγωγής-πλην του βρομόξυλου-γίνονται by the Boook. Ετσι ορίζει ο Νόμος. Πάει τέλειωσε. Κάθε ίχνος ιδιοκτησίας θεωρείται άγιο αντίδωρο. Και κάθε μικρός παραβάτης του Νόμου πρέπει να τιμωρείται και να φυλακίζεται. Υπερβάλλω; Καθόλου!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λοιπόν, υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην πιο κρίσιμη, μεταπολιτευτική, περίοδο. Στα χέρια του έσκασε η χειροβομβίδα. Ως όνομα και ιδιότητα συμβολίζει τον πολιτικό που άνοιξε την πόρτα στην Τρόικα. Που έστειλε στην πείνα εκατομμύρια αθώων και σκληρά εργαζόμενων συμπολιτών μας. Και που με την υπογραφή του και τις διαπραγματεύσεις του ανέβασε το χρέος της χώρας από το 120 στο 180%. Που πάει να πει ότι με την σφραγίδα του κάθε μεροκαματιάρης αυτής της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες έμεινε μισός. Υπερβάλλω; Καθόλου!

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν που πριόνισε την χώρα στο μισό, έλαβε προ δύο ετών, διά μέσου διπλωματικού σάκου, ένα cd της τότε γαλλίδας υπουργού Οικονομκού Κριστίν Λαγκάρντ. Συνοδευόμενο από ένα κείμενο που περίπου έλεγε το εξής «Ζορζ σου στέλνω τα ονόματα 2000 χιλιάδων Ελλήνων που έχουν εξάγει σε ελβετικό παράρτημα Βρετανικής τράπεζας 1, 5 δισεκατομμύρια euros Αν το ζήτημα το ερευνήσεις τότε θα λάβεις από φοροδιαφυγή κάμποσα εκατομμύρια euros. Φρόντισε για τα δέοντα». Υπερβάλλω; Καθόλου!

Ο «αξιότιμος» Παπακωνσταντίνου αφού πρώτα είδε την λίστα και αφού στην συνέχεια παρέδωσε επιλεκτικά δέκα με είκοσι ονόματα στους καθ’ ύλην αρμόδιους δικαστικούς και αφού αντέγραψε τη λίστα σε USB, στην συνέχεια έχωσε το cd σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του. Υπερβάλλω; Καθόλου

Ωραία! Και τώρα που είναι το CD; Τον ρωτήσανε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Α δεν θυμάμαι, Κάπου είναι αλλά δεν το βρίσκω. Υπερβάλλω; Καθόλου

Αφού λοιπόν τα είπε όλα αυτά, πήρε το καπελάκι του και ατσαλάκωτος σηκώθηκε, άνοιξε την πόρτα και έφυγε. Ετσι. Σα να μην συμβαίνει τίποτα. Περιπου-για να καταλάβουμε την αναλογία-είναι σαν ο δολοφόνος αφού πρώτα ομολογήσει στον ανακριτή το έγκλημά του, στην συνέχεια σαν κύριος να του επιτρέπεται να φεύγει και να πηγαίνει στο σπίτι του. Υπερβάλλω; Ναι!

Γιατί το «έγκλημα» με την ανελέητη φοροδιαφυγή καταλήγει βρόγχος, αφαγία, ανεργία, αρρώστα και ενίοτε αυτοκτονία. Για τους πολίτες αυτής της χώρας. Υπερβάλω; Καθόλου!

Επομένως τρία συμπεράσματα απ’ αυτή την ασύλληπτη και ύποπτη κοροϊδία. Οτι ανάμεσα στα ονόματα των φοροφυγάδων πρέπει να συμπεριλαμβάνονται κολλητοί του κυβερνητικού προσωπικού. Ισως μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς που μας «έσωσαν» στην διάρκεια της ΠαΣοΚικής διετίας. Κι αν όχι οι ίδιοι, ίσως τα αδέλφια τους, οι γκόμενές τους και οι γυναίκες του. Το δεύτερο ότι κάθε ίχνος ισονομίας σ ‘αυτό το προτεκτοράτο έχει πεταχτεί στα σκουπίδια. Και το τρίτο ότι όχι απλώς γιαούρτια αλλά επειγόντως στην πλατεία Συντάγματος να απολογηθούν μπροστά στον πολύπαθο Λαό. Υπερβάλλω; Δε νομίζω!

Κι όμως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Και μάλιστα φοβούμαι πολύ, ότι πάλι με χρόνια και καιρούς οι ίδιοι πολιτικοί θα εμφανιστούν και θα πρωταγωνιστήσουν ως χρήσιμη εφεδρεία και λύση εναλλακτική.

Γι’ αυτό κι εγώ ώρες ώρες απορώ με την υπομονή και την καρτερικότητα αυτού του Λαού. Ούτε τα κυπριακά γαϊδούρια!