Δύο οι μαγικές εικόνες από την επίσκεψη της Μέρκελ. Η πρώτη αφορά στην σχέση Ελλάδας-Ευρωζώνης. Αφού κατά γενική ομολογία, από την Λαγκάρντ μέχρι τον Σόιμπλε και από τον Τσίπρα μέχρι τον τελευταίο βουλευτή της ΝΔ, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Αφού η τρύπα είναι μεγέθους King Size. Και αφού το βαρέλι δεν έχει πάτο τότε γιατί η Ελλάδα στην ευρωζώνη παραμένει; Μα επειδή μια δική μας άτακτη χρεοκοπία θα κλώτσαγε στον όλεθρο την Ευρώπη και θα κλόνιζε συθέμελα ακόμα και την κινεζική οικονομία. Γι’ αυτό η Μέρκελ κατέφθασε εν Ελλάδι. Γι’ αυτό άλλαξε το κλίμα. Γι’ αυτό γερμανοί σχολιαστές έχουν γράψει ότι η απόφαση για την Ελλάδα θα είναι πολιτική επομένως η Τρόικα πρέπει να διαλυθεί. Αλλά και γι’ αυτό και η δήλωσή της Μέρκελ «εύχομαι και ελπίζω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη» μοιάζει να είναι αινιγματική. Που ελευθέρως πάει να πει «προς το παρόν μένετε, αργότερα δεν ξέρω, αλλά όπως πάτε φεύγετε».

Με απλά λόγια το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται. Μένουμε με την προοπτική να φύγουμε. Φεύγουμε αλλά προς το παρόν μένουμε. Με το ένα πόδι μέσα με το άλλο έξω. Η απόφαση είναι πολιτική. Τουτέστιν «επειδή η τύχη μας κρέμεται από την Ελλάδα, κρατείστε προς το παρόν τους ρεμπεσκέδες μέσα στην ευρωζώνη και μόλις εμείς οχυρωθούμε και ξεπεράσουμε την κρίση τους δίνουμε μία και τους στέλνουμε αδιάβαστους στην δραχμή».

Η δεύτερη μαγική εικόνα έχει να κάνει με τα μάτσα μούτσα του ζεύγους Ανγκελας-Αντώνη. Οι χτεσινοί εχθροί, σήμερα φίλοι και κολλητοί. Μόλις πριν από 14 μήνες η Γερμανίδα ούτε με τα κιάλια δεν ήθελε τον Ελληνα να δει. Και μόλις πριν από 14 μήνες ο Σαμαράς διακήρυσσε τα ίδια πάνω κάτω που επαγγέλλονται σήμερα ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας. Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς θεμελίωσε και έκτισε το τείχος της αντιμνημονιακής στρατηγικής. Τι άλλαξε; Απλούστατα. Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός. Και όπως είθισται στην εντελώς «φερέγγυα» και «αξιόπιστη» ελληνική πολιτική, η Αντιπολίτευση διακηρύσσει τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που πράττει ως κυβέρνηση. Δύο κόμματα και δύο άνθρωποι στην συσκευασία του ενός.

Γιατί όμως η Μέρκελ έκανε στροφή 180 μοιρών; Μα είναι ηλίου φαεινότερο. Επειδή έχει γκρεμιστεί ο δικομματισμός εν Ελλάδι. Το ΠαΣοΚ δηλαδή τρέχει ιλιγγιωδώς να συναντήσει την μακαρίτισσα Ενωση Κέντρου του μακαρίτη και γραφικού Ιωάννη Ζίγδη. Επειδή εναλλακτική λύση είναι ο Τσίπρας. Επειδή άπαντες οι έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο δεν θα επιστρέψει, προς το παρόν, να χρεοκοπήσει και να επανέλθει στην Δραχμή η Ελλάδα.

Επειδή ο Τσίπρας λοιπόν θα εκβιάσει και περισσότερα λεφτά θα απαιτήσει από την Μέρκελ. Για όλους αυτούς τους λόγους η Ανγκελα πάει με χίλια τον Αντώνη. Γιατί σου λέει, ο Αλέξης είναι ακριβός και ασταθής. Ενώ ο Αντώνης σταθερός και φτηνός. Πως κάνουμε όταν πάμε να ψωνίσουμε από το σούπερ μάρκετ; Συγκρίνουμε δύο όμοια προϊόντα και φυσικά στο τέλος αγοράζουμε το πιο φτηνό.

Τουτέστιν αυτή η Ελλάδα αυτή η ουσία. Η Μέρκελ σουλατσάρισε επί έξι ώρες σε ελληνικό σούπερ μάρκετ και αγόρασε το μέλλον της ευρωζώνης και φυσικά της Γερμανίας σε τιμή ευκαιρίας. Οσο για εμάς, το είπε η γυναίκα καθαρά «εύχομαι και ελπίζω» και άντε γεια!