από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

«Διάλογος» Ι. Χριστού και Χρυσής Αυγής για το μεταναστευτικό

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στους αλλοδαπούς και γενικά στους ανθρώπους που θεωρούμε εχθρούς μας, το απαντάει μια κι έξω ο Χριστός, λέγοντας την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη την παραβολή (κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφ. 10, στίχοι 25-37).

Οι Σαμαρείτες ήταν μια ανακατεμένη φυλή, που οι πρόγονοί της είχαν νοθεύσει το εβραϊκό τους αίμα κάνοντας πολλούς γάμους με γυναίκες άλλων λαών. Επίσης είχαν νοθεύσει και τη θρησκεία και τη γλώσσα τους – δηλαδή τα τρία στοιχεία που θεμελιώνουν τον πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα, όχι μόνο για τους Εβραίους αλλά για κάθε λαό. Οι Εβραίοι, λοιπόν, τους Σαμαρείτες τους θεωρούσαν προδότες και τους μισούσαν.

Ο Χριστός, αν και Εβραίος, θεράπευε Σαμαρείτες χωρίς να δίνει σημασία στο θέμα αυτό. Επίσης, μια από τις πιο σημαντικές μαθήτριές Του ήταν Σαμαρείτισσα (κατά Ιωάννην, κεφ. 4): η αγία Φωτεινή, που κήρυξε το χριστιανισμό μέχρι τη Ρώμη και θανατώθηκε από τους Ρωμαίους, μαζί με όλη της την οικογένεια, με φρικτά βασανιστήρια! Αλλά και οι Απόστολοι έκαναν πολλά θαύματα και μετέδωσαν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στους Σαμαρείτες (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. 8).

Γράφει λοιπόν το κατά Λουκάν (10, 25-37) ότι ένας δάσκαλος της εβραϊκής θρησκείας, νομίζοντας πως θα πιάσει αδιάβαστο το Χριστό, τον ρώτησε ποια είναι η σπουδαιότερη εντολή. Ο Χριστός του λέει: «Στο Νόμο (της θρησκείας) τι διαβάζεις;». Ο άλλος, που ήταν δάσκαλος αυτού του Νόμου, απαντά: «θα αγαπήσεις τον Κύριο και Θεό σου με όλη την καρδιά σου, την ψυχή σου, τη δύναμη και το νου σου, και θα αγαπήσεις και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». «Σωστά απάντησες» είπε ο Χριστός.

Επειδή όμως ο άλλος ντράπηκε, έχοντας ρωτήσει κάτι που το ήξερε, ρωτάει πάλι: «Και ποιος είναι ο πλησίον μου;».

Τότε ο Χριστός είπε την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη:

Ένας άνθρωπος κατέβαινε από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ. Στο δρόμο τον χτύπησαν ληστές και τον άφησαν μισοπεθαμένο. Πέρασε ένας ιερέας, τον είδε, αλλά δε σταμάτησε. Το ίδιο κι ένας λευίτης (ιερέας κατώτερου βαθμού, όπως θα λέγαμε εμείς διάκος). Μετά όμως πέρασε κι ένας Σαμαρείτης. Τον είδε και συγκινήθηκε. Έπλυνε τις πληγές του με λάδι και κρασί, τον φόρτωσε στο ζώο του και τον πήγε σ’ ένα πανδοχείο. Έδωσε εντολή στον πανδοχέα να τον φροντίσει, τον πλήρωσε και του είπε: Όταν ξανάρθω, πες μου, αν τα λεφτά που σου άφησα δε σε φτάσουν, να σου δώσω κι άλλα.

Και μετά ρώτησε ο Χριστός: «Κατά τη γνώμη σου, ποιος φέρθηκε σαν πλησίον στον τραυματία;». Ο δάσκαλος είπε: «Αυτός που τον βοήθησε». «Έτσι να φέρεσαι κι εσύ, λοιπόν» κατέληξε ο Χριστός.

Είναι σημαντικό, ότι ο Ιησούς, στην ιστορία που είπε, δεν έβαλε Εβραίο να βοηθάει Σαμαρείτη, προφανώς για να μη νιώσουν οι Εβραίοι ανώτεροι και καλύτεροι. Έβαλε Σαμαρείτη να βοηθάει Εβραίο – δηλαδή τον άνθρωπο από την «προδοτική» φυλή, που είχε νοθεύσει αίμα, θρησκεία και γλώσσα, να βοηθάει εκείνον από την καθαρή φυλή, με το αγνό αίμα και την αγνή θρησκεία και γλώσσα. Αν έλεγε την ιστορία εδώ και τώρα, ασφαλώς θα έβαζε έναν Πακιστανό ή Αλβανό ή Σύριο κ.τ.λ. να βοηθάει έναν περήφανο (αλλά τραυματισμένο κι ανήμπορο) έλληνα εθνικιστή!

Ή μήπως νομίζεις, αδελφέ αναγνώστη (εσύ που αγανακτείς κατά των λαθρομεταναστών και λες πως καλά κάνουν και τους δέρνουν οι ακροδεξιοί), πως δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες με μεγαλύτερη ανθρωπιά από τη δική μας, που θα βοηθούσαν ακόμη και με μεγάλες θυσίες έναν Έλληνα, που μπορεί να τον είχαν τραυματίσει και κουρελιάσει άλλοι Έλληνες;

Τα παραπάνω λόγια του Χριστού, ας τα συλλογιστεί όποιος αισθάνεται ορθόδοξος χριστιανός, είτε είναι εθνικιστής (ιδίως Χρυσαυγίτης), είτε απλός πολίτης, που βλέπει με καλό μάτι και ικανοποίηση τις βίαιες πράξεις των εθνικιστών και των νεοναζί.

Ας τα συλλογιστούν όμως και οι αδελφοί μας οι Αριστεροί και οι αναρχικοί, που νομίζουν πως η θρησκευτική μας κληρονομιά δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους ανθρώπους, αλλά είναι ένα κουβάρι δεισιδαιμονιών για γιαγιάδες! Όχι. Όση αγάπη υπάρχει στον αριστερό και τον αναρχικό χώρο (ακόμα και στην καρδιά των άθεων) είναι επίδραση από τις ορθόδοξες ρίζες τους και, μακριά το Χριστό, αυτή η αγάπη εύκολα μπορεί να καταρρεύσει και να αντικατασταθεί από μίσος και πόλεμο (ταξικό ή φυλετικό).

Το μεταναστευτικό είναι τρομερό πρόβλημα, που οι συνέπειές του πάνε πολύ πιο πέρα από το χάσιμο του μεροκάματου των Ελλήνων εργατών, που κι αυτό είναι πολύ σοβαρό. Όμως δεν θα λυθεί με βία εναντίον απλών ανθρώπων – πιστεύω μάλιστα πως δε θα λυθεί καθόλου με βία. Αν όμως κάποιοι νομίζουν πως είναι περήφανοι Έλληνες, αρσενικοί, με καρδιά παρόμοια με του Καραϊσκάκη, του Μακρυγιάννη ή του Δασκαλογιάννη και του Χατζή Μιχάλη Γιάνναρη, ας πάνε να τα βάλουν με τη νιγηριανή μαφία, τη ρωσική ή την αλβανική μαφία ή τις διάφορες άλλες «εθνικές» μαφίες, που έχουν όπλα και διαπράττουν αληθινά οργανωμένα εγκλήματα. Ας καθαρίσουν την Αθήνα (ίσως κι άλλες μεγαλουπόλεις) από τις μαύρες Νιγηριανές σκλάβες, που κάποιοι ομοεθνείς τους τις κρατάνε αιχμάλωτες με βουντού και τις στέλνουν κάθε βράδυ, τρομοκρατημένες, να κάνουν πιάτσα στην Πατησίων και σε άλλους δρόμους. Εννοώ φυσικά να τις ελευθερώσουν από τους εκμεταλλευτές τους, όχι να τις εξολοθρεύσουν! Μπορούν;

Ας κάνουν κάτι για τη Θράκη, όπου η Τουρκική προπαγάνδα οργιάζει ακόμα και στους Πομάκους και κανείς δεν υπερασπίζεται την ελληνικότητά της (συγγνώμη, διεθνιστές αδελφοί, αλλά όντως έχουμε και μια πατρίδα).

Όχι να ψαρεύουν απ’ το σωρό άοπλους εργάτες και να τους σακατεύουν. Πολύ περισσότερο, όχι να δέρνουν μαθητές!

Κάτι ακόμα: το μεταναστευτικό θα ήταν πολύ μικρότερο πρόβλημα, αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί και, αντί να μισούμε «αυτούς που μας παίρνουν τις δουλειές μας» (στην πραγματικότητα, οι Έλληνες εργοδότες το κάνουν αυτό, που προτιμούν ξένους παρά Έλληνες), τους αγαπούσαμε, τους βοηθούσαμε να επιβιώσουν και – το κυριότερο – τους μιλούσαμε για το Χριστό, την Παναγία και τους αγίους. Έτσι κι εκείνοι θα ημέρευαν, θα μας καταλάβαιναν και πολλοί θα γίνονταν και χριστιανοί, δηλ. ένα με εμάς. Και θα σώζαμε μερικές ψυχές, με πρώτη και καλύτερη τη δική μας, που είναι μαύρη.

Θύμωσες; Δεν πειράζει.

Ας πω ότι ξεκίνησε μια χριστιανική αντι-ναζιστική και αντι-φασιστική κίνηση στο Facebook, με πρωτοβουλία της γνωστής θεολόγου και συγγραφέως Εύης Βουλγαράκη.

Είμαι Έλληνας, απόγονος Ελλήνων. Η οικογένειά μου έχει τουλάχιστον δέκα μέλη που αγωνίστηκαν κατά των Τούρκων και κατά των Ναζί κατακτητών. Κάποιοι έδωσαν και τη ζωή τους ή βασανίστηκαν από τους Ναζί. Όμως, μ’ αυτά που γράφω, πιθανόν κάποια «λεβεντόπαιδα» να μου τη στήσουν και να μου σπάσουν το κεφάλι (χαλάλι, για την πατρίδα). Γιατί, ξέρεις, όποιος νομίζει πως έχει το δικαίωμα να δέρνει, σήμερα δέρνει τον ξένο, αλλά αύριο θα δείρει τον πατριώτη που διαφωνεί μαζί του…

O κ. Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης είναι Θεολόγος - συγγραφέας


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (52)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Απαράδεκτος! | 16/11/2016 15:48
  Θόδωρε είσαι μπερδεμένος. "Salus populi suprema lex esto" είπε ο Κικέρων. Πήγαινε να διαβάσεις λίγο και μετά έλα να μας κάνεις κήρυγμα.
  Χωρίς Όνομα
  απάντηση00
   
   
  ΟΧΙ | 10/09/2015 22:35
  Δὲν μὲ ἐνδιαφέρουν οὖτε οἱ Χιτλερόδουλοι οὖτε καὶ ὁ Χριστὸς σας ὁ ὁποῖος βεβαίως μυθολογεῖται ἐξίσου μισαλλόδοξος μὲ τοὺς ὁμοεθνεῖς του. Ὁ ῥαβινοθεὸς σας ἐπέδειξε χάρι σὲ ὁμοθρήσκους του Σαμαρείτας καὶ στὴν παραβολὴ "τοῦ καλοῦ Σαμαρείτου" δὲν ἐπέλεξε οὖτε Ἕλληνα οὖτε Φοίνικα οὖτε Ῥωμαῖο νὰ ὑπαγάγῃ στὴν κατηγορία τοῦ πλησίον. Καὶ ὅταν βεβαίως Χαναναία γυνὴ τοῦ ἐζήτησε βοήθεια τί τῆς εἶπε; "Οὐκ ἔστιν καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις"(Ματθ. 15,26). Κυνάριο ἡ ἀλλόθρησκος. Ἀφῆστε τὶς προπαγάνδες, τὶς ἰδεολογίες καὶ τὰ χαζοβιόλικα συνθήματα καὶ μάθετε νὰ διαβάζετε. Πρῶτον μαθαίνεις καὶ μετὰ διδάσκεις...
  Διονυσόδωρος
  απάντηση00
   
   
  exo apo tin ellada oli oi lathrometanastes | 13/01/2013 00:42
  proton oi lathrometanastes einai ehthri tis horas mas. tous eferan oi tourkoi edo. den einai orthodoxi christiani. i perisoteri einai mousoulmani ktl. emis giati na fovomaste na vgoume exo apo ta spitia mas; giati mpainoun mesa sta spitia mas; mas klevoun kai mas skotonoun. o skopos tous einai na exontosoun ton ellinismo kai tin orthodoxia. afti na akousoun gia ton christo sovara milate tora. oli ellines kai christiani orthodoxi mia grothia na tous petaxoume olous exo. ftani pia.
  ellinida
  απάντηση00
   
   
   
  παπαφλεσσας | 30/10/2012 20:46
  και ο παπαφλεσσας σκοτωνε για την ελλαδα...
  γρηγορης
  απάντηση01
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κρίμα στόν ἀρθρογράφο | 08/10/2012 14:12
  Μέ τό ἄρθρο ὁ συντάκτης χρησιμοποιεῖ τό εὐαγγέλιο γιά νά ἐπιτεθεῑ καί μάλιστα ἄκομψα στήν χρυσή αὐγή. Εἰδικά στήν τελευταῖα φράση τοῦ ἐπιλόγου, ὁ ἀρθρογράφος εἶναι τραγικός ἐπαναλαβάνοντας κλισέ τῆς μόδας. Ἠ ἀλήθεια εἶναι ὅτι μποροῦσε νά κάνει τήν ἐπίθεση του, χωρίς τήν (κατά)χρηση τῆς Κ.Δ. Κρίμα.
  νο νέϊμ
  απάντηση612
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Διευκρινίσεις | 05/10/2012 20:41
  Είναι αστεία η σύγκριση του τέλειου Θεανθρώπου Ιησού Χριστού με τον ατελή άνθρωπο. Περί του άρθρου, ένα πρώτο σχόλιο, μπορεί ο Χριστός να ευεργέτησε και τους Σαμαρείτες αλλά τις περισσότερες ευεργεσίες Του τις εισέπραξαν οι Εβραίοι. Σκέτο λοιπόν το επιχείρημα "Α είδες ο Χριστός; Έτσι κι εμείς" δεν στέκει. Ο Χριστός σίγουρα ΔΕΝ έκανε διακρίσεις. Ο Χριστός όμως δεν ήταν πολιτικός. Ο Χριστός ήρθε να μιλήσει σε καρδιές ανθρώπων. Όχι να βάλει το ένα κόμμα ή το άλλο στην εξουσία, ούτε τον ένα ηγέτη αντί του άλλου. (Τα του Καίσαρος, Καίσαρι. Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη επί το ελληνικότερον).
  Dimi
  απάντηση712
   
   
   
  Ιδού Ανήρ, Ανατολή όνομα αυτώ, Ζαχ.6:12 | 05/10/2012 02:19
  Σαν θεολόγος που λες ότι είσαι κ. Θόδωρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Ελληνογενής, και σε καμία περίπτωση Εβραίος, Ιησούς όταν βαρέθηκε τα πολλά λόγια με τους Σεληνολάτρες και οφιολάτρες της εποχής του είπε πουλήστε και τα ιμάτιά σας και πάρτε μάχαιρα λέγοντας επίσης ότι εγώ δεν ήλθα για να φέρω την Ειρήνη αλλά τον πόλεμο μέχρι να ξεβρομίσει ο τόπος από την αθλιότητα που είχε μαζευτεί απ’ τα βάθη της Ασίας. Σπέρματα του Σατανά επίσης αποκαλούσε εκείνους που έλεγαν τους εαυτούς Ιουδαίους και δεν ήσαν Ιουδαίοι αλλά συναγωγή του Όφι. Ξέρεις τώρα εσύ ποιούς εννοούσε. Νάσαι σίγουρος φίλε μας ότι ο Ιησούς, ο ανιψιός του Κλεώπα, μόνο στην πεντακάθαρη «Οδό» της Χρυσής Αυγής θα …πορευόταν.
  Επεσκέψατο ημάς Ανατολή εξ ύψους-Λουκ. Α:78
  απάντηση625
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ........ | 04/10/2012 22:39
  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ , ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ! ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ !
  ΑΠΛΑ.
  απάντηση107
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εμείς φταίμε που έρχονται | 04/10/2012 18:44
  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Βασικός λόγος που βρίσκονται εδώ οι παράνομοι μετανάστες είναι η υποκρισία και η φιλαργυρία των Ελλήνων, που έψαχναν τέτοια θύματα να τους δουλεύουν ανασφάλιστοι και με λίγα λεφτά. Επίσης, ότι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όμως η δική μας χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι χάρη στα δυο μεγάλα κόμματα που ο μέσος Έλληνας ψηφίζει με μανία επί χρόνια για να μπει στο Δημόσιο, οπότε έρχονται εδώ ως πρώτο βήμα. Όσο για τις Νιγηριανές πόρνες, κανείς δεν θα τις έφερνε αν δεν υπήρχε ζήτηση, κυρίως από Έλληνες, που όσο κι αν αυξάνονται οι μετανάστες, παραμένουν περισσότεροι. Άλλοι Έλληνες ψάχνουν ανάμεσα στους μετανάστες για αρσενικές πόρνες (π.χ. Σιργιανόπουλος).
  Expaganus
  απάντηση262
   
   
  Αθεϊστική η συλλογιστική | 04/10/2012 17:57
  @ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΦΕΛΕΙΕΣ,ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ. Ο Π.Π. Γερμανός δεν ευλόγησε κανένα όπλο. Ευλόγησε τον ξεσηκωμό με τις σημαίες. Επιπλέον ο Γερμανός ήταν ένας απλός Επίσκοπος και τίποτα παραπάνω- δεν είναι ούτε ποτέ θα μπορούσε να είναι "κανόνας πίστεως".
  Phil
  απάντηση78
   
   
  Έξω η σάρα και η μάρα | 04/10/2012 17:45
  Παραβολές, ευχολόγια και πιπεριές φλωρίνης! Κατ'αρχήν δεν το είπε αυτό ο χριστός γιατί δεν έζησε κανένας χριστός στην γη που προήλθε από έναν κρίνο!! Άρα όσα λέτε είναι σχετικά της πιπεριάς!
  Zaglos
  απάντηση929
   
   
  Το πρόβλημα είναι οτι ο πλούτος που παράγουν οι λαθρομετανάστες δεν κατρακυλάει στο λαό | 04/10/2012 16:22
  Αν οι εργοδότες έδιναν το 50% από αυτά που κερδίζουν εκμεταλευόμενοι τους λαθρο κάτι θα γινόταν.Τώρα έτσι όπως είναι δεν έχουν τύχει.Αν θέλουν να σώσουν το κεφάλι τους σε λίγο θα προσλαμβάνουν μόνο Ελληναράδες.Θα πέσει η οικονομία στην αρχή όσο χρειάζεται για να καταρρεύσει πλήρως το υπάρχον σύστημα.
  Σ
  απάντηση212
   
   
  Απαντηση | 04/10/2012 15:36
  Αγαπητοι που δε σας ταιριαζει ο χριστιανικος ουμανισμος, ή ονειρευστε Γερμανους να ευλογουν τα οπλα, ή θεωρειτε τρέλλα να γυρισετε χριστιανικα το μαγουλο, καλα κανετε και δικη σας επιλογη και αποψη, απλα μην αυτοπροσδιοριζεστε πλεον ως Χριστιανοι ;-) και πειτε στ αδερφια σας εκει στη Χρυση Αυγη να σταματουν να βλασφημουν χρησιμοποιωντας το πανσεπτο ονομα Του για να αφοδευουν τα βρωμερα τους παθη. Οσο για τον σχολιαστη που θεωρησε οτι αντιναζισμος σημαινει μισος στους Χρυσαυγιτες και στον καθε ανθρωπο που βρισκεται σε σκοτασμο πνευματος, αυτο απο που αραγε το συμπερανε; κι εγω αν βιασει καποιος το παιδι μου θα τον κανω φετες αλλα δε θα πω οτι ειναι χριστιανικο αλλο το να αλλο τ αλλο.
  E
  απάντηση1510
   
   
   
  Κύριε Ρηγινιώτη, εσείς έχετε κάνει ιεραποστολή σε μουσουλμάνους; | 04/10/2012 15:01
  Τα πράγματα είναι απλά. Οταν το κράτος απουσιάζει, εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι "σωτήρες" τύπου ΧΑ. Και από την άλλη, οι λαθρολάγνοι αριστεριστές και εσχάτως κάποιοι "πασιφιστές". Και ο απλός κόσμος παραμένει θύμα. Οσο για τους Πακιστανούς, γνωρίζετε ότι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι. Μήπως να επιτρέψουμε εισβολή Τούρκων στην πατρίδα μας με την ελπίδα να τους εκχριστιανίσουμε; Μα, θα μου πείτε (υποθέτω) όχι. Σας απαντώ λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή δεχόμαστε εισβολή ισλαμιστών. Διότι όταν 60.000 άνθρωποι το έτος, δίχως χαρτιά, μουσουλμάνοι όλοι τους, περνούν τα σύνορα, αυτό λέγεται εισβολή. Ερώτηση: Εσείς κύριε Ρηγινιώτη, ως θεολόγος, έχετε κάνει ιεραποστολή σε μουσουλμάνους μετανάστες;
  Δυτικά
  απάντηση1714
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΧΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΑ, ΧΟΧΟΧΟ, ΧΑΧΑΧΑ ! | 04/10/2012 14:59
  Ώστε ΑΝΤΙ-φασιστική και ΑΝΤΙ-ναζιστική κίνηση χριστιανών! Κι εγώ που νόμιζα ότι οι ΧΟ (χριστιανοί ορθόδοξοι) δεν είναι μισαλλόδοξοι, έστω κι αν η άλλη δόξα είναι ο ναζισμός, αφού αγαπούν κάθε πλησίον τους ως εαυτόν. Ας αφηγηθούμε λοιπόν την παραβολή του Κακού Χρυσαυγίτη. Χρυσαυγίτης τις, άρα εξ ορισμού κακός, ξυλοκοπεί λαθρομετανάστη, που καίει ή δηώνει την πόλη εις το όνομα του Ισλάμ ή διακινεί πρέζα ή έχει καταλάβει το σπίτι σου ή αποπατεί στην πόρτα σου ή βιάζει την κόρη σου ή απλώς κάνει παρεμπόριο, οδηγώντας Έλληνες στην πενία. Κατά την μάχη ο ληστής τον τραυματίζει και νά σου πίπτει αιμάσσων έμπροσθεν των ποδών της αντιναζίστριας κας Βουλγαράκη. Τι άραγε θα πράξει η sic θεολόγος ;
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση1824
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μετριοπάθεια | 04/10/2012 14:45
  Φίλος μου πρνούσε από τον Άγιο Παντελεήμονα και είδε ένα τάγμα της Χρυσής Αυγής. Κτηνώδεις φάτσες διεστραμμένων δήμιων που κραύγαζαν συνθήματα. Τόσο ο φίλος όσο κι εγώ αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της εγκληματικότητας όπως και της ανεξέλεγκτης μετανάσττευσης. Σαφώς και πιστεύω ότι η Ελλάδα της Κρίσης δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες. Όμως αυτά τα τάγματα φοβίζουν και σύντομα ο μύθος της Χρυσής Αυγής θα ξεφουσκώσει, γιατί οι πολίτες απεχθάνονται τα άκρα. Ευτυχώς το μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλό και η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα αποδειχτεί πυροτέχνημα των καιρών. Αρκεί η Αριστερά να στρογγυλέψει και λίγο τις γωνίες της.
  Αμφισβητίας
  απάντηση2416
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ | 04/10/2012 14:36
  Μισές αλήθειες λέτε, αδελφέ. Αγάπη και ανεκτικότητα δείχνει το '' Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου'' που είπε ο Χριστός ( Ματθ. ΙΒ 30); Όλοι οι θρησκευτικοί πόλεμοι από παρόμοιες εκφράσεις μίσους δεν πυροδοτήθηκαν; Και έχετε την απαίτηση όλα τα πολύπλοκα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα να λυθούν με τσιτάτα από τα ευαγγέλια και με γλυκανάλατα κηρύγματα;
  Ναυτίλος
  απάντηση1816
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  έτσι είναι... | 04/10/2012 11:47
  ...η αλήθεια για έναν Χ.Ο. είναι η παραπάνω , όπως την έγραψε ο Κος Ρηγινιώτης...Ξαναδιαβάστε την και θα καταλάβετε ότι υπάρχει και η αντίδραση σε όσα γίνονται(βλ. το μαστίγιο του Ιησού έξω από τον Ναό ή όπως μας λέει και ο αγαπητός Θεολόγος όποιος νιώθει ήρωας ας πάει να τα βάλει με τις μαφίες, βλ. ο ταξιτζής του Σκορσέζε), όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές. Η Ορθοδοξία είναι Αλήθεια και δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που παρουσιάζεται ...εν πάση περιπτώσει ο Θεός μας έχει χαρίσει την ελεύθερη βούληση να επιλέγουμε δρόμους και γι' αυτά θα κριθούμε....
  stanley
  απάντηση298
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ναι μεν, αλλα.... | 04/10/2012 11:38
  απόλυτα σωστό το κείμενο σας. Όμως πολύ σωστές και ορισμένες τοποθετήσεις των αναγνωστών. Ας δούμε το παράδειγμα. Οι Σαμαρείτες, ζούσαν σε συγκεκριμένη περιοχή, οπότε δεν ενοχλούσαν κανέναν. Εδώ όμως οι μουσουλμάνοι μετανάστες, που καθίστανται όλο και περισσότερο επικύνδυνοι, ζούν μαζί μας, και απειλούν με την εγκληματικότητα τους. Εγώ, ως Χριστιανός, πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέπτομαι λοιπόν, σαν πιό σωστό, ότι σε προσωπικό επίπεδο, να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Δηλ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΩ. Σε κοινωνικό όμως και εθνικό επίπεδο, σκέπτομαι να ζητώ και εγώ, την εκδίωξι τους από την χώρα μου,λόγω εκληματικότητος, λόγω εθνικών συμφερόντων. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
  Θουκυδίδογλου
  απάντηση273
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων