Η εκκωφαντική και καταστροφική διάλυση της κρατικής μηχανής ξεπερνάει ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία. Ενας ύπουλος, ακατανίκητος και αχόρταγος, για περισσότερα δάκρυα και για ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, εσωτερικός εχθρός κατασπαράζει στο διάβα του ό,τι βρει μπροστά του. Ποια Μέρκελ! Ποιος Νταβούτογλου! Ποια Fyrom! Ποιοί λαθρομετανάστες! Μπροστά σε αυτή τη γιγαντιαία ακινησία, παραλυσία και ολοσχερή ανικανότητα, όλοι αυτοί οι εχθροί, ακόμα και η μακαρίτισσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, φαντάζουν σαν οι πιο πιστοί μου κολλητοί.

Φανταστείτε ότι σ’ αυτόν τον διακορευμένο τόπο τα στοιχειώδη εργαλεία δημόσιας διοίκησης θεωρούνται ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Ας πούμε. Ο ηλεκτρονικός συντονισμός όλων των αρμόδιων πηγών και θεσμών ώστε να πιστοποιείται με την πρώτη η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος των πολιτών. Ετσι ώστε οι παμπόνηροι ποντικοί να μη λαμβάνουν πέτσινες συντάξεις και πέτσινα επιδόματα. Δηλαδή να συνδέονται αυτομάτως τα ληξιαρχεία με τις τράπεζες και όλοι μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό το στοιχειώδες. Αυτή η νηπιακής εμπνεύσεως και εφαρμογής απλή διαδικασία για την ελληνική Μπανανία αποτελεί μια άγνωστη ιστορία. Ετσι οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι από τη μια παραδέχονται μεγαλοφώνως και μεγαλοπρεπώς τη δική τους ολοκληρωτική ανικανότητα. Και από την άλλη αποφάσισαν να μεταθέσουν στα συμβολαιογραφκά γραφεία τις δικές τους ευθύνες και τη δική τους απλούστατη εργασία. Ανίκανοι δηλαδή ακόμα και για μια σφραγίδα. Ετσι, λέει, κάθε γέννηση, κάθε γάμος και κάθε θάνατος θα πιστοποιείται με συμβολαιογραφική πράξη. Πράγμα που σημαίνει ότι καθένας εξ ημών και υμών θα πληρώνει για κάθε μεταβολή περίπου 60 ευρώ. Να τρελαθούμε; Να εξεγερθούμε!

Αφού παραδέχονται την ανικανότητά τους. Αφού τίποτα δεν λειτουργεί. Αφού ούτε εφορία, ούτε πολεοδομία, ούτε ληξαρχεία, ούτε δήμοι, ούτε τίποτα. Αφού λοιπόν όλο το σύστημα είναι τόσο ξεχαρβαλωμένο, τότε προς τι με τους φόρους μας να τους πληρώνουμε, να τους ταΐζουμε και να τους συντηρούμε; Θα μου πείτε, η άρνηση καταβολής του φόρου αποτελεί μέγιστη πράξη παραβατικότητας. Συμφωνώ και προσαυξάνω. Ομως αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της παραβατικότητας. Εμείς απλοί ανοχύρωτοι κομπάρσοι.

Σκεφτείτε το στοιχειώδες. Αυτό που είναι ο χρυσός και απαράβατος κανόνας του καπιταλιστικού συστήματος. Δηλαδή σε κάθε οικονομική σου πράξη είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το αντίτιμο κάθε προϊόντος και κάθε υπηρεσίας. Δίνεις, παίρνεις. Δούναι, λαβείν. Εντάξει; Ε, λοιπόν, αυτό που συμβαίνει εν Ελλάδι είναι πρωτοφανές. Ο φορολογούνος πληρώνει και το κράτος του επιστρέφει μια τρύπα στο νερό.

Πληρώνουμε την ανικανότητά τους. Πληρώνουμε τη διαπλοκή τους. Πληρώνουμε το αραλίκι τους. Πληρώνουμε τον αναλφαβητισμό τους. Πληρώνουμε τον ερασιτεχνισμό τους. Πληρώνουμε την ανοησία τους. Πληρώνουμε την αδιαφορία τους. Πληρώνουμε τον κυνισμό τους. Πληρώνουμε τον φιλοτομαρισμό τους. Πληρώνουμε την κομματική τους πελατεία. Πληρώνουμε τα ρουσφέτια τους. Πληρώνουμε τις μίζες τους. Πληρώνουμε τα γλέντια τους. Πληρώνουμε τα φαγοπότια τους. Πληρώνουμε τον κατά βάση και κατ’ ουσία «ανθελληνισμό» τους. Ε, basta! Μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από αυτά τα ασπόνδυλα ερπετά, να μην πληρώνουμε τίποτα!