Η διαστροφή, της διαστροφής, ω κοροϊδία νεοελληνική. Προσέξτε σουρεαλιστική, σκηνοθετημένη και βολική πολιτική «λογική». Η ουσία σε δευτερότριτη κατηγορία. Η τυπική νομιμότητα πρωταθλήτρια της Superleague. Από τους τσάμπα μάγκες της «παράγκας» δηλαδή. Χτεσινό παράδειγμα. Φρεσκότατο. Σαν τα γιαούρτια που σού ‘ρχεται να τα εκτοξεύσεις στα δικά τους τα μούτρα. Το μεγιστοτεράστιο πρόβλημα δεν είναι οι επί έξι μήνες απλήρωτοι, εργάτες των Ναυπηγείων. Σιγά που θα ιδρώσει το παχύδερμο αυτί τους. Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι η ανικανότητα των στρατονόμων που επέτρεψαν σ’ αυτούς τους «αναρχικούς ταραξίες» να μπουκάρουν στο αύλειο του Πενταγώνου και να τα κάνουν όλα λίμπα. Ανατριχιαστικό; Κάτι περισσότερο. Εγκληματικό!

Δηλαδή. Τώρα που με το «εξαφανισμένο» στικάκι ξεχείλισε η οργή. Τώρα που ακόμα και τα βρέφη παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό από την ατιμωρησία και την γιγαντιαία φοροδιαφυγή. Τώρα που εδώ και τρία χρόνια μας μαστιγώνουν, επί 24ωρου βάσεως ανηλεώς. Τώρα που η αφρόκρεμα της Νέας Γενιάς όπου φύγει φύγει στην ξενιτιά. Τώρα που εξακολουθούν να προστατεύουν την κομματική τους πελατεία την εκλεκτή. Τώρα που περιτράνως έχει αποδειχθεί πως αν είχαν εισπράξει το κατιτίς από την παράνομη εξαγωγή δισεκατομμύριων euros θα μπορούσαν να καλύψουν την φαρμακευτική δαπάνη χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων και ταυτόχρονα να πληρώσουν τα μεροκάματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Τώρα δηλαδή μέσα σ’ αυτή την συντέλεια της παρακμής, εξακολουθούν ανερυθρίαστα και κυνικά να γρονθοκοπούν τα υποζύγια τα εργατικά. Και από πάνω να καλύπτουν τις ανομίες και τις διαστροφές τους πίσω από το γράμμα του Νόμου φτύνοντας ροχάλες στο «σώμα» μιας στοιχειώδους Ηθικής!

Και αφού τα κάμουν όλα αυτά, σα να είναι αυτονόητα και τάχα μου πατριωτικά, εμφανίζονται στην τηλεοπτική σκηνή, ανήσυχοι και τάχα μου προβληματισμένοι και σκεπτικοί. Γιατί, λέει, με όλες αυτές τις παραβατικότητες και τις παράνομες πρακτικές, σπρώχνουν οι απλήρωτες εργάτες την κοινοβουλευτική Δημοκρατία στα τάρταρα τα φασιστικά. Μα τι λες τώρα άθλιε ποντικέ!

Εσύ ο μεγιστοτεράστιος παραβάτης του Συντάγματος και των Νόμων. Εσύ, ας πούμε, με το Δουβλίνο δύο, έμπασες και μπάζεις στην χώρα εκατομμύρια ρακένδυτους λαθρομετανάστες. Εσύ ο εισπράκτορας απλήρωτων δανείων. Εσύ η μπουλντόζα της παραγωγικής μας βάσης. Εσύ ο μειζολήπτης δεκάδων σκανδάλων. Εσύ το ρόπαλο που πίπτει στα κεφάλια των αμνών της σκληρά εργαζόμενης κοινωνίας. Εσύ ο κατ’ εξακολούθηση και κατά επάγγελμα παραβάτης. Εσύ ο «serial killer» και ο ηθικός αυτουργός αυτής της «γενοκτονίας» που όμοιά της ούτε η καταστροφή της Μικράς Ασίας. Ο Λαός το λέει απλά: Είπε γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Και κάτι για τον κυρ Φώτη. Που τον έχω ικανό – χάριν ευρωζώνης – να ανεχθεί την αλβανοποίηση του ελληνικού λαού. Όσο εσύ κυρ Φώτη μου είσαι Αριστερός, άλλο τόσο εγώ είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα ο Αμερικανός!