Με ένα παραληρηματικό μανιφέστο εναντίον της πολιτικής ορθότητας η Χρυσή Αυγή συνεχίζει την επίθεσή της εναντίον οποιασδήποτε λογικής. Στο κείμενο, που έχει τίτλο «Σπάστε την τυραννία της πολιτικής ορθότητας», η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει την πολιτική ορθότητα ως «επιστέγασμα της κυριαρχίας ενός καθεστώτος» και «πανίσχυρο όπλο μέσω του οποίου η εξουσία επιβάλλει τις θέσεις της» και «το πρώτο ισχυρό όπλο του συστήματος στη μάχη εναντίον των οιονεί εχθρών του».

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα η Χρυσή Αυγή σπεύδει να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης θεωρεί εαυτόν και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος θύματα κατάφωρης καταπίεσης επειδή δεν μπορούν να αποκαλέσουν τον μαύρο «αράπη», επειδή δεν μπορούν να αρνηθούν με την άνεσή τους το Ολοκαύτωμα και επειδή υποχρεώνονται να αποκαλούν τους ομοφυλόφιλους «γκέι» και όχι «κίναιδους» ή πιο απλά «που—-ς», όπως με υπερηφάνεια έκανε ο παππούς τους.
Εδώ κάπου τίθεται το υπαρξιακό ερώτημα : Τι κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής απέναντι σε αυτή τη χωρίς προηγούμενο παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους; «Το ζήτημα που τίθεται είναι εκείνο της αντιμετώπισης του εχθρικού αυτού όπλου. Μένουμε σιωπηλοί και ευθυγραμμιζόμαστε με «τα δεδομένα» των καιρών, έστω κι αν δε μας ευχαριστεί; Ή αντιστεκόμαστε;», διερωτάται ο υπογράφων το μανιφέστο.
Την απάντηση την δίνουν αμέσως μετά: «Περνάμε στην αντεπίθεση! Τσακίζουμε την πολιτική ορθότητά τους όπου βρεθούμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!»
Προκειμένου να αντισταθούν με επιτυχία στην ανακοίνωση δίνονται και οδηγίες όπως όταν για παράδειγμα «Στην ερώτηση του δήθεν «ανθρωπιστή» αν «είσαι ρατσιστής», του απαντάς πως «θέλεις την Ελλάδα μόνο για Ελληνες» κι αν αυτό θεωρείται «ρατσισμός», τότε ναι, είσαι!»
«Ο μεγάλος Ιδεολογικός Πόλεμος ξεκίνησε. Ούτε σπιθαμή γης στο πεδίο των Ιδεών για τον εχθρό. Αγώνας για κοινωνική επιβολή των Ιδεών μας, μέχρι αυτές να γίνουν πράξη, να γίνουν καθεστώς.. Και τότε, να είστε βέβαιοι πως θα τους ταράξουμε στην πολιτική ορθότητα! Ζήτω η Νίκη!» καταλήγει η ανακοίνωση.
Είναι εμφανές ότι ο ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον της λογικής έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τη λογική κινδυνεύουν και όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε λίγο – πολύ δεδομένα όπως ο πολιτισμός, η ευγένεια στη δημόσια συζήτηση, η ανοχή απέναντι στον διαφορετικό.
Οπως δηλώνουν δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή στο πεδίο των ιδεών μέχρι αυτές οι ιδέες να επιστρέψουν στην πρωτόγονη κατάσταση της εποχής που οι κοινοί μας πρόγονοι σηκώνονταν στα δύο τους πόδια. Και τότε, όταν αυτές οι ιδέες γίνουν καθεστώς, θα επιβάλλεται να αποκαλούμε τους μαύρους «αράπηδες» και θα μπορούμε να αρνούμεθα με παρρησία το Ολοκαύτωμα, χωρίς τον κίνδυνο να μας χαρακτηρίσουν «ναζιστές».
Καλωσορίσατε στον σκοτεινό καινούριο κόσμο!