Η Χρυσή Αυγή μετακομίζει και εγκαθίσταται στη Μεσογείων, σε νέα μεγαλύτερα γραφεία, που βρίσκονται πιο κοντά, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Με τα νέα γραφεία, η Χρυσή Αυγή προγραμματίζει να ανοίξει στο ισόγειό τους και μία καφετέρια, η οποία βεβαίως θα δέχεται πελάτες μόνον Έλληνες και θα σερβίρει μόνον ελληνικά προϊόντα (καφέδες, πορτοκαλάδες, γλυκά, ιδιαιτέρως… «μπαμπά» και κοκ- αγαπημένα γλυκά του «Αρχηγού»). Ήδη έγιναν, όπως μαθαίνω κρούσεις σε παλαιά στελέχη της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν την καφετέρια, ένας αρνήθηκε και ένας άλλος το σκέφτεται.
***
Ο πρώτος διδάξας με κόμμα και καφετέρια ήταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Στο ισόγειο των γραφείων του στην οδό Καλλιρρόης, διατηρούσε εντευκτήριο με την επωνυμία «Λαοφιλία», όπου σέρβιρε καφέδες και αναψυκτικά. Η Χρυσή Αυγή και αυτή διατηρούσε εντευκτήριο στα γραφεία της, αλλά και στις οργανώσεις της, όπου τα μέλη της μπορούσαν να πιουν καφέ, να καπνίσουν ένα τσιγάρο και να φάνε καμιά τυρόπιτα.
***
Πάντως κάποιες γκρίνιες που ακούστηκαν από βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι τους παρακρατούν από τον καθένα κάπου 2.800 ευρώ από το μισθό τους για το κόμμα, δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί επισήμως. Περικοπές μισθού, υπέστησαν, όπως με βεβαιώνουν αρμοδίως τόσο ο «Αρχηγός», όσο και η σύζυγός του κυρία Ελένη Ζαρούλια.

***
Τα χρήματα αυτά ωστόσο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κόμματος, χρησιμοποιούνται για κοινωνικές παροχές. Τώρα ουδείς γνωρίζει τι θα απογίνει με τα χρυσαυγίτικα… ΟΑΕΔ που θέλουν να βρίσκουν εργασία σε άνεργους εποχικούς (μόνον Έλληνες), αφού υπήρξαν αντιδράσεις για αυτά τόσο από το ΚΚΕ, όσο και από το υπουργείο Εργασίας.
***
Ε, λοιπόν όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στη Βουλή με τους βουλευτές που στηρίζουν τα κόμματά τους την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν τα μέτρα, είναι πράγματι αξιοσημείωτα. Ορισμένοι έχουν ξεφύγει και δεν ξέρουν πως να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους ή καλύτερα τον πόνο τους. Ο (πασοκογενής) βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οδ. Βουδούρης έστειλε χθες σε συναδέλφους του ένα… τραγούδι, με τη σημείωση «μερικές φορές ένα τραγούδι εκφράζει περισσότερα από 10 πολιτικές δηλώσεις….»
***
Είναι το γνωστό τραγούδι του Leonard Coen «everybody knows», το οποίο ανάμεσα στα άλλα λέει ότι «οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι»: «Everybody knows the good guys lost, everybody knows the fight was fixed. The poor stay poor, the rich get rich» κλπ. Α, να μη ξεχάσω ο κ. Βουδούρης έστειλε το τραγούδι και σε ηλεκτρονικό αρχείο. Σας το είπα, ορισμένοι νιώθουν την κατάσταση τόσο ασφυκτική που έχουν ξεφύγει…
***
Και ένα κουίζ άσχετο με το προηγούμενο. Αληθεύει ότι στο πολιτικό γραφείο ενός αρχηγού κόμματος, προσελήφθη ως μετακλητός υπάλληλος, στέλεχος ο οποίος ήταν έγκλειστος σε βρετανικές φυλακές, κατηγορούμενος από την Σκότλαντ Γιαρντ για εμπορία όπλων;
***
Ένας άλλος αρχηγός κόμματος ο κ. Αλ. Τσίπρας συνεχίζει να διορίζει. Όπως διαβάζω στο ΦΕΚ αριθμό 454, 28 Σεπτεμβρίου 2012, στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή διορίστηκε η κυρία Αντιγόνη Χατζηϊωάννου και ο κ. Δημ. Καρακώστας σε πλήρωση κενών θέσεων. Πόσες τελικά είναι αυτές οι κενές θέσεις στη Βουλή και πότε αλήθεια θα πληρωθούν, να τελειώνουμε;
***
Ανέφερα πιο πάνω την βουλευτή της Χρυσής Αυγής κυρία Ελένη Ζαρούλια και θέλω να σας ενημερώσω ότι βρέθηκε στο ίδιο αεροπλάνο με την κυρία Λιάνα Κανέλλη (την οποία, όπως έλεγε είναι και συγγενής της, αλλά η κυρία Κανέλλη το διαψεύδει), τον κ. Ι. Δραγασάκη, τον κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη τον κ. Παπαδημούλη και άλλους που πήγαν όλοι μαζί στο Στρασβούργο, ως μέλη κοινοβουλευτικής επιτροπής στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θέμα της συνεδρίασης ο ρατσισμός. Η κυρία Ζαρούλια ήταν ομιλητική σχεδόν με όλους τους βουλευτές, αλλά οι συζητήσεις της ήταν τυπικές.
***
Έως χθες δεν είχε μιλήσει αν και η ομιλία της (αν τελικά μιλήσει) θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει για τον ρατσισμό και τους μετανάστες. Μίλησε όμως η κυρία Λιάνα Κανέλλη, η οποία σημείωσε ότι «το φίδι της ακροδεξιάς θα μας καταπιεί όλους».
***
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο πιο φοβητσιάρης από τρoϊκανούς στις αντιδράσεις πολιτών είναι ο (πολύς) κ. Τόμσεν. Ήταν ο μόνος που έδειξε να φοβάται όταν μέλη του κόμματος του κ. Π. Καμμένου τον γιουχάρισαν στο Σύνταγμα που φώναζαν το σύνθημα «κουφάλες- κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» και φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα. Το σκηνικό, δηλαδή να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα επαναλήφθηκε και χθες έξω από το υπουργείο Εργασίας όταν περίπου 70 ΑΜΕΑ αποδοκίμασαν τους τροίκανούς.
***
Οι άνδρες ασφαλείας του κ. Τόμσεν τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα και στη βιασύνη τους, μπέρδεψαν το κτίριο και έβαλαν τον κ. Τόμσεν σ΄ένα διπλανό… γυμναστήριο, όπου συνάντησε έκπληκτους κανένα δυο φουσκωτούς που γυμνάζονταν. Και όλα αυτά επειδή φοβήθηκε τους ΑΜΕΑ.
***
Ναύτες Ρώσοι βγήκαν στη στεριά για παρέλαση. Ενα επιβατηγό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με πλήρωμα πεζοναύτες και το οποίο μεταφέρει ελαφρά άρματα μάχης «έδεσε» χθες στο λιμάνι της Λήμνου. Οι αξιωματικοί του κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ρώσων ναυτών Ορλώφ και Σενιάβιν, δεξιώθηκαν στο πλοίο τους έλληνες αξιωματικούς και εν συνεχεία παρήλασαν στο νησί παρουσία κατοίκων που τους χαιρέτισαν θερμά. Το μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη των 72 ναυτών του ρωσικού στόλου που απελευθέρωσε τη Λήμνο το 1770.