Πόλη Θέατρο…
***
Μια πόλη γεμάτη θέατρο;
***
Ναι. Πού; Στην οδό Αριστοτέλους και Φωκαίας 4, στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου στεγαζόταν το θέατρο Μέλι.
***
Ποιος τα ετοιμάζει όλα αυτά;
***
Ο Δάνης Κατρανίδης, που μπαίνει με δύναμη στο θεατρικό παιχνίδι της εποχής μας, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση που έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια με τη διάθεσή του για νέες περιπέτειες…
***
Κυρίως όμως τη διάθεσή του να συνεργαστεί με νέους, πολύ νέους ανθρώπους, από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής ή και του χορού και να τους συνδυάσει με δοκιμασμένους στον χρόνο συναδέλφους του.
***
Με μια ανακαίνιση του θεάτρου, το οποίο έκλεισε για μια 12ετία, ο Δάνης Κατρανίδης πρόσθεσε πλάι στην κεντρική σκηνή των 150 θέσεων –την οποία βαφτίζει πλέον Μεγάλη Πόλη –μια δεύτερη, τη Μικρή Πόλη.
***
Εκεί που ήταν το φουαγέ, το οποίο και καταργεί, δημιουργεί έναν καινούργιο χώρο, μεταβαλλόμενο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παράστασης –τα φώτα, τα καθίσματα, η σκηνή στην υπηρεσία του σκηνοθέτη, του ηθοποιού, του μουσικού, της ομάδας…
***
Εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, το Πόλη Θέατρο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για τη μεγάλη πρεμιέρα.
***
Πότε;
***
Στα μέσα Νοεμβρίου.
***
Μόνο που (και εδώ είναι η έκπληξη) το άνοιγμα δεν θα το κάνει ο ίδιος ο ηθοποιός, αλλά νέοι καλλιτέχνες και οι νεανικές τους ομάδες –σαν ένα είδος φεστιβάλ.
***
Ο Δάνης Κατρανίδης θα ανέβει στη σκηνή του Πόλη Θέατρο στις αρχές του 2013.
***
Με την κίνησή του αυτή επιβεβαιώνει τον στόχο του –που είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα στελεχωθεί από την ανερχόμενη νέα γενιά του θεάτρου σε συνεργασία με την παλαιότερη –και το σκεπτικό του, στο οποίο και βασίζεται το όνομα του χώρου.
***
Οτι δηλαδή, όπως σε κάθε πόλη συνυπάρχουν, δρουν και επικοινωνούν άνθρωποι κάθε γενιάς και ηλικίας, έτσι και στο Πόλη Θέατρο, αυτόν τον πολυσυλλεκτικό χώρο, θα γίνει πραγματικότητα η συνύπαρξη, η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση καλλιτεχνών στο κέντρο της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας.
***
Το θέατρο Μέλι λοιπόν –όπου ο Δάνης Κατρανίδης είχε ανεβάσει τη «Γυναίκα με τα μαύρα» με τον Γιώργο Κέντρο επί δύο χρόνια –δίνει πλέον τη θέση σε μια Πόλη Θέατρο.
***
Το πρόγραμμα των θεατρικών ή και μουσικών παραστάσεων της Μικρής Πόλης θα ανακοινωθεί σύντομα, όπως και το ρεπερτόριο της Μεγάλης Πόλης. Το ρεπερτόριο θα συνδυάζει το κλασικό και το σύγχρονο έργο, το ελληνικό και το ξένο.
***
Με μπόλικες επιχειρηματικές εμπειρίες στο ενεργητικό του, ο Δάνης Κατρανίδης δεν το βάζει κάτω…
***
Αλλωστε στην κρίση οι τολμηροί είναι που βγαίνουν κερδισμένοι.
***
Καλή επιτυχία!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ