Ομολογουμένως, οι μεταλλουργοί της πάλαια ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, ωχριούν ως προς τα αποτελέσματα της αόκνου προσπαθείας ιθαγενών «ομοϊδεατών» τους.

Τα στοιχεία που το «σύστημα» ελέγχου συνταγών απέδωσε για το σύνολο των πράξεων του τελευταίου 3μήνου, αποδεικνύουν πως υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετοί που, σε πείσμα των καιρών, εργάζονται περισσότερες ώρες από το ίδιο το 24ωρο.

Πώς να εξηγήσει διαφορετικά κανείς την υψηλή «παραγωγή» συνταγών,άρα και «εξετάσεων» ασθενών που εμφανίζουν τα μη αμφισβητούμενα στοιχεία;

Αν δεχθούμε πως ένας λειτουργός του Ιπποκράτη, πιστός στον όρκο του, υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια αντοχής, τότε παρέχει τις υπηρεσίες του κατά όρο σε 50 έως και 150 ασθενείς ημερησίως.

Με απλά λόγια, οι συμπαθείς «σταχανοβίτες» με ταχύτητα έως και 2 ασθενών/ώρα, κατορθώνουν να ελέγξουν την ταυτοπροσωπία ασθενούς/δικαιούχου, να εξετάσουν, να συζητήσουν, να μελετήσουν και να πληκτρολογήσουν την συνταγή. Το πώς προλαβαίνουν π.χ. να πλύνουν τα χέρια τους ή να εκτελέσουν βιοτικές του ανάγκες (τροφή,ανάπαυση κ.τ.λ) τους εντάσσει στην κατηγορία των «supermen». Προφανώς, οι άνω των 50 ενθυμούνται την ταχύτητα με την οποία ο Κλάρκ Κέντ άλλαζε εμφάνιση, τιμωρούσε τους κακούς και φλέρταρε συγχρόνως την αιωνία πλατωνική του αγάπη.

Επειδή όμως εξακολουθούμε να ζούμε στον πραγματικό δύσκολο κόσμο και όχι σε αυτόν των cartoon, τα πράγματα μάλλον έχουν «ξεφύγει» κατά την προσφιλή έκφραση της νεολαίας.

Ακόμη και εάν δεχθούμε πως κάποιοι υποκλέπτουν τους κωδικούς ασφαλείας των γιατρών, έστω γνωρίζοντας τον Α.Μ.Κ.Α. τους, πώς θα εξηγηθεί το φαινόμενο της επί σειρά μηνών παράθεσης των τελευταίων στις πρώτες θέσεις του εθνικού πρωταθλήματος συνταγογράφησης;

Η τεχνολογία και τα συστήματα ασφαλείας και ελέγχου των πληροφοριακών συστημάτων είναι δυνατόν ,εντός ολίγων λεπτών, να ενημερώσουν από πού, πότε ακριβώς, ποια σκευάσματα, σε ποιους ασθενείς και σε ποια τελικώς φαρμακεία εκτελέσθηκαν αυτές οι συνταγές.

Αν πάλι δεν είναι δυνατή η εξακρίβωση, τότε μάλλον κάτι πολύ «σάπιο» εξακολουθεί να μολύνει ένα ήδη σε κώμα σύστημα Υγείας.